Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Történelmi lehetőség, vagy...

Történelmi lehetőség, vagy csak fake news Ukrajna felosztása?

Figyelt kérdés

Na most az ukrán hírszerzés nem a megbízhatóságáról híres, ahogy az orosz sem, de nemrég ,,kiszivárgott" egy dokumentum, miszerint a béketerv része Ukrajna három részre való felosztása lenne, a lényeg a ránk eső rész lenne, amiben Lengyelország, Románia, és Magyarországnak lehetősége lenne területi igényeket tartani, már amennyiben akarnak. Magyarország ergo területi igényt tarthatna Kárpátaljára, vagy legalábbis annak magyarok lakta részeire, így visszakerülve a régi Magyarország egy darabkája.

Ha lenne erre lehetőség és igaz, vajon Orbán Viktor élne a lehetőséggel szerintetek, vagy ahogy Szijjártó Péter mondta továbbra is támogatják Ukrajna területi integritását, és segítenénk Ukrajna újjáépítésében a háború után?

Ha igent mond Orbán, nagyobb népszerűségre tenne szert a magyarok körében, ha pedig nemet, azzal hazaárulóvá válna? És ha igen, milyen következményekkel járna ez Magyarországra nézve? Mert tuti a NATO, az EU, főleg Szlovákia, Szerbia, Szlovénia és Horvátország és az egykori kisantant államok tuti nem hagynák ezt szó nélkül (revízió veszélyt kiáltanának), a románok szerintem csöndbe maradnának, mert ők is kapnának egy szeletet a tortából, és nem érdekelné őket, hogy Kárpátalja újra magyar föld lenne.

Csak akkor a kérdés azaz, hogy megint úgy járnánk, mint anno a németekkel a bécsi döntéseik értelmében? Az oroszok szövetségesei lennénk, és BRICS tagállamá válnánk?

Az elfogadással felrúgnánk az 1947-es párizsi békét, ami a második világháborút zárta le?

Köszi a válaszokat előre is.

nov. 21. 15:21
1 2 3
 1/25 Mad Max2 ***** válasza:
84%

Baromság az egész

Semmi realitása nincs

nov. 21. 15:33
 2/25 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem sincs realitása, hogy Magyarország ukrán területeket annektáljon.

Az viszont tény, hogy Ukrajna hamarosan kisebb lesz a keleti oldalán.

nov. 21. 15:41
 3/25 anonim ***** válasza:
46%
Sajnos biztosan nem igaz. De még ha igaz is lenne, orbán kézzel-lábbal kapálózna Kárpátalja visszavétele ellen, mert magyarellenes.
nov. 21. 15:58
 4/25 anonim ***** válasza:
86%
Már ott nincsen realitása, hogy az említett országok nem állnak hadban Ukrajnával. Az egyetlen hadban álló fél Oroszország, akinek viszont nincsen kapacitása Ukrajna elfoglalására, még a megszerzett területeket is csak véres állóháborúval tartja meg.
nov. 21. 15:59
 5/25 progizo ***** válasza:
38%

Kárpátalja földrajzilag is a Kárpát-medence része és lakossága már 1991-ben kinyilvánította egy népszavazáson nagy többséggel, hogy lazítana az Ukrajnával fennálló kényszerkapcsolaton.

Akkor kellett volna lépnie az akkori magyar vezetésnek.

Ebben a mostani hírben meg túl sok a feltételezés. Persze egy teljes orosz győzelem esetén nem kizárt a területi átrendezés, de hogy a magyarok ebben a történelmi helyzetben is mulyázni fognak, abban biztos vagyok.

Az 1947-es békediktátum felrúgása miatt meg nem aggódnék, hiszen azt túlnyomórészt Sztálinék kényszerítették ránk, a Nyugat csak hallgatólagosan elfogadta. Tehát ha Kárpátalja visszakerülne hozzánk, akkor csak az volna: az oroszok elvették - az oroszok visszaadták.

Én örülnék Kárpátaljánk hazatérésének, de ettől még nem leszek oroszbarát. Túl sokat ártottak ők ennek az országnak. De a magyarelnyomó ukránokat sem szeretem.

Az igazságtalanságokat meg végképp nem szeretem, úgyhogy kerüljön csak vissza minél több területünk, nagyobbodjon és erősödjön Magyarország és csökkenjen ezáltal minél jobban a gazdasági-politikai függése másoktól.

nov. 21. 15:59
 6/25 anonim ***** válasza:
96%
Ez a nemrég már 2022-ben volt, és Medvegyev terjesztette.
nov. 21. 16:12
 7/25 anonim ***** válasza:
29%

ezt majd az alkudozó nagyhatalmak eldöntik.

a 2. vh-ban is úgy dobálták lengyelo területeit ahogy kényük kedvük tartotta.

nagyon szépek az ilyen leírt egyezségek, memorandumok, stb-k, de ezt ők úgy rúgják fel ahogy csak nem szégyellik.

pl lengyelo elmondta hogy gazdasági befektetéseket indítványozna az ex lengyel területeken ami jelenleg ukrajnához tartozik, ami egy enyhe bujtatott annexió, vagy lehet kihozni belőle annektálást pár évtized múlva.

magyaro. nem tarthat igényt kárpátaljára, mert nato tagként nem lehet területi vitája, követelése az országnak, ez a tagság egyik része.

max úgy kerülhet hozzánk hogy nekünk adják.

szerintem inkább rossz ötlet ha hozzánk kerülne, én baj forrást látok benne. majd úgy hozzák le a világon a médiában, hogy mi akartuk, mert területi revíziós vágyaink vannak ami nem igaz, csak pár hungarista esetében.

nov. 21. 16:13
 8/25 anonim ***** válasza:
23%
Ahhoz, hogy Trianon revíziójára törekedjen valaki, nem kell hungaristának lenni, csak magyarnak.
nov. 21. 16:20
 9/25 progizo ***** válasza:
50%

#7.: "pl lengyelo elmondta hogy gazdasági befektetéseket indítványozna az ex lengyel területeken ami jelenleg ukrajnához tartozik, ami egy enyhe bujtatott annexió, vagy lehet kihozni belőle annektálást pár évtized múlva.

magyaro. nem tarthat igényt kárpátaljára, mert nato tagként nem lehet területi vitája, követelése az országnak, ez a tagság egyik része."

Ja persze, és a szintén NATO tag lengyeleknek lehetnek bújatott annexiós igényei meg annektálás pár évtized múlva gazdasági megalapozással? Miért, pár évtized múlva ők nem lesznek NATO tagok?

Egyébként meg a NATO tagság semmilyen módon nem gátolja a magyar revíziót, főleg akkor nem, ha a terület lakossága támogatja azt, mint Kárpátaljáé (1991 óta). Vagy a népakarat pofán van köpve egy tagság miatt?

A szintén NATO tag görögök és törökök között is van területi vita Ciprus miatt.

Ha mi visszacsatolnánk Kárpátalját, mit tenne a NATO? Megtámadna? Szankcionálna? A saját tagországát?

És arról hallottál már, hogy 1999-ben pont a NATO és az USA ajánlotta fel nekünk a Délvidéket, ha átengedjük Szerbia ellen a légterünket és esetleg küldünk oda mi is békefenntartókat?

nov. 21. 16:23
 10/25 anonim ***** válasza:
42%

"NATO tag lengyeleknek lehetnek bújatott annexiós igényei "

gondolom előadják a jóságos morálist hogy ők így segítenek és majd bólint rá mindenki a világban.

a többire meg azt mondom amit írtam hogy úgy szarják le a megállapodásokat ahogy nekik tetszik.

a szerbeset meg nem hallottam, kösz a tippet rákeresek mert érdekesen hangzik.

nov. 21. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!