A jobboldaliak, konzervatívok felfogása hibás, miszerint az európai kultúra kultúra hanyatlásától tartanak, ugyanis az európai kultúra, már rég halott?
A jobboldaliak a keresztény értékrendet hangsúlyozzák, ellenzik a liberalizmust és az iszlámot.
Csak azt nem veszik figyelembe, hogy a kereszténység sem európai, hanem a Közel-Keletről ered. Az igazi európai kultúra, a valódi európai értékrend nem a kereszténységhez köthető, hanem az ókori Görögországhoz, Rómához, a régi germánokhoz, a vikingekhez.
Európa már akkor meghalt, mikor a kereszténység elterjedt.
Az igazi európai istenek Odin, Thor, Freyja, Freyr, Baldur, Njörd, Skadi, Týr, Bragi, Heimdall, Loki, Frigg, Hel, Idun, Eir.
Jupiter, Minerva, Apollo, Mars, Ceres, Mercurius, Diana, Baccus, Vulcanus, Pluto, Vesta, Venus.
Stb..
Szerintem nem ez a gond a “nyugati kultúrázással”, mert az egy folyamatosan kialakult valami, nem csak az eredetét kell nézni.
Csak emiatt nagyvonalúan kihagynak belőle az önjelölt kultúrharcosok olyan fontos dolgokat, mint a szekularizáció, vagy a francia forradalom - az a fajta patyomkin nyugati kultúra, amit féltenek, sosem létezett.
Kérdező, annyira bután le egyszerűsítetted a dolgot, hogy nem tudom eldönteni, hogy komolyan gondolod-e, vagy csak a jobberekkel akarsz trollkodni.
Ha komolyan érdekel, szívesen elmagyarázom az álláspontunkat.
Én magam jobboldalinak érzem, de nem vallom ezt az úgynevezett "keresztény-konzervatív" álláspontot. Én újpogány vagyok és a kereszténység elterjedése előtti Európával szimpatizálok, az ókori görögökkel, a Római Birodalommal, a germán népekkel.
Magyarázd el, érdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!