Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS:Igaz-e...

GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS:Igaz-e vagy nem?--Abban a formában, AHOGY KOMMUNIKÁLJÁK?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy kényes téma: a klímaszkeptikusság.Nem is akarom megnyitni, elnézést hogy említettem./Visszavonom!/

Viszont van itt egy TÉNY,egy IDE KAPCSOLÓDÓ óriási másik probléma,amiről nagyon keveset lehet hallani.Ez pedig (szerintem) a GLOBÁLIS TÚLNÉPESEDÉS.

Kérdésem a következő:

Ha a globális felmelegedés valóban létezik emberi tevékenység miatt, és valóban ennyire FENYEGETŐ, akkor azok a független szakemberek (vannak ilyenek?), akik ezt a témát kommunikálják, próbálják a közvéleményt alakítani(pl.Ü.

V.D.>>egy hölgy), miért hanyagolják el ezt a problémát

teljesen?

Tehát a fejlődő (főleg AFRIKAI)országok legalább még 50 évig! tartó rohamos népesség-növekedésére gondolok.>>{Nagy ritkán egy-egy mondatban megemlítik,de semmilyen közös gondolkodás,megoldási javaslatok kidolgozása,stb.nem történik.}

[Mielőtt bárki rasszizmussal/nácizmussal vádolna:A lehetséges megoldás nyilván valamiféle SZÜLETÉSSZABÁLYOZÓ PROGRAM lehetne--az érintett országokkal együttműködve]

Engem egyáltalán nem nyugtat meg az, hogy állítólag 2080(vagy 2100?) körül a folyamat magától leáll.HONNAN LEHET EZT ELŐRE TUDNI, hogy mikor fog leállni?

Ha esetleg valakinek nem világos az összefüggés:

Az egyre több embernek egyre több élelem és hely kell nyilvánvalóan.Ezért egyre több helyet foglalnak el a természetből városok építésére

és SZÁNTÓFÖLDEK létesítésére.>>Melyek messze vannak egy ŐSERDŐ klímabarát jellegétől.

És persze egyre több áramot is kell termelni ezekben a viszonylag szegény országokban:Egyre több SZÉNNEL

és olajjal oldják ezt meg jelenleg.-pl.Indiában

Ezeknek a folyamatoknak az elhallgatásával(szerintem) az egész KLÍMAVÉDŐ KOMMUNIKÁCIÓ -és cselekvési terv - hiteltelenné válik.

Vagy nincs igazam?

jan. 24. 17:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szar iskolába jártál tesó, és nem figyeltél az órákon. Pedig ott kellett volna okoskodnod és okosodnod.

Mellesleg a globális felmelegedés TÉNY.

Kár volt téged kiengedni az életbe. Meg kellett volna bukjál.

jan. 24. 17:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igazad.

Leginkább azért, mert nem sürgetőbb probléma, mint a klímakatasztrófa.

jan. 24. 17:54
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb probléma, így kisebb a prioritása is. Különösen, hogy például Európában meg pont az ellenkezője az igez, vagyis hogy sok probléma forrása hogy nem születik elég gyerek, és egyre inkább öregszik el a társadalom.
jan. 24. 18:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a legnagyobb baj, hogy az egészre még mindig látszatmegoldást nyaggatnak rá a politikusok. Jönnek a kismilliomodik Euro szabványok is miközben a legnagyobb szennyezőket, az ipart és a hadiipart tolják felfelé. Hát igen, a hatalom és pénz mindenek előtt.
jan. 24. 18:12
 5/12 Sanyi2025 ***** válasza:
100%

Nincs hanyagolják el egyáltalán, rendszeresen elmondják, hogy a túlnépesedés egy nagy probléma és az egyik legnagyobb tényezője a klímaváltozásnak. De van egy félreértés: nem a hétgyerekes nigeri család ökológiai lábnyomával van a probléma, mert ők kilencen nem fogyasztanak annyit, mint két ausztrál.

Onnan lehet valószínűsíteni, hogy a népességnövekedés megáll, hogy az már lassan ötven éve lassul.

jan. 24. 20:12
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.(kivéve az elsőt)

A "hétgyerekes afrikai családdal" az a probléma, hogy a gyerekek már most is,és a jövőben egyre inkább jönnek Európa felé: és itt pedig (pl.a német menekülttáborokban) SOKKAL MAGASABB ÉLESZÍNVONALON, újranyitott SZÉNerőművek energiáját is felhasználva fogják őket ellátni...

De 1.számú példának INDIÁT említettem,ahol iparosodás,gazdasági fejlődés zajlik/növekvő nép.mellett/

pl.orosz FOSSZILIS energiára

alapozva.

És ha egy kicsit eltávolodunk a klíma-kérdéstől:Nemcsak klíma van, hanem pl.VÍZ-probléma!

Vagy: Növekvő népesség>>>>termő

FÖLDEK kizsigerelése>>>>

Éhínség!

Vagy: ŐSERDŐK KIIRTÁSA(szántóföldek céljára)>>>Biodiverzitás pusztulása

Sanyit kérdezném:HOL mondják el annyiszor, mint a "numero 1-es"

fenyegetést,és erre miért nincs

megoldási javaslat?Lásd pl.Kína:ott is megoldották!

Utolsó gondolat:

Valaki említette európai nép.fogyást...

Afrika népessége SOKKAL GYORSABBAN növekszik, mint ahogy Európa fogy!

Éves növekedés cca.80MILLIÓ fő/

világ!!

Szerintem ez ijesztő!

jan. 25. 00:28
 7/12 Sanyi2025 ***** válasza:
100%

- Niger migrációs rátája kb. akkora, mint Magyarországé, durván 2000 emberből 1 megy külföldre, és jellemzően ők se Európába mennek, hanem a szomszédos afrikai országokba.

- Németországban a szén kb. a negyedét adja az energiának és folyamatosan vezetik ki. Ideiglenesen a háború miatt kieső orosz gáz részbeni pótlására újranyitottak ugyan valóban szénbányákat, de ez ideiglenes.

- India ökológiai lábnyoma kisebb mint Nigeré és a termékenység már ott is 2,1 alatti, szóval rövidesen ott is átfordul majd csökkenésbe a lakosság száma.

...stb.

Igen, vannak nagy problémák, de a szakemberek ezeket nem hallgatják el egyáltalán. A probléma okozói azonban nem a magas születésszámú, de alacsony fogyasztású afrikai országok, hanem a csökkenő népességű, de túlfogyasztó tehetősek, mint Észak-Amerika, Európa vagy Nyugat-Ázsia.

jan. 25. 07:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Mégis hogy oldanád meg a születésszabályozást, főleg amikor valószínűleg szükség van arra a 7 gyerekre (mert lehet, hogy nem mindegyik éri meg a felnőttkort, mint itt a középkorban). Alig van rendvédelem, közigazgatás. Mi motiválná a nőket bármire is?

Amúgy ku.rvára IDEGESÍTŐ ez a sok NAGYBETŰ, ezektől nem lesz értelmesebb a nagyrészt képzelgésre épülő felvetésed.

jan. 25. 07:54
 9/12 anonim ***** válasza:

“ Afrika népessége SOKKAL GYORSABBAN növekszik, mint ahogy Európa fogy!

Éves növekedés cca.80MILLIÓ fő/

világ!!

Szerintem ez ijesztő!”

A kérdésedben kérted, hogy ne nevezzünk rasszistának. Akkor mégis mi lennél, kókuszos süti?

jan. 25. 09:06
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves Sanyi!(+többiek)

Nem értem,miért ragaszkodsz Nigerhez.Ugy tudom,pl.Olaszországban rengeteg FEKETE ember van,menekültként./Nem mintha bajom lenne velük/

És mi az,hogy "India ökológiai

lábnyoma"? Legfeljebb 1 indiai

ember ökológiai lábnyomáról lehet beszélni.Ami az ország viszonylagos elmaradottsága miatt nyilván alacsony.

De MÁSFÉL MILLIÁRDAN VANNAK, könyörgök! Tehát a teljes népnek valszeg magasabb az ökológiai lábnyoma, mint pl.Magyarországnak,vagy akár Németországnak...

Ahogy már írtam róla: rengeteg (orosz) olajat használnak!

>>>lásd pl."indiai olajimport"

szócikk/ Napi 5,4millió hordó.

Mert igenis hogy pl.India is állítólag emelkedik fel,gazdaságilag.

Ott is nyilván használnak áramot sok helyen, és nem napelemekkel termelik meg.

INDIA népességnövekedés mértéke még mindig 1%körül van.Tehát évente kb.1.5 magyarországnyival lesznek többen, még évtizedekig.Ez nem tűnik túl klímabarát folyamatnak.

Annak,aki lerasszistázott:

Szerinted nem ijesztő az, hogy évente(!) egy németországi ember PLUSZBAN születik a Földre?(Bőrszíntől függetlenül,

ökológiai szempontból!)

jan. 27. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!