Ausztriában elképzelhető,hogy új választást írnak ki a káosz miatt?
Mondjuk eleve, nem túl demokratikus,hogy nem a győztest,legtöbb szavazatot kapót kérték fel kormányalakításra vagyis az FPÖ-t.
Ha kiírnának választást, még nagyobb előnye lenne az FPÖ-nek, ugyanis közben növekedett a népszerűségük.
Az osztrákok közül nem véletlenül támogatják ennyien, nem akarnak Németország szintjére lesüllyedni.
Ha nyerne, legalább lenne pár rossz napja a nagy EU-s politikusoknak.

7: értem, köszi a választ.
6: én ezzel egyetértek. mert a németeknél is látszik, hogy sose tudtak semmiben megegyezni meg alkudozni kellett hogy egyezség legyen. és sose lett az ami kellett volna, jó lett volna.
demokráciáról meg sztem nem érdemes ő esetükben beszélni amikor egyes pártok betiltásáról beszéltek.
talán második választás kellene ilyen esetben hogy a nyertes párt kikkel kössön koalíciót. de ez nyilván költséges, de lehet másokdik választásnál máshogy szavaznának és talán értelmesebb koalíciók alakulhatnának ki, meg valami demokrácia kinézete is lenne.

"Te rá szavaztál mások meg nem. Az nem demokrácia hogy a kisebbség által felhatlamazott vezető tejhatalmat gyakorol. Azt úgy hívjàk diktatúra"
ki beszélt itt kisebbseg által felhatalmazott vezetőről..? olvasd el megegyszer mit írtam... ha egy párt nyeri a választast, az mitől lesz kisebbség?:D

12
Az FPÖ 29%-ot szerzett Ausztriában. Ők "nyertek" úgy hogy az emberek 71%-a ellenük szavazott. Az nem lenne demokracia ha mindenféle szavazatkonvergálással meg egyéb marhasággal megoldanák hogy többségük legyen a Nemzetgyűlésben. Legyen olyan arányú képviselőjük amilyen arányban rájuk szavaztak. Ha nincs 50% akkor meg jön a koalíció. Ennek így kell működni.

"Ők "nyertek" úgy hogy az emberek 71%-a ellenük szavazott.
abból a 71%-ból az is megoszlik ki melyik másik pártra szavazott. ha volt 5 másik párt, akkor mindegyike kevesebb szavazatot kapott. olyan sosem lesz, hogy 1 párt 51 %-ot kapjon normális helyen. ezert mondom azt, a jó megoldás nem a koaliciózgatás, hisz pont az a nem demokratikus. 2 párt összefog, megvan a többség, ellenzéknek nincs szava, lesöpörnek mindent. De ha pl 35%, 25%, 20%, 10%, 5%, 5% lesz a szavazás végeredménye, mindenki a neki megfelelő szamú helyet kapja a parlamentben. a kormanyzó partnak nincs többsege, igy kénytelen az ellenzekkel kompromisszumot kötni 1-1 kerdésben. ez lenne a demokrácia.

14
De nem lesznek kormányzó párt mert 35%-kal el sem tudják fogadni a kormányt. Te nem érted az alapokat sem az a baj.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!