GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS:Igaz-e vagy nem?--Abban a formában, AHOGY KOMMUNIKÁLJÁK?
Tudom, hogy ez egy kényes téma: a klímaszkeptikusság.Nem is akarom megnyitni, elnézést hogy említettem./Visszavonom!/
Viszont van itt egy TÉNY,egy IDE KAPCSOLÓDÓ óriási másik probléma,amiről nagyon keveset lehet hallani.Ez pedig (szerintem) a GLOBÁLIS TÚLNÉPESEDÉS.
Kérdésem a következő:
Ha a globális felmelegedés valóban létezik emberi tevékenység miatt, és valóban ennyire FENYEGETŐ, akkor azok a független szakemberek (vannak ilyenek?), akik ezt a témát kommunikálják, próbálják a közvéleményt alakítani(pl.Ü.
V.D.>>egy hölgy), miért hanyagolják el ezt a problémát
teljesen?
Tehát a fejlődő (főleg AFRIKAI)országok legalább még 50 évig! tartó rohamos népesség-növekedésére gondolok.>>{Nagy ritkán egy-egy mondatban megemlítik,de semmilyen közös gondolkodás,megoldási javaslatok kidolgozása,stb.nem történik.}
[Mielőtt bárki rasszizmussal/nácizmussal vádolna:A lehetséges megoldás nyilván valamiféle SZÜLETÉSSZABÁLYOZÓ PROGRAM lehetne--az érintett országokkal együttműködve]
Engem egyáltalán nem nyugtat meg az, hogy állítólag 2080(vagy 2100?) körül a folyamat magától leáll.HONNAN LEHET EZT ELŐRE TUDNI, hogy mikor fog leállni?
Ha esetleg valakinek nem világos az összefüggés:
Az egyre több embernek egyre több élelem és hely kell nyilvánvalóan.Ezért egyre több helyet foglalnak el a természetből városok építésére
és SZÁNTÓFÖLDEK létesítésére.>>Melyek messze vannak egy ŐSERDŐ klímabarát jellegétől.
És persze egyre több áramot is kell termelni ezekben a viszonylag szegény országokban:Egyre több SZÉNNEL
és olajjal oldják ezt meg jelenleg.-pl.Indiában
Ezeknek a folyamatoknak az elhallgatásával(szerintem) az egész KLÍMAVÉDŐ KOMMUNIKÁCIÓ -és cselekvési terv - hiteltelenné válik.
Vagy nincs igazam?
Szar iskolába jártál tesó, és nem figyeltél az órákon. Pedig ott kellett volna okoskodnod és okosodnod.
Mellesleg a globális felmelegedés TÉNY.
Kár volt téged kiengedni az életbe. Meg kellett volna bukjál.
Nincs igazad.
Leginkább azért, mert nem sürgetőbb probléma, mint a klímakatasztrófa.
Nincs hanyagolják el egyáltalán, rendszeresen elmondják, hogy a túlnépesedés egy nagy probléma és az egyik legnagyobb tényezője a klímaváltozásnak. De van egy félreértés: nem a hétgyerekes nigeri család ökológiai lábnyomával van a probléma, mert ők kilencen nem fogyasztanak annyit, mint két ausztrál.
Onnan lehet valószínűsíteni, hogy a népességnövekedés megáll, hogy az már lassan ötven éve lassul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!