Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egy túrista szempontjából...

Egy túrista szempontjából mennyire érzékelhető a diktatúra jelenléte Belaruszban, Oroszországban, Üzbegisztánban, Tádzsikisztánban és Türkmenisztánban és ez miben nyilvánul meg?

Figyelt kérdés
jan. 19. 22:26
 1/3 anonim ***** válasza:
65%
Semennyire.
jan. 19. 23:32
 2/3 anonim ***** válasza:
76%
Bizonyos dolgokat nézhet csak meg az adott országban, bizonyos helyekre mehet csak el az országban, bizonyos dolgokat mondhat csak nyilvánosan, bizonyos személyekkel találkozhat vagy tarthat fenn csak kapcsolatot, stb. Minél előrehaladottabb, kiteljesedettebb a diktatúra mértéke az adott országban, általában annál szűkebb a fenti "bizonyos dolgok" köre.
jan. 19. 23:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Oroszországba látogató turistával beszélgettem egyszer, hangüziket küldött. Ő felfogadott egy helyi idegenvezetőt. Amit te diktatúrának nevezel, ő azt rendszernek hívta és azt mondta, érezni lehetett. A pénzváltás se ment elsőre, az idegenvezető segített és bementek így bankokba és némelyikre azt mondta, hogy "na akkor innen most gyorsan tűnjünk el". Kb a harmadik helyen sikerült pénzt váltani.

Valóban nem beszélhetett bizonyos témákról, ez a háború volt. Mindig elcsitítgatta az idegenvezető és elbagatelizálta a problémákat, mert akivel beszélgettem, ő erre felhívta a figyelmet, mire az idegenvezető: "Nem történt semmi, nincs semmi probléma"

Időnként elcsitítgatta mert szerinte hangosan beszélt, pedig semmi extrát nem mondott.

Nyilván ez egy egyéni megélése volt valakinek és nem biztos hogy mindenki ezt fogja tapasztalni és így fogja megélni.

Beszéltem másokkal is akik pozitívan álltak inkább hozzá: "rend és fegyelem van, mindenki tudja hol a helye"

jan. 29. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!