Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ausztriában elképzelhető,hogy...

Ausztriában elképzelhető,hogy új választást írnak ki a káosz miatt?

Figyelt kérdés

[link]

Mondjuk eleve, nem túl demokratikus,hogy nem a győztest,legtöbb szavazatot kapót kérték fel kormányalakításra vagyis az FPÖ-t.

Ha kiírnának választást, még nagyobb előnye lenne az FPÖ-nek, ugyanis közben növekedett a népszerűségük.

Az osztrákok közül nem véletlenül támogatják ennyien, nem akarnak Németország szintjére lesüllyedni.

Ha nyerne, legalább lenne pár rossz napja a nagy EU-s politikusoknak.

jan. 5. 18:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%

7: értem, köszi a választ.

6: én ezzel egyetértek. mert a németeknél is látszik, hogy sose tudtak semmiben megegyezni meg alkudozni kellett hogy egyezség legyen. és sose lett az ami kellett volna, jó lett volna.

demokráciáról meg sztem nem érdemes ő esetükben beszélni amikor egyes pártok betiltásáról beszéltek.

talán második választás kellene ilyen esetben hogy a nyertes párt kikkel kössön koalíciót. de ez nyilván költséges, de lehet másokdik választásnál máshogy szavaznának és talán értelmesebb koalíciók alakulhatnának ki, meg valami demokrácia kinézete is lenne.

jan. 6. 23:51
 12/16 anonim ***** válasza:

"Te rá szavaztál mások meg nem. Az nem demokrácia hogy a kisebbség által felhatlamazott vezető tejhatalmat gyakorol. Azt úgy hívjàk diktatúra"

ki beszélt itt kisebbseg által felhatalmazott vezetőről..? olvasd el megegyszer mit írtam... ha egy párt nyeri a választast, az mitől lesz kisebbség?:D

jan. 7. 17:07
 13/16 anonim ***** válasza:

12

Az FPÖ 29%-ot szerzett Ausztriában. Ők "nyertek" úgy hogy az emberek 71%-a ellenük szavazott. Az nem lenne demokracia ha mindenféle szavazatkonvergálással meg egyéb marhasággal megoldanák hogy többségük legyen a Nemzetgyűlésben. Legyen olyan arányú képviselőjük amilyen arányban rájuk szavaztak. Ha nincs 50% akkor meg jön a koalíció. Ennek így kell működni.

jan. 7. 17:16
 14/16 anonim ***** válasza:

"Ők "nyertek" úgy hogy az emberek 71%-a ellenük szavazott.

abból a 71%-ból az is megoszlik ki melyik másik pártra szavazott. ha volt 5 másik párt, akkor mindegyike kevesebb szavazatot kapott. olyan sosem lesz, hogy 1 párt 51 %-ot kapjon normális helyen. ezert mondom azt, a jó megoldás nem a koaliciózgatás, hisz pont az a nem demokratikus. 2 párt összefog, megvan a többség, ellenzéknek nincs szava, lesöpörnek mindent. De ha pl 35%, 25%, 20%, 10%, 5%, 5% lesz a szavazás végeredménye, mindenki a neki megfelelő szamú helyet kapja a parlamentben. a kormanyzó partnak nincs többsege, igy kénytelen az ellenzekkel kompromisszumot kötni 1-1 kerdésben. ez lenne a demokrácia.

jan. 7. 19:38
 15/16 anonim ***** válasza:

14

De nem lesznek kormányzó párt mert 35%-kal el sem tudják fogadni a kormányt. Te nem érted az alapokat sem az a baj.

jan. 7. 19:45
 16/16 anonim ***** válasza:
de én pontosan értem. pont ez az, hogy az a baj, hogy a jelenlegi rendszer nem demokratikus, mert két párt összefog, simán kizárja a többi 3-4-5 pártot...
jan. 7. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!