Miért diktatúra Türkmenisztán?
"A Szovjetunió összeomlása és a függetlenség elnyerése óta Türkmenisztán az utódállamok közül a legautokratább állam hírnevét szerezte meg.[13] Saparmyrat Nyýazow, Türkmenisztán első vezetője az elnyomáson és az ország szénhidrogén-vagyonán alapuló politikai rendszert hozott létre. Utóda, Gurbanguly Berdimuhamedow hűen követte Nyýazow nyomdokait, megőrizte az általa örökölt rendszert, a lehető legelnyomóbbá téve. A szólás-, sajtó-, gyülekezési és vallásszabadság szélsőségesen korlátozva van Türkmenisztánban.[13] A Freedom House emberi jogi szervezet 2016-ban ugyanabba a diktatúra kategóriába sorolta ezt az országot, mint Észak-Korea, Szíria és Szudán, így a legalacsonyabb osztályzatot kapta a demokrácia mutatóiban.[13]"
Azért az bebszna, ha Lengyelország vagy Svájc ilyen lenne :D
Hátööö...ott ahol, az államfő így mindentudóan kijelenti, hogy nincs is koronavírus, aztán hogy nehogy valaki megcáfolja, egyszerűen BETILTJA, sőt törvényen kívül helyezi ezt az amúgy szerintem nem is létező betegséget, börtönbüntetés terhe mellett annak, aki egyáltalán emlegetni meri.
Na, ez pl diktatúra.
Akit ilyesmi idegesít annak semmi gondja az életben!
Tudod te mi az a diktatúra?
Az amikor éhbérért robotolsz, feletted meg dőzsölnek.
Ez csak max ilyen úri ficsúrokat zavar, akiknek semmiért nem kell megdolgozniuk, hogy a Piroska néger lesz-e vagy sem.
Türkmenisztán a világ egyik legsötétebb diktatúrája, Észak-Korea és Eritrea szintjén mozog.
Most nem tudom, kérdező: trollkodsz-e, vagy tényleg nem vagy magadnál.
Nem tudom, hogy Türkmenisztánnal mi a helyzet.
De a dicsőséges nyugatnak minden diktatúra, ami nem olyan demokrácia, amit kilóra meg tudnak venni az amcsi tőkések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!