Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A feministák miért vannak...

A feministák miért vannak csendben, amikor az afgán nőkről van szó?

Figyelt kérdés

A talibán vezetés most vezette be azt a törvényt, miszerint azokban a helységekben a lakásban, ahol a nők tartózkodnak (mint pl konyha vagy előkert), tilos lesz az ablak, nehogy valaki "belásson és valamit akarjon a nőtől".

Tehát a nők ott most már: nem beszélhetnek nyilvánosan, nem léphetnek ki a lakásból férfi kíséret nélkül, nem tanulhatnak, kötelező a mindent eltakaró függöny és már az ablakon sem nézhetnek ki mert be lesz falazva az ablak.

Már nem csak az ország de a saját lakás is egy börtön lesz a nőknek.

Ilyenkor hol vannaka feministák? Akik minden hülyeségben elnyomást látnak, vagy akik habzó szájjal használják a "mansplaining" "manspreading" szavakat?

Ilyenkor miért nem fontos nekik a nők helyzete?

dec. 30. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

Láthattad az elmúlt években, a feminizmus már okafogyottá vált a nyugati világban, ezért váltottak és inkább a woke felé mozdultak el.

Ma már értelmes nő nem vállal azokkal közösséget akik ma feministának nevezik magukat és mindenféle akciókat szerveznek. Egy feministán ma már a nyugati világban nem olyan nőt értünk aki küzd a nők jogaiért, hanem egy kövér, kék vagy zöld hajú, agresszív, férfigyűlölő idiótát aki szerint a férfiak is szülhetnek, meg elég ha kifesti magát és női ruhát vesz fel az illető, akkor már ettől nőnek számít.

Hát persze hogy nem fognak ott harcolni a nők jogaiért ahol a nőknek nincsenek jogaik, még agyonütnék őket miatta. Ott kell harcolniuk ahol bántatlanul megtehetik hogy köpködik meg szidalmazzák a férfiakat.

dec. 30. 11:15
 2/5 anonim ***** válasza:
53%

A fejlett világban már egyenlőség van a nemek között, emiatt ott a feminizmusnak már nincs létjogosultsága. A legtöbb nő simán éli az életét, egyenlő jogokkal.

Na most van (és volt is) egy nagyon hangos réteg, akinek kb annyi a lényeg, hogy valamilyen ideológia mögé bújva kiélhesse a gyűlölködő hajlamait. Régen ezek (is) vallották magukat feministának, mert akkor épp az elnyomó férfiakat lehetett nagyon utálni. Most ugyanezek utálkoznak a fehér ember ellen vagy a heteroszexuálisok ellen, a hagyományos családmodellben élő nők ellen, stb. Azt viszont ne várd tőlük, hogy aktívan keressék a ténylegesen elnyomottakat és időt, pénzt, energiát pazaroljanak az ő megsegítésükre. Hisz az ilyen embereknek nem ez a célja, csak a szerencsétlen életéből fakadó indulatait, a hajlamait éli ki az ilyen ember, miközben jól elvan a saját otthona kényelmében.

dec. 30. 11:29
 3/5 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
37%

Mármint a magyar feministák? Ők akkor is csendben vannak, amikor a kubai vagy szamoai nőkről van szó, hiszen nem Magyarországon vannak.

Neked talán fontosak a zambiai hajléktalanok? Még nem írtál ki kérdést róluk.

dec. 30. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom eldönteni, hogy te mint férfi, aki a női feministák áldozataként próbálsz nekik (nekünk) elfoglaltságot keresni - ha ennyire ráérsz, leszervezhetsz egy biztonságos oda-vissza utat, testőrséggel, ingyenesen, és kérem a fizumat is, mert nekem úgy egyébként dolgoznom kell, meg jelenleg 4 munkakörben vagyok, szabadságolások miatt, szóval helyettes is kéne, és akkor megyek szívesen, mert úgy egyébként innen nekem hiába járna a szám...

Vagy kisebb eséllyel, de nő vagy, akinek a fent említett dolog nagyon fontos, és társakat keresel. (Sajnos ugyanúgy dolgoznom kell, de a fenti feltételekkel bármikor.).

Egyébként nem értek egyet vele, másfelől van egy kultúrális/vallási háttere ezeknek a dolgoknak.

Elfogadom a jogosultságát, de legyen választható (merthogy vannak olyan nők is, akik számára ez fontos, ebben nőttek fel, megszokták, bármi...). És a nők szabadon dönthessenek.

Bár teszem hozzá, hogy olyan országban, ahol a férfiaknak (!) semmit nem jelent a nők élete, és nem gond nekik, ha agyon verik, én is inkább a négy fal között lennék, mert aztán én leszek a hülye, aki kiment az utcára a létezésével provokálni a teremtés koronáit, hát magára vessen, ha megkövezték, fúúúúj... :S

dec. 30. 12:08
 5/5 anonim ***** válasza:
50%

Ha jól értem kérdező, akkor te most azt kérdezed, hogy valaki más miért nem teszi meg azt, amit te sem teszel.

Amúgy milyen minőségben nem teszel semmit? Férfi, patrióta, vagy valami más?

Miért más farkával vernéd a csalánt?

dec. 30. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!