Liberálisok! A gázai háború kapcsán Orbán Viktor és a Fidesz 🇮🇱 álláspontján álltok vagy a nyugati értelmiségén 🇵🇸 ?
Az a gond, hogy itt szerintem, még Columbo sem tudná kibogózni a szálakat és igazságot tenni és én sem tudom egyiknek sem a pártját fogni.
Ha megpróbálom, vegytisztán nézni, én megértem az arabokat, de az izraelieket is és kb egységesen százalékkal adok igazat mindkettőjüknek.
Közben, meg az van, hogy arabok a zsidók nélkül is irtják egymást és rühellik egymást, siták, szuniták, isis, hezbollah, Irán, Egyiptom...
Izraelben meg már a háború előtt inogott Netanjáhú széke, mert a magyarhoz hasonló áldemokráciát akart kiépiteni magának és azóta is tűntetnek az izraeliek ellene! Ha valakinek jól jött ez az egész feszkó, akkor az ő.
Itt csak megint az van, hogy az ártatlan áldozatokat sajnálom, az izraeli túszokat, akik még ma is fogságban vannak, már, aki még életben van, a másik oldalon a rakétázásban meghalltakat... sosem lesz itt béke és nem tudom, hogy mi lenne itt a jó megoldás.
Ezeket a szálakat gyerekkoromban már Chrudinák Alajos is próbálta kibogozni a fekete-fehér TV-ben, neki sem sikerült: "Lesz-e béke az olajfák alatt?".
Ennek most már láthatóan nincs is más módja, ahogy Netanjahuék beleálltak, vagy sehogy.
De lehet, hogy így sem lesz lezárva.
"a nyugati értelmiség"= iszlám migránsok?
Szerintem nem.
Kérdező, szerinted mi
• Orbán Viktor és a Fidesz álláspontja?
és mi
• a nyugati értelmiségé?
Már ott tévedsz egyébként, hogy ebbe két fázisba próbálsz beszuszakolni mindent (egybites gondolkodás ugye), de azért kíváncsi vagyok, hogy mit értesz a két, általad megadott választási lehetőség alatt. Kifejtenéd őket bővebben? Mindegyiket úgy 3-5 mondatban minimum?
Izrael mit tett Irán ellen, hogy az rakétákkal lövi őket?
Izrael mit tett a Hamasz ellen azzal, hogy TELJESEN kivonult Gázából, miközben ott hagyta a kiépitett mezőgazdaságot, ipart, és naponta használati cikkekeket tartalmazó, 5oo kamionból álló karavánt küldött ingyen...
Izrael mit tett a Hezbollah ellen, hogy az okt.8-tól napi 2oo-25o rakátával bombázza az izraeli falvakat, városokat?
Izrael mit tett Irak ellen, hogy az rakétákkal lövi őket?
Izrael mit tett Sziria ellen, hogy az rakétákkal lövi őket?
Izrael mit tett Jemen ellen, hogy az rakétákkal lövi őket?
Mert persze Hameini, meg Naszralla, meg Def, meg Szinvár jóindulatú, ártatlan báránykák, akikről isten ments elismerni, hogy tömeggyilkosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!