Határon túli magyarok! Az esetleges Magyarországhoz való visszacsatolás után mit sajnálnátok az azelőtti országból: a román, szlovák, ukrán, szerb, stb. viszonyokból?
#1.: Romániához csatolva talán jobb helyzetben van az erdélyi magyar szellemi elit? Bukarest döntései kedvezőbbek számukra?
Akkor már talán inkább a függetlenség lenne a legjobb.
#5.: De azért jól jönnek az orbáni támogatások, közpénzből?
Én ezekből a pénzekből nem Romániát, Szlovákiát meg a többi területrablót akarom ám gyarapítani, hanem az egységes Kárpát-medencei Magyarországot.
Szerintem elég nagy hiba külhoni magyar testvéreink részéről, hogy bármilyen tapasztalat nélkül megmondják, hogy milyen itt a mai Magyarországon az élet. Persze ugyanebbe a hibába az anyaországiak is gyakran beleesnek amikor úgy gondolják, hogy azoknál is jobban tudják milyen kisebbségben élni, akik ténylegesen ott élnek.
Szerintem veszélyes elhinni mindent amit a olvasunk, Magyarországon valóban vannak problémáink, de nem hiszem hogy nagyobbak mint Szlovákiában vagy Romániában.
Ha a demokráciát nézzük akkor meg bőven az említett országok előtt járunk, Szlovákiában néhány éve újságírót öltek politikai indítékkal, Romániában pedig a napokban semmissé nyilvánították az elnökválasztás eredményét. Szerbiáról és Ukrajnáról kár szót ejteni, szerintem ezen országok terén konszenzus van abban hogy Magyarország minden téren előrébb jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!