1999-ben vezették be virtális fizetőeszközkénz az eurót, majd 2002-ben Kp és erme formában?
Figyelt kérdés
Tehát 3 évig csak kártyás vásárlás során lehetett használni?2023. szept. 17. 14:30
1/5 anonim válasza:
Nem egészen, akkor voltak rögzítve az árfolyamok az új fizetőezközhöz hogy az emberek megszokják. az átmeneti időszakban üzletekben is az árcimkéken fel volt tüntetve az ár euróban is. Nálunk is ilyen lenne a folyamat ha magyarország be akarná vezetni az eurót
2/5 A kérdező kommentje:
Értem köszi
Horvátországban is így volt ha jóltudom, most nemrég amikor be lett vezetve
A wikipédián olvastam hogy 1999-től virtuális fizetőeszköz
2023. szept. 17. 17:08
3/5 anonim válasza:
Számlapénzként létezett. Banki utalással lehetett fizetni vele.
4/5 A kérdező kommentje:
És kártyás vásárlás során pl?
2023. szept. 17. 17:14
5/5 anonim válasza:
Szerintem lehetet. Ha volt egy eurós számlád amihez volt bankkártya akkor ha ki volt írva hogy 200 márka / 100 euró valami akkor simán leemelt 100 eurót az eurós számláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!