Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kanada parlamentáris monarchia...

Kanada parlamentáris monarchiaként lehet az USA tagállama?

Figyelt kérdés

tegnap 15:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
66%
Ez csak Trump zavaros elme szüleménye
tegnap 15:42
 2/17 anonim ***** válasza:
59%
Nyilván abban az esetben megváltozna a politikai berendezkedése, hiszen III. Károly nem lehetne királya egy amerikai tagállamnak.
tegnap 16:06
 3/17 kürasszír ***** válasza:
56%

Kedves kérdező!

Kanada lakossága elsöprő többsége hagyományosan nem szeretne csatlakozni az Amerikai Egyesült Államokhoz.

Tehát eleve nincs realitása a dolognak.

tegnap 16:36
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
#3 Talán Alaszka lakossága az USA-hoz akart csatlakozni? Eladták a területet aztán kész. A székelyek talán Romániához akartak csatlakozni? Elcsatolták a területet és kész. A legnagyobb hülyeség azzal jönni, hogy az ott lakók mit szeretnének, hiszen az esetek többségében mindenki magasról tesz az ott élő népekre. Az indiaiak sem akartak brit gyarmat lenni, az indiánok sem akartak vasutat a területeiken, aztán mégis lett.
tegnap 16:49
 5/17 anonim ***** válasza:
39%

Az USA tagállamai kormányzói rendszerben működnek, a végrehajtó hatalom (kormányzó) és a tagállami törvényhozás külön működik, ahogy szövetségi szinten is.

Ezzel szemben kanadai szövetségi kormány és a provinciák parlamentáris rendszerben működnek.

tegnap 17:06
 6/17 MDaniel98 ***** válasza:
57%
4# És a kanadai politikai/gazdasági elitnek ugyan mi haszna lenne abból ha lealacsonyítaná magát tagállami szintre az USA-ban? Nem kell elhinni mindent amit a szerencsétlen elnökük összeirkál a közösségimédiában. Úgy lesz Kanada az USA része ahogy a fal is megépült a határon Trump elnöksége alatt.
tegnap 17:22
 7/17 anonim ***** válasza:
#6 Ezt az elitnek kell eldöntenie, nem nekem. Egyelőre szerintem nem is tárgyaltak ilyen lehetőségről, így nyilván az ajánlatok sem ismertek.
tegnap 17:25
 8/17 kürasszír ***** válasza:

# 4

IDÉZLEK: "Talán Alaszka lakossága az USA-hoz akart csatlakozni?"

Jó nagy hülyeséget írtál, MERT:

1.) Alaszkát a 19. század derekán, még 1867-ben adták el az oroszok.

2.) Oroszország akkor korlátlan cári önkényuralmon alapuló autokrácia volt, a mai Kanada ellenben működő demokrácia, ahol a lakosság többségének jóváhagyása nélkül LEHETETLEN az Egyesült Államokhoz való csatlakozás.

tegnap 19:50
 9/17 anonim ***** válasza:

"Alaszkát a 19. század derekán, még 1867-ben adták el az oroszok"

És? Tisztában voltam vele, hogy nem tegnap történt :D

"a lakosság többségének jóváhagyása nélkül LEHETETLEN az Egyesült Államokhoz való csatlakozás"

Tudnál erről nekem hiteles forrást linkelni? Mert én nem vagyok benne biztos hogy népszavazást lenne kötelező kiírni róla. Anélkül pedig a parlament dönt, akkor is, ha a döntésével a lakosság nem ért egyet. Adót is emelnek a demokráciák, pedig egyetlen állampolgár sem akar több adót fizetni. A demokrácia nem azt jelenti hogy minden kérdésben népszavazást kell kiírni. De ha mutatsz forrást arról hogy valóban nem adhatják át a területüket népszavazás nélkül, kkor elismerem hogy tévedtem.

Már most, előre is elnézést kérek ha a hibás következtetésem miatt félrevezettem valamit, én sem ismerem a kanadai törvényeket, pusztán a magánvéleményemet írtam le.

tegnap 19:55
 10/17 kürasszír ***** válasza:

# 9

Nyilvánvalóan semmit sem tudsz Kanada történelméről és politikai berendezkedéséről.

Kanada egyetlen parlamenti pártja sem támogatja az Egyesült Államokhoz való csatlakozást.

Kanada lakossága elsöprő többségben nem támogatja az Egyesült Államokhoz való csatlakozást.

Népszavazásra valóban nem lenne szükség a kanadai alkotmány vonatkozó passzusa (Section 41 of the Constitution Act) értelmében, hanem Kanada törvényhozása két kamarájának (Alsóház és Szenátus), valamint a 10 tartományi parlament KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEGYIKÉNEK EGYHANGÚ DÖNTÉSE ÉS VÉGÜL KIRÁLYI JÓVÁHAGYÁS kellene hozzá.

tegnap 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!