Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jól teszik az ausztrálok,hogy...

Jól teszik az ausztrálok,hogy korlátozni akarják a 16 év alattiak szociális média használatát?

Figyelt kérdés

[link]

Konkrétan a 16 év alattiakat szeretnék kizárni a Tiktokról és társaikról.

ma 08:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Abszolút ostobaság. A kiskorú egyszerűen nem állít be születési évet, vagy idősebbnek adja ki magát.
ma 08:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Elképesztő, mennyire elbutítják a fiatalokat, és milyen beteges függőséget okoznak.
ma 08:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem korlátozni kéne a 16 felettieknél is.
ma 08:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
ma 08:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen!
ma 09:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy nem egészséges. Múltkor egy app bedobott egy reklámot, egy személyre szabható ai társ alkalmazást, formálhatod a karaktert meg beszélhetsz vele meg ilyenek... Nem is érdekelt. Aztán pár napja rákerestem egy színészre és a képkeresőbe megjelent az AI app által generált srác képe is, csak picit tökéletesítve, picit izmosabb, picit jóképűbb, hetero vagyok, de még én is megnyaltam a szám. Ekkor döbbentem rá, hogy ha van egy csaj, akinek vonzó lesz bárki, ismerőse vagy sztár, akkor ő megtudja kreálni ezt a személyt, és simán belebolondulhat egy nem létező személybe. És fordítva is, a csávók is ha van egy elérhetetlen csak (és általában van), akkor megalkotod, tán még nagyobb melleket is tehetsz rá, és a barátnőd és lelki társad egy csöcsöcs chat gpt lesz. Már amúgy is erre halad a társadalom, az elmagányosodás. Sokaknak már csak online barátai vannak. És amit leírtam, az nem új, csak ha ez ilyen sebességgel jön, hogy bárkinek egy kattintás lesz egy tökéletes személyt létrehozni, akkor ez nagyon hamar el fog terjedni. És ez nem egészséges, nagyon nem.

De ez nem is politika téma feltétlen, hanem akár emberi kapcsolatok.

ma 09:14
 7/12 anonim ***** válasza:
26%
Tök hülyeség, egy 16 éves már szinte felnőtt, kár korlátozni. Okosak a tinik, megtalálják a módját, hogy oldják meg a problémát.
ma 09:15
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
7. Mint a cikk is írja, ha elolvastad volna, hogy nem a szülő vagy a gyerek lesz büntetve, ha használja 16 éven aluli, hanem a techcégek. Szóval nekik kell megoldani a korlátozást és szűrést.
ma 09:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Vannak olyan oldalak, ahol fontos a korhatár, pl tőzsdés, szerencsejátékos applikációk. Ezekre gyakran csak fényképes igazolvány, plusz önarckép kombóval lehet regisztrálni. Szóval a technológia már adott.
ma 09:36
 10/12 anonim ***** válasza:
9. Alapból ezt vezetném be minden ilyen közösségi felületen.
ma 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!