Svájcból haza költözés esetén mi a következménye ha
marad 2-3 hónap kifizetetlen krankenkasse? Be kell fizetni
igen, de mi a következménye ha ez még sem történik meg?
Úgy, hogy nekem is tartozott valaki 800 frankkal, de lelépett és azóta sem lett semmi.
Egyébként meg a svájciak semmivel sem jobbak vagy rosszabbak. Ugyanúgy vannak csaló, kókler lehúzósok azok között is (saját tapasztalat).
jan. 9. 22:08
12/15 anonim válasza:
11.- Itt nem privat tartozasrol beszelünk. 800 CHF-al nem erdemes pert inditani, mivel az ügyvedek orabere 500 CHF körül mozog.
De allami, vagy Firmanak tartozas ügyeben behajtjak. Azert a magyar mentalitast nem lehet összehasonlitani a svajcival.
jan. 10. 08:26
13/15 anonim válasza:
Pedig minnél többet élek itt annál nagyobb hasonlóságokat látok. A svájci mentalitást viszont nem lehet összehasonlítani az észak-európai vagy nyugat-európa nagy részére jellemző mentalitással.
Alapvetően ha egy külföldi tartozik vagy szegi meg a törvényt az véresen halálkomolyan veszik. Viszont ha egy echte svájci és a sértett a külföldi akkor csak ímmel-ámmal foglalkoznak az üggyel tessék-lássék módon.
jan. 10. 13:03
14/15 anonim válasza:
Én úgy tudom, csak addig vagy köteles a krankenkasse fizetésére amíg itt tartózkodsz, amíg van bejelentett munkahelyed és lakcímed. Alapból is csak így tudod megkötni. Amint elhagyod az országot amit persze a Gemeindehaus-ban bejelentesz, így kiírnak a rendszerből és vége. Számomra így a logikus. Nekem még a krankessa üngyintéző továbbította az adataimat a Gemeindehaus-ba, bent mindent látnak. De ha csak fogod magad és lelépsz, nem jelentkezel ki, annak lehetnek következményei. Felesleges szerintem ezzel szórakozni. Bemész megmondod vége, megyek haza, kiírnak a rendszerből, megköszönik, hogy itt voltál és szevasz.
jan. 11. 16:17
15/15 anonim válasza:
Ja és még annyi, hogy mivel mindig egy hónapra előre fizeted, logikusan összeegyeztethető, hogy a felmondási időd is 1 hónap, tehát felmondasz januárban, januárban befizeted a februárt ahogy mindig, a január meg már decemberben be volt fizetve, amint elhagyod az országot, nem vagy köteles már a krankenkasse-ra. Tehát nincs elszámolási vita. Persze bukod a februárt, de ez egy ilyen ország. xd lehúzás és megúszás nagymesterei. Alig várom én is hazamenjek már lol
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!