Melyik országokat mondanátok a nyugat részeként ?
Figyelt kérdés
Ugye van a nyugati tömb. Ma már ez nem csak földrajzi név. Leginkább az USA és a szövetségesei.
Te kiket sorolnál ide ?
Én az EU, NATO, Izland, Svájc, Japán, Tajvan, Dél-Korea, Ausztrália, Új-Zéland, Kanada
Mexikó, Fülöp-Szigetek, Szingapúr, Thaiföldet pedig nem tudom de vannak kötödései Amerikához
nov. 30. 12:11
1/5 anonim válasza:
“Mexikó, Fülöp-Szigetek, Szingapúr, Thaiföldet pedig nem tudom de vannak kötödései Amerikához”
Ezek közül csak Szingapúrt sorolnám a Nyugathoz. Azokkal meg egyet értek amiket felette írtál, amúgy meg Izland is a NATO tagja.
2/5 anonim válasza:
Valahogy így. Kulturálisan egyébként szerintem Latin-Amerika is a Nyugat része. Milei Argentinában imádja az USÁ-t.
3/5 anonim válasza:
Európában azon országokat, ahol a nyugati kereszténység (római katolikus, protestáns) terjedt el. Ezekhez pedig hozzátenném azon országokat, ahová sok európai települt ki és meghatározta az ottani kultúrát, tehát elsősorban USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland. Latin-Amerika és Dél-Afrika is részben ilyen.
4/5 anonim válasza:
EU, NATO, illetve a túloldalt Japán, Dél-Korea, Tajvan, Ausztrália, Új-Zéland.
A többi felsorolt nem elkötelezett, és politikailag instabil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!