Egyes országok egy transz diktatúrává kezdenek alakulni?
Nem váltás bemondásra:
Több Eu-s országban is így működik ez.
Én ilyenkor örülök, ha másban nem is, a magyar döntéshozók mennyivel józanabb gondolkodásúak, mint a cikkben említettek.Sokkal inkább két lábbal a földön járnak.
Sokkal jobb, hogy nemhogy bemondásra, sehogy sem lehet jogilag nemet váltani.Az vagy, aminek születsz, kész.Pár speciális esettől eltekintve.
Az meg hab a tortán,hogy büntetni akarják, az a férfit "uramnak" hívja.Ugyanis, ő férfi, ha átműti magát tigrissé, akkor sem tigris.

"Ugyanis, ő férfi, ha átműti magát tigrissé, akkor sem tigris."
Viszont akkor is doktor, ha jogász. Hol van ebben a logika?

Egészségügyi kérdésben úgy gondolom, döntsenek az orvosok, ne a politikusok. Így én a bemondás alapú JOGI(!) nemváltásnak ellene vagyok, mégha nem reális az, hogy nem érintett részt venne egy ilyen folyamatban. Pusztán a szakember általi terápiának vagyok híve, ami megállapítja és dokumentálja, hogy az adott illető transznemű. A jogi nemváltás tiltása ellen vagyok viszont teljes testtel. Ha valaki évek óta a gendere szerint él, papírja van róla, akkor miért hurcoljuk meg érte? Más embernek nem kell prezentálnia mások előtt a betegségeit (asztma, krónikus betegségek), egy transzneműnek miért kellene? Különösen úgy, hogy a nemváltás megtagadása tőle az ő életminőségének romlásához vezet, míg bárki más életét egyáltalán nem változtatja meg.
Lehet vannak túlcsúszások, fura esetek, transzfajúak, akármik, viszont a tényleges transznemű emberek csak elvegyülni szeretnének a tömegben, nem céltáblát viselni azzal, hogy ellehetlenítik az életüket, és a számukra életmentő hormonális terápiájukat, vagy mert üldözik őket az országban, ahol élnek.

A válasz a kérdésre: nem
Ellenben a szenny amit a "kérdésed" irtózatosan káros a társadalomra.
Ezt a temát a szélsőjobb szokta ilyen vehemenciával feszegetni, hogy ne arra figyelj, hogy épp szétbarmolják az eletedet hanem erre az álproblémára.
Pont mint téged a magyar döntéshozokat is a gyűlölet vezérli xD. Örülök, hogy ennyire érdekel mi van mások gatyájában. Nézz a dolgok mögé.

Transzneműként nem azt érzem hogy mi diktálnánk párszor. Pont az ellenkezőjét mostanában. Annyit kérünk hogy eltürjenek, aztán még az is ritkán megy. Briteknél és amerikában is folyamatos szigorítás megy. Fidesz minket használ gyűlöletkeltésre. Mind a fidesz, mind a projekt 2025 össze akar minket mosni a pedofíliával hamisan, mikor róluk folyamatosan derülnek ki valós ügyek.
Nem érzem azt hogy olyan társadalmi vagy politikai helyzetben lennénk bárhol hogy diktaturát építsünk fel. Nem is célunk ez. Nem kéne provokáló szennyt olvasni amiben féligazságot is ferdítik és nem is tűnne úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!