Miért van az hogy csak Putyin és Trump akar békét ukrajnában?
Én azt nemértem, hogy Putyin arra hivatkozik, hogy fenyegetést érzett és azért indította a "megelőző támadást", de semmilyen támadás nem érte oroszországot. Viszont ő mondta többször hogy ha az országot veszélyeztetik akkor használni fogják az atombombát. Ez önellentmondás, mert akkor is használhatta volna ha tényleg támadás éri őket. Kilő 2-3t és pont. Kb 20 perces háború. Mert ugye szerinte akkor megvédik magukat.
Viszont megindította a "megelőző támadást". Ha ebben igaza van, akkor a nukleáris támadást tényleg megelőzte, de ez egyben azt is jelenti, hogy attól félt, hogy ukrajna megerősödik, mert őket meg ugye az usa támogatja. Hogy annyira megerősödik, hogy az oroszok nem lennének képesek őket legyőzni. Tehát putyin azért támadott mert nem volt benne biztos, hogy később is elég erősek lesznek-e egy háborúhoz, tehát tudta hogy gyengék egy igazi háborúhoz. Tehát gyengeségből támadtak.
Ugye, felháborító! Szegény Putyin, most nézd meg hogy ez a mocskos kis Zelenszkij lerohanta az országát! És Grönland meg Kanada is igazán leállhatna már Trump fenyegetésével!
Ja várjál...
Mindenki békét akar Ukrajnában csak épp arról, hogy az milyen legyen mások az elképzelések.
Putyin is szívesen "hazamenne" ha megkapná harc nélkül azt amit szeretne. (NATO takarodjon a g.cibe, Ukrajna maradjon meg orosz érdekszféra)
Trumpot meg majd meglátjuk, hogy mi a számára elfogadható kompromisszum.
Ugyanakkor nekem az ukrán álláspont merőben érdekes, Maidan idején még az ország nagyobbik része nem akart NATO tag lenni, EU-ba való belépésnek is max egy szűk többsége lehetett mégis sikerült a politikusaiknak olyan helyzetbe kormányozni az országukat, hogy az oroszok katonai erővel akarják őket ebben megakadályozni. Azóta meg látjuk, hogy a nyugathoz való közeledés milyen jól bejött az ukránoknak.
ma 17:13
"de semmilyen támadás nem érte oroszországot"
Kubai rakétaválság megvan? Szerinted ha Moszkvától 450 km-re lenne a NATO határ akkor mennyi esélyük lenne az USA ellen egy esetleges háború során?
Mondhatod, hogy az USA egy szövetségest nem kergetne a halálba csak, hogy elérjék a céljaikat de közben meg nekem úgy tűnik, hogy az ukránok már lassan 3 éve harcolnak valamiért amit sose fognak megkapni és eladósítottak az országukat, elvesztették a lakosságuk harmadát. Szóval talán nem olyan légből kapott feltételezés, hogy egy háború során a Nyugat beáldozná Ukrajnát, hogy legyőzze Oroszországot.
#18:14
Tök mindegy hol a határ, nem érte támadás oroszországot. Pont.
És nem is érte volna, szerinted ki akarna atomháborúzni? Kínát több ellenség veszi körül, mégse ilyen paranoiásak. De ez mindegy most.
Nyilvánvalóan ukrajnát áldozzák be, de szerintük erre "szükség van", mert most kell elkapni az oroszok tökét és kimeríteni őket a végtelenségig. És erre ukrajna tökéletes, neonáci lakosság, nagy nyílt területek a semmi közepén... Ezeket nem én találtam ki, eusok nyilatkozták. Ukrajna újá lesz építve nyugati pénzből, legalábbis ami megmarad. Az már más kérdés, hogy mennyi föld marad ukrán kézen. Hát nemsok. De így 2 legyet ütnek egycsapásra. Sőt 3-t, mert sikerül jól megtömni a fegyvergyártó vállalatokat, ha már az autóipar a földben van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!