Donald Tusk jó miniszterelnöke, Lengyelországnak?
ma 20:06
Ezt leírták már 2 nappal a megválasztása után is, azóta többször is, hogy megkapták a pénzeket. A valóság meg az, hogy a 7 éves keretből eddig 6%-ot hívott le Lengyelország ami az EU-s átlag (ennyit kaptak meg), mi 8%-nál tartunk pedig hozzánk nem jönnek a pénzek. A helyreállítási alapból meg 19%-nál tartanak (mi 9%-nál), miközben az átlag 40% és ott is szinte esélytelen, hogy 26 nyaráig ki tudják szórni a pénzeket, mert valami furcsa mód egy ország se kapja olyan ütemben a pénzeket, mint ahogy kéne, hiába lenne mindenkinek nagy szüksége rá. (ott valószínűleg hosszabbítás lesz)
Szóval mit vittek haza?
Vegyesek az érzelmeim vele kapcsolatban. Én komolya azt hittem, hogy Tusk is beenged majd minden illegális bivándorlót ahogyan a nyugati országok, ehhez képest Tusk alatt a lengyel kormány 2,5 milliót tett félre a határellenőrzés megerősítésére, szóval mégsem tűnik úgy, hogy migráns simogató lenne.
Ezen kívül Tusk az abortusz törvényen is enyhített, amin Kaczynskiék szigorítottak, és nem kizárt, hogy részben emiatt veszítettek, de nekem az abortusszal kapcsolatban is vegyesek az érzelmeim.
Egyszerűen nem tudok állástfoglalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!