Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » FOX-on láttam beszélgetést...

FOX-on láttam beszélgetést egy izraeli katonával. Mit gondoltok erről a pár mondatról?

Figyelt kérdés

A műsorvezető kérdése:

Hogy lehet, hogy az USA hadserege többször vereséget szenvedett a Közel Keleten, pld Irak, Afganisztán, és a kis Izrael győz a Közel Keleten?

A katona elképedve nézett rá, hogy lehet, hogy valaki nem ért ilyen nyilvávaló dolgot:

Az amerikai katona nem a saját hazájában harcol. Én közvetlenül védem a családomat, a népemet. Azt a földet, amelyen születtem, a saját földemet.

tegnap 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:
45%

Az usa porig gyalázta irakot meg afganisztánt. Az öbölháborúban olyan technikákat villantottak mintha valami földönkívüliek lettek volna. Világon először lopakodó vadászbombázó, akkor legyőzhetetlen abramsek, végtelen pénz, akkora technológiai fölényük volt akkor, hogy az egész világot legyőzhették volna.

Az más kérdés, hogy az arabokban van egy ilyen vallási fanatizmus és nem képesek kultúrált emberként létezni, ezért mindig voltak gerilla akciók, de ez a mentalitásukkal maradt fent, nem azért mert olyan jól harcoltak volna. Beküldeni egy 6 éves kisfiút a tömegbe felrobbantani magát nem nevezném katonai sikernek. Nem vesztettek.

Egyébként izrael is a technikai fölény miatt veri végig az arab országokat, mert azok megrekedtek a szovjet technikán, amig izraelnek amcsi fegyverei vannak + a saját fejlesztéseik. Nyilván egy izraeli katona sem harcolna olyan nagy lelkesedéssel a hazájáért ha esélytelenek lennének. Nem, pont ellenkezőleg, tudják, hogy ha harcolnak akkor legyőzhetik őket, mert sokkal jobbak amúgymeg. És most pont így gondolkoznak, hogy ez most egy jó ürügy megmutatni ott a környéken, hogy még mindig ki is a jani.

tegnap 21:27
 2/2 anonim ***** válasza:
40%

"a kis Izrael győz a Közel Keleten"

Hozzáteszem: sok esetben az USA támogatásával.

"Én közvetlenül védem a családomat, a népemet. Azt a földet, amelyen születtem, a saját földemet."

A nemrég elfoglalt Golán-fennsíkhoz mi közük?

Izrael egy militarista állam, fanatikus és összetartó lakossággal. Ennyi a magyarázat. Ja, és az USA erősen támogatja őket, ez is hozzátartozik a sikereikhez.

tegnap 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!