Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy Oroszország lakóépületet rakétázott meg Szenteste? (nem az ortodox időszámítás szerint)

Figyelt kérdés

Karácsony este különösen szívszorító az ilyen hírek olvasása.

2024. december 24-én, karácsony este, orosz ballisztikus rakéta csapódott be egy négyszintes lakóépületbe Krivij Rihben, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosában. A támadás következtében legalább egy ember életét vesztette, és több mint tizenöten megsérültek, közülük négyen súlyosan.

A helyi hatóságok szerint a rakéta egy 32 lakásos épületet talált el, amely részben összeomlott. A mentési munkálatok során egy férfit sikerült kimenteni a romok alól, de életét már nem tudták megmenteni. A mentőcsapatok továbbra is kutatnak esetleges túlélők után a törmelékek között.

Krivij Rih, amely az ukrán acélipar egyik központja, a háború előtt több mint 600 ezer lakossal rendelkezett, és mintegy 80 kilométerre fekszik a frontvonaltól.

Egy ilyen támadás a háborús jog, különösen a Genfi Egyezmények és más nemzetközi humanitárius jogszabályok megsértésének minősülhet.

A Genfi Egyezmények és a Nemzetközi Humanitárius Jogi Alapelvek szerint civil lakosságot vagy civil infrastruktúrát érintő támadások tiltottak.

tegnapelőtt 23:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
45%

A köznyelvben a tüzérség szó önmagában a csöves tüzérségre utal.

A rakéta tüzérség vagy rakéta csapatok mérnek csapást különböző rakéta elven működő eszközökkel.

tegnap 22:27
 22/27 anonim ***** válasza:

"rakéta tüzérség"

Ez egy elég vicces kiigazítás. Olyan pedig nincs, hogy "rakéta csapat", függetlenül attól, hogy mindenki érti mire gondolsz alatta. Épp így lehetett érteni azt is, mikor csak simán tüzérségként hivatkoztam a "rakéta csapatra", de a másik hozzászóló szőrszálhasogatni akart.

tegnap 22:42
 23/27 anonim ***** válasza:

Magyar Tudományos Művek Tára

Andóczi-Balogh András Ádám (Hadtudomány, Tábori és Rakéta tüzérség, Lővéstan és Lőelmélet)

Szóval van olyan hogy rakéta tüzérség.

Mielőtt hülyeségeket írsz használd a google keresőt és nem fogsz beégni. Hidd el az összes kifejezésre magyarázatot fogsz találni amit írtam.

tegnap 22:59
 24/27 anonim ***** válasza:

"Szóval van olyan hogy rakéta tüzérség."

Biztos van, de az előbb még a köznyelvnél jártunk.

Annyit akartam kifejezni, hogyha annyi szívességet sem tudunk megtenni egymásnak, hogy nem szőrszálhasogatunk olyan szavakat, vagy gondolatokat, ami mindkettőnk számára egyértelmű, akkor minek vesződjünk bármivel is? Örülök, hogy sikerült csak annyira beszállnod a beszélgetésbe, hogy lehülyézhess valakit, de sajnálatos módon a rakéta tűzérség továbbra is tűzérség, amit az sem másít meg, ha értelemszerűen sokkal precízebben is meglehet valamit fogalmazni.

UI.: ha kicsit több jóindulattal olvastad volna a hozzászólásomat, esetleg rájöhettél volna, hogy a "rakéta csapat" kifejezést vitattam, nem a rakéta tűzérséget.

tegnap 23:12
 25/27 anonim ***** válasza:

"de a másik hozzászóló szőrszálhasogatni akart"

#18-as válaszoló vagyok, ne kend rám a saját problémádat. Én nem javítottalak ki és nem akartam szőrszálhasogatni, csupán megjegyeztem, hogy az érintett település a tüzérségi fegyverek hatótávján kívül van. Éppen te voltál az, aki szőrszálhasogatásként kijavítottál, miszerint "A rakéták és különösen a földről indítható rakéták a tüzérséghez tartoznak".

Egyébként az sem igaz, hiszen a légvédelem is a földről indít rakétát, mégsem tüzérség.

"Olyan pedig nincs, hogy "rakéta csapat", függetlenül attól, hogy mindenki érti mire gondolsz alatta"

Hát olyan sincs hogy atomrakéta, ha már belerángattál a szőrszálhasogatásba, függetlenül attól, hogy mindenki értette, nukleáris fejet hordozó rakétára gondoltál. Ne kezdj el úgy kijavítgatni másokat, hogy te sem a megfelelő kifejezéseket használod.

Ami engem és a tüzérséget illeti, valóban a hagyományos tüzérségre gondoltam, de tisztában vagyok vele hogy létezik rakétatüzérség is, de én úgy tudtam, oda csak a kisebb rakéták tartoznak. Most gyorsan utánanéztem és valóban a tüzérség részét képezik, csupán a nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták vannak egy külön rakétás haderőnem alatt. Elismerem, tévedtem, és nem is gondoltam hogy bele fogunk menni ilyen részletes elemzésekbe.

Vicces egyébként hogy eredetileg azt kezdted el magyarázni, hogy nincs külön atom meg rakéta, mert "Az, hogy "ballisztikus" rakéta, az csak egy kifejezés a célbajuttatás módozatára, semmi köze ahhoz, hogy mekkora pusztítóerővel jár.", mikor külön ki is emeltem a #18-as hozzászólásban, hogy "ugyanazt a rakétát szerelik fel atomtöltettel". Tehát nyilvánvalóan pontosan tisztában voltam vele akkor is, hogy az atomfegyver nem valami külön kategória, és hogy a rakéta csak egy hordozóeszköz, de naívan azt hittem, hogy meg fogod érteni a gondolataimat anélkül is, hogy az ilyen apróságokba belekötnél. De nem, ki kellett javítanod a pontos katonai fogalmakat, mint ha ez lenne a leglényegesebb dolog a válaszomban, aztán van pofád később engem vádolni a szőrszálhasogatással. Hát gratulálok :D

De én itt a részemről be is fejeztem ezt a vitát, pusztán rá akartam világítani hogy itt véleményem szerint éppen te voltál az, aki szőrszálhasogatásba kezdett. Én a saját tévedésemet elismertem, elnézést, legközelebb igyekszek pontosabban fogalmazni, hogy közérthetőbb legyen a válaszom.

tegnap 23:42
 26/27 anonim ***** válasza:

"Olyan pedig nincs, hogy "rakéta csapat""

akkor ez mi???:

[link]

ma 00:23
 27/27 anonim ***** válasza:

"de naívan azt hittem, hogy meg fogod érteni a gondolataimat anélkül is, hogy az ilyen apróságokba belekötnél."

Sajnos miután láttam, hogy egyből atommal példálóztál és nem értetted a tüzérséget, illetve az áldozatok számához kötötted azt, hogy mi számít civil célpontnak, a rosszabbat feltételeztem. Mindenesetre ami gondolatot átakartam adni, illetve védeni az az, hogy igen, vannak olcsóbb módszerek a rakétázásnál, de ezen a ponton ez a legegyszerűbb. És a kivitelezhetőség sokszor felülírja a költségszemléletet. Ez egyrészt, másrészt pedig akárhogy nézzük 1 átlagos rakéta nem fog tudni ebben a méretben elpusztítani sem katonai, sem civil célpontot és nem tudok arról, hogy itt egy precíziós fegyverről lenne szó. Tehát sejthető, hogy nem valami kiemelt célzattal lőtték ezt ki, hanem hogy csak odaszúrjanak.

ma 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!