Jól teszik az ausztrálok,hogy korlátozni akarják a 16 év alattiak szociális média használatát?
Az biztos, hogy nem egészséges. Múltkor egy app bedobott egy reklámot, egy személyre szabható ai társ alkalmazást, formálhatod a karaktert meg beszélhetsz vele meg ilyenek... Nem is érdekelt. Aztán pár napja rákerestem egy színészre és a képkeresőbe megjelent az AI app által generált srác képe is, csak picit tökéletesítve, picit izmosabb, picit jóképűbb, hetero vagyok, de még én is megnyaltam a szám. Ekkor döbbentem rá, hogy ha van egy csaj, akinek vonzó lesz bárki, ismerőse vagy sztár, akkor ő megtudja kreálni ezt a személyt, és simán belebolondulhat egy nem létező személybe. És fordítva is, a csávók is ha van egy elérhetetlen csak (és általában van), akkor megalkotod, tán még nagyobb melleket is tehetsz rá, és a barátnőd és lelki társad egy csöcsöcs chat gpt lesz. Már amúgy is erre halad a társadalom, az elmagányosodás. Sokaknak már csak online barátai vannak. És amit leírtam, az nem új, csak ha ez ilyen sebességgel jön, hogy bárkinek egy kattintás lesz egy tökéletes személyt létrehozni, akkor ez nagyon hamar el fog terjedni. És ez nem egészséges, nagyon nem.
De ez nem is politika téma feltétlen, hanem akár emberi kapcsolatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!