A Daily Mail és Daily World Amerikai Sajtók megbízhatóak politikai szempontból?
A Daily Mail nem 'amerikai sajtó', hanem egy brit bulvárlap, nagyjából a Bors-Metropol-Story Magazin hitelességi szintjén. Híres arról, hogy nagyon hangzatos és olvasókat hergelő címeket szeretnek adni a vezető cikkeiknek.
Daily Worldről még nem hallottam, a Wikipedia szerint Washington állam egy kisvárosában van egy kisvárosi lap ilyen néven, de feltételezem te nem erre gondolsz.
Nem. Soha semmilyen sajtóban vagy hasonlóban nem szabad megbízni, főleg nem politikailag.
A médiában mindig van saját vélemény is az adott orgánumnál és ennek megfelelően az egyik jobban a másik kevésbé torzít. Mindig sokfélét kell nézni, olvasni és figyelni kell arra is hogy legyen közte olyan is aminek az irányultságával, a támogatott politikai oldalával egyáltalán nem értesz egyet. Akkor kapsz teljes és valósághoz közelibb képet ha ismered a másik oldalon megjelenő véleményeket is, másféle nézőpontból tálalva is megismerkedsz a hírekkel.
Nekem a nagy döbbenést az adta amikor láttam, hogy milyen torz, hazug, egyoldalú tájékoztatást tudnak adni olyan kérdésekben is amiket alaposan ismerek, amiben benne is élek. Milyen torz lehet akkor az a vélemény amit ugyanezek elénk tesznek olyan dolgokról amit csak tőlünk ismerünk meg?
Lehet hogy ezek a sajtóorgánumok a maguk nemében jók, de ettől még nem szabad készpénznek venni amiket írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!