Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS:Igaz-e...

GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS:Igaz-e vagy nem?--Abban a formában, AHOGY KOMMUNIKÁLJÁK?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy kényes téma: a klímaszkeptikusság.Nem is akarom megnyitni, elnézést hogy említettem./Visszavonom!/

Viszont van itt egy TÉNY,egy IDE KAPCSOLÓDÓ óriási másik probléma,amiről nagyon keveset lehet hallani.Ez pedig (szerintem) a GLOBÁLIS TÚLNÉPESEDÉS.

Kérdésem a következő:

Ha a globális felmelegedés valóban létezik emberi tevékenység miatt, és valóban ennyire FENYEGETŐ, akkor azok a független szakemberek (vannak ilyenek?), akik ezt a témát kommunikálják, próbálják a közvéleményt alakítani(pl.Ü.

V.D.>>egy hölgy), miért hanyagolják el ezt a problémát

teljesen?

Tehát a fejlődő (főleg AFRIKAI)országok legalább még 50 évig! tartó rohamos népesség-növekedésére gondolok.>>{Nagy ritkán egy-egy mondatban megemlítik,de semmilyen közös gondolkodás,megoldási javaslatok kidolgozása,stb.nem történik.}

[Mielőtt bárki rasszizmussal/nácizmussal vádolna:A lehetséges megoldás nyilván valamiféle SZÜLETÉSSZABÁLYOZÓ PROGRAM lehetne--az érintett országokkal együttműködve]

Engem egyáltalán nem nyugtat meg az, hogy állítólag 2080(vagy 2100?) körül a folyamat magától leáll.HONNAN LEHET EZT ELŐRE TUDNI, hogy mikor fog leállni?

Ha esetleg valakinek nem világos az összefüggés:

Az egyre több embernek egyre több élelem és hely kell nyilvánvalóan.Ezért egyre több helyet foglalnak el a természetből városok építésére

és SZÁNTÓFÖLDEK létesítésére.>>Melyek messze vannak egy ŐSERDŐ klímabarát jellegétől.

És persze egyre több áramot is kell termelni ezekben a viszonylag szegény országokban:Egyre több SZÉNNEL

és olajjal oldják ezt meg jelenleg.-pl.Indiában

Ezeknek a folyamatoknak az elhallgatásával(szerintem) az egész KLÍMAVÉDŐ KOMMUNIKÁCIÓ -és cselekvési terv - hiteltelenné válik.

Vagy nincs igazam?

tegnap 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szar iskolába jártál tesó, és nem figyeltél az órákon. Pedig ott kellett volna okoskodnod és okosodnod.

Mellesleg a globális felmelegedés TÉNY.

Kár volt téged kiengedni az életbe. Meg kellett volna bukjál.

tegnap 17:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igazad.

Leginkább azért, mert nem sürgetőbb probléma, mint a klímakatasztrófa.

tegnap 17:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb probléma, így kisebb a prioritása is. Különösen, hogy például Európában meg pont az ellenkezője az igez, vagyis hogy sok probléma forrása hogy nem születik elég gyerek, és egyre inkább öregszik el a társadalom.
tegnap 18:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Az a legnagyobb baj, hogy az egészre még mindig látszatmegoldást nyaggatnak rá a politikusok. Jönnek a kismilliomodik Euro szabványok is miközben a legnagyobb szennyezőket, az ipart és a hadiipart tolják felfelé. Hát igen, a hatalom és pénz mindenek előtt.
tegnap 18:12
 5/5 Sanyi2025 ***** válasza:

Nincs hanyagolják el egyáltalán, rendszeresen elmondják, hogy a túlnépesedés egy nagy probléma és az egyik legnagyobb tényezője a klímaváltozásnak. De van egy félreértés: nem a hétgyerekes nigeri család ökológiai lábnyomával van a probléma, mert ők kilencen nem fogyasztanak annyit, mint két ausztrál.

Onnan lehet valószínűsíteni, hogy a népességnövekedés megáll, hogy az már lassan ötven éve lassul.

tegnap 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!