Ausztriában elképzelhető,hogy új választást írnak ki a káosz miatt?
Mondjuk eleve, nem túl demokratikus,hogy nem a győztest,legtöbb szavazatot kapót kérték fel kormányalakításra vagyis az FPÖ-t.
Ha kiírnának választást, még nagyobb előnye lenne az FPÖ-nek, ugyanis közben növekedett a népszerűségük.
Az osztrákok közül nem véletlenül támogatják ennyien, nem akarnak Németország szintjére lesüllyedni.
Ha nyerne, legalább lenne pár rossz napja a nagy EU-s politikusoknak.

1#
Ebben tévedsz.Az FPÖ kapta a legtöbb szavazatot,megnyerte a választást, de az a bolond köztársasági elnök valamiért mégsem őket kérte fel kormányalakításra.

3
Azért nem kérte fel mivel nem volt koalíciós partnerük Ausztria meg nem magyarorazág ahol 29% is elég a 2/3-hoz. Ott ezzel az egyszerű többségük sincs meg akkor meg nem lesz megszavazva a kormány. Most hogy kútbaesett a hárompárti koalíció fordult a helyzet most az FPÖ is szöba került mint koalíciós partner az ÖVP-nek mert Nehammer és Kickl személyes ellentéte miatt nem volt a nagy koalícióra lehetőség mert amúgy a programjuk 90%-ban megegyezik.

4: ezt köszi, mert én is így tudtam mint a 3-as, csak az okát nem tudtam hogy miért.
viszont ilyenkor van értelme a koalíciós többségbe kapaszkodásnak? németeknél se működik.

5
Hogyne lenne értelme? Ez a demokrácia lényege. Az hogy a németeknél most kútbaesett a dolog az semmit nem jelent. Jött egy gazdasági válság értelmesebb országokban ilyenkor megbuktatják a kormányt így is úgy is.

6
Ez érthető hogy magyarként nem érted a demokrácia lényegét és nem is vagy nagy rajongója, de a kulturáltabb országokban más a helyzet szerencsére.

ma 13:58
de pontosan értem. attól még nem arra szavaztam és nem korrekt, ennyi erővel kár szavazást kiírni...és pontosan látjuk Németorszagban is hova vezetett az a fene nagy demokrácia, meg liberalizmus...nem hiába jön fel az AfD, meg nyert az osztrákoknál az FPÖ.

9
Te rá szavaztál mások meg nem. Az nem demokrácia hogy a kisebbség által felhatlamazott vezető tejhatalmat gyakorol. Azt úgy hívjàk diktatúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!