Miért van az, hogy a felvállaltan náci, fasiszta ismeroseim kivétel nélkül csodálják a Putyini Oroszországot, de azt mégis kikérik maguknak, hogy Putyin rendszere fasiszta lenne?
Már csak azért sem értem az (ál)felháborodásukat, mert számukra e jelző elvileg éppen bóknak kéne, hogy számítson.
Vagy lehet h annak is veszik, csak úgy érzik, hogy ezt muszáj leplezniük?
#9 D-Mano
Én abban is kételkedek hogy vannak neki jobboldali ismerősei. Énis letudom hazudni hogy "Az én baloldali ismerőseim kijelentik nyíltan hogy kommunisták és tapsolnak örömködve ha hallják a TV ben hogy amerika lebombázott valakit"
A kérdező szemmel láthatóan provokátor akinek a célja hogy az "oroszpincsi" bélyeget a fideszre és a Mi Hazánkra ráaggassa! A Mi Hazánk hasteg is bizonyítja ezt
12,
Igen, a kérdező nagy valószínűséggel provokátor. A válaszolók többségének pedig semmi kételyük, hogy a kérdésben foglalt állítás igaz-e, mert szeretnek provokálódni, és újra dobálózni párral a megszokott Mi Hazánk (és Fidesz) ellenes panelekből, és ez a kérdés jó ürügyet szolgáltat nekik hozzá...
Csak egyszer azt tudnám meg, hogy miért vannak ezek az emberek annyira ráállva a Mi Hazánkra, hogy napi szinten kényszeresen savazniuk kelljen a pártot, miközben szerintük az egy küszöbkörüli, esélytelen törpe párt?...
"Csak egyszer azt tudnám meg, hogy miért vannak ezek az emberek annyira ráállva a Mi Hazánkra, hogy napi szinten kényszeresen savazniuk kelljen a pártot, miközben szerintük az egy küszöbkörüli, esélytelen törpe párt?..."
Feltételezéseim szerint ez a frusztráció levezetése miatt van. Az emberek tele vannak haraggal, gyűlölettel, bizonytalansággal ami frusztrációt okoz és ezt gyűlölködéssel vezetik le! A politika amire rásegít a média pedig a gyűlölködésnek kiváló táptalajt nyújt. Tehát a politikai és ideológiai ellenfelek iránti gyűlölködés áll a háttérben és nem maga a párt. A jobboldalon is megfigyelhető ez mert ez nem ideológia függő
Ez ellen mit lehetne tenni? Ha gyökeresen megváltozna a politikai kommunikáció és a média, csak az tud ezen változtatni! De ameddig még a nemzeti ünnepeket is politikai beszédekre használják fel a politikusok és a médiában dolgozók (Március 15, Augusztus 20, Október 23) addig esélytelen a változás legkisebb szikrája is
"A válaszolók többségének pedig semmi kételyük, hogy a kérdésben foglalt állítás igaz-e, mert szeretnek provokálódni, és újra dobálózni párral a megszokott Mi Hazánk (és Fidesz) ellenes panelekből, és ez a kérdés jó ürügyet szolgáltat nekik hozzá..."
Konkrétan van - egykori - ismerősi köröm, amivel online játék során ismerkedtem meg, akik igazi horogkeresztes módon divatnácik, és mellette Putyin csodálói. Mikor próbáltam feltérképezni, hogyan lehet összeegyeztetni a Waffen-SS-rajongást egy ex-KGB-s felé való hódolattal, ezt szűrtem le, amit írtam.
Ne csináljunk úgy, mintha nem lenne egy éles váltás például a kurucinfió 2007-2008 környéki, és mondjuk tíz évvel későbbi cikkei között, ha az oroszok ról van szó.
Ne vitassuk el, hogy bizonyított kapcsolat van a szélsőjobbos csoportok - nem csupán itt, de Ausztriában, Franciaországban, mindenhol Európában - és a Kreml között, konkrét pénzelés és egyebek útján.
Nekem ne mondja senki, hogy nem Putyin pincsije Orbán, pusztán nemzeti érdekeket véd - mi a nemzeti érdek át utolsó névtelen orosz oligarcha jachtjáért is vétózni...?
"Konkrétan van - egykori - ismerősi köröm"
Szóval a csúnya Mi Hazánkosok a nácik de közbe nektek vannak náci ismerőseitek... megmosolyogtató...
"online játék során ismerkedtem meg, akik igazi horogkeresztes módon divatnácik, és mellette Putyin csodálói."
Ezen nem kell meglepődni, ahogy írod ezek "divatnácik" az igazi nácizmushoz semmi közük! Magyar és külföldi profilokon is láttam már sarló és kalapács emojikat horogkeresztes emojikkal... ez inkább a "tiltott gyümölcs" effektusa, hogy értsd "a horogkereszt tiltott jelkép ahogy a sarló és kalapács is, tele írom a profilom vele haha! Cool" Az ilyen emberekre ne alapozzunk mert ezeknek 90%ban semmi közük se a náci se a kommunista ideológiához.
"Ne vitassuk el, hogy bizonyított kapcsolat van a szélsőjobbos csoportok - nem csupán itt, de Ausztriában, Franciaországban, mindenhol Európában - és a Kreml között, konkrét pénzelés és egyebek útján."
És erre mi a bizonyíték? Hol a bizonyíték? És miért is állna érdekükben ilyen csoportokat pénzelni? Az orosz birodalom a nácik ELLEN harcoltak a második világháborúban! A kommunista és Náci ideológia pedig összeegyeztethetetlen! Tehát egy volt kommunista ország élén egy volt kommunista ügynökkel MIÉRT pénzelne kis száz fős náci csoportokat olyan országokban ráadásul ahol a nácizmust szélesebb körben elítélik? Arról nem beszélve hogy oroszország gazdasága és életszínvonala nem valami jó és a hadseregbe öntik a pénzt de ennek ellenére is van mit csiszolni az orosz hadseregen, tehát nincsenek úgy kitömve pénzel mint mondjuk az USA tehát ilyen f4szságokra kétlem hogy pénzt és áldoznának
"Nekem ne mondja senki, hogy nem Putyin pincsije Orbán"
Egy EU és NATO tag ország vagyunk és a NATOba pont a fidesz vitt bele minket 98ban! Szóval kétlem hogy jogos lenne a "pincsi" bélyeg, ugyananyira van jóban Orbán Putyinnal mint ahogy Gyurcsány volt jóban vele! A külpolitikába nincs "pincsi" meg "oroszpárti" a külpolitikába érdekek vannak. Kinek az érdeke hogy rossz legyen a kapcsolatunk a három legjelentősebb ország egyikével?
"És erre mi a bizonyíték? Hol a bizonyíték?"
Parancsolj:
"És miért is állna érdekükben ilyen csoportokat pénzelni?"
Mert ezek a csoportok euroszkeptikusak, az EU-ból való kilépést és a nemzeti szuverenitást szorgalmazzák, az EU belső bomlasztása pedig Oroszországnak gazdasági és politikai előny.
"Kinek az érdeke hogy rossz legyen a kapcsolatunk a három legjelentősebb ország egyikével?"
1) Milyen nemzeti érdekünk az utolsó orosz jachtért is vétozni? Áruld el.
2) Megéri-e nekünk rosszban lenni a saját gazdasági (EU), és katonai (NATO) szövetségi rendszerünkkel, amiktől ezer szálon függünk - az EU-s milliárdok nélkül az ország konkrétan működésképtelen, a biztonságunkat pedig egyedül a NATO jelenti, amiben mi most egyedüliként nem veszünk részt a közös ügyben, blokkoltuk a skandináv bővítést is, és látványosan különutasok vagyunk egyedüliként a tagállamok közül, még Montenegró, de Albánia is szerepet vállal ebben a NATO-kiállásban -, mindezt Putyin kegyeiért?
Felfogod-e, hogy a nyugati kultúrkör adja a világ gazdasági termelésének 60%-át, míg Oroszország ebben kevesebb, mint 4%-ot ad csupán? Három legjelentősebb ország...? A három legnagyobb EU-s tagország külön-külön is nagyobb gazdasági erejű.
Az Oroszország térfelén álló autoriter porfészkek (Irán, Észak-Korea) pedig említésre sem méltóak, de még Kínával együtt sem érik el együtt a 25%-ot _sem_!
Putyin rendszere egyszerűen azért nem fasiszta a szemükben, mert Putyin is előszeretettel hozat be vendégmunkásokat az országba, méghozzá a 85%-ukat a volt Szovjetunió területéről, vagyis elég sok közülük közép-ázsiai és muszlim. Ez a hithű fasiszták szemében liberális bevándorlás politikának számít.
Sőt, az orosz szélsőjobb kifejezetten azzal riogat otthon, hogy Putyin liberális bevándorlás politikája miatt 2050-re a közép-ázsiaiak lesznek többségben Oroszországban.
Haha na ezt imádom.
Otthon kint lóg a Hitler-portré a falon, a Facebookja tele van szoftfasiszta posztokkal, a mandineren és a kurucon pedig kőkemény náci kommentekkel ( az ismerőseim esetén ez a helyzet), de ha valaki felveti, hogy fasiszta, akkor nekiáll fogalmi kétségeket felhozni 🤣
Szerintem aki ott tart, hogy tagadja, hogy vannak magyar fasiszták, akik a MiHazánkra vagy a Fideszre (vagy mindkettőre) szavaznak és közben Putyint éltetik minden létező fórumon, az ne spammeljen a kérdés alá, ha kérhetem.
Jelen kérdésnek nem az a tárgya, hogy vannak-e ilyen emberek, hanem az, hogy felvállalt fasiszta létükre miért nem vallják be azt, hogy Putyint azért csodálják, mert a rendszerében sok (vagy minden) tankönyvi fasiszta jellemvonás visszaköszön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!