Egyes országok egy transz diktatúrává kezdenek alakulni?
Nem váltás bemondásra:
Több Eu-s országban is így működik ez.
Én ilyenkor örülök, ha másban nem is, a magyar döntéshozók mennyivel józanabb gondolkodásúak, mint a cikkben említettek.Sokkal inkább két lábbal a földön járnak.
Sokkal jobb, hogy nemhogy bemondásra, sehogy sem lehet jogilag nemet váltani.Az vagy, aminek születsz, kész.Pár speciális esettől eltekintve.
Az meg hab a tortán,hogy büntetni akarják, az a férfit "uramnak" hívja.Ugyanis, ő férfi, ha átműti magát tigrissé, akkor sem tigris.
"Ugyanis, ő férfi, ha átműti magát tigrissé, akkor sem tigris."
Viszont akkor is doktor, ha jogász. Hol van ebben a logika?
Egészségügyi kérdésben úgy gondolom, döntsenek az orvosok, ne a politikusok. Így én a bemondás alapú JOGI(!) nemváltásnak ellene vagyok, mégha nem reális az, hogy nem érintett részt venne egy ilyen folyamatban. Pusztán a szakember általi terápiának vagyok híve, ami megállapítja és dokumentálja, hogy az adott illető transznemű. A jogi nemváltás tiltása ellen vagyok viszont teljes testtel. Ha valaki évek óta a gendere szerint él, papírja van róla, akkor miért hurcoljuk meg érte? Más embernek nem kell prezentálnia mások előtt a betegségeit (asztma, krónikus betegségek), egy transzneműnek miért kellene? Különösen úgy, hogy a nemváltás megtagadása tőle az ő életminőségének romlásához vezet, míg bárki más életét egyáltalán nem változtatja meg.
Lehet vannak túlcsúszások, fura esetek, transzfajúak, akármik, viszont a tényleges transznemű emberek csak elvegyülni szeretnének a tömegben, nem céltáblát viselni azzal, hogy ellehetlenítik az életüket, és a számukra életmentő hormonális terápiájukat, vagy mert üldözik őket az országban, ahol élnek.
A válasz a kérdésre: nem
Ellenben a szenny amit a "kérdésed" irtózatosan káros a társadalomra.
Ezt a temát a szélsőjobb szokta ilyen vehemenciával feszegetni, hogy ne arra figyelj, hogy épp szétbarmolják az eletedet hanem erre az álproblémára.
Pont mint téged a magyar döntéshozokat is a gyűlölet vezérli xD. Örülök, hogy ennyire érdekel mi van mások gatyájában. Nézz a dolgok mögé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!