Miért Donald Trump lett (ismét) az Amerikai Egyesült Államok elnöke?
Szerinted azért veszített, mert nő? Vagy azért kellett volna megválasztani, mert nő? Pont az ilyen identitáspolitikai, áldozati pózolós dolgokból van elege a Trump-szavazóknak. Ja és a kisebbségek is egyre kevésbé kérnek az identitáspolitikából. Az a szégyen a Demokratáknak, hogy Miami-Dade megyében, ahol 70% latino, 15% fekete, 13% fehér, és utoljára az öreg Bush idején szavaztak Republikánus jelöltre 1988-ban, ott is Trump tudott nyerni!
De nem baj, csináljátok csak tovább! Mindent jól csináltok, csak így tovább!
Sajnos igen. Szerintem a legnagyobb problema az volt, hogy Kamala Harris az elelnok. Sokan a bideni adminisztracio sikertelensegeivel azonositottak megha alelnokkent sok mindenbe nem volt beleszolasa.
Ha en demokrata lettem volna, meg mondjuk Biden:
1. Kihuzom a 4 evemet
2. Az elnoksegem soran bejelentem idoben h nem indulok, akkor lehet tartani elovalasztast, mindenki kampanyolhat es a lgjobb gyoz. Ennek annyi hatranya lett volna h megosztja a demokrata partot. Kamala mellett elegge egysegesen kialltak ugyanakkor csomo klasszikus szavazot elvesztett.
3. A megvalasztott jeloltre idejeben elkezdek epitkezni. Szerintem keves ideje volt Kamalanak de nagyon. Kampanybeszedrol kampanybeszedre, interjukra sietett aztan alig lehetett megismerni. Csokoan ezert nem mentek el szavazni, Trump nem volt annyira ijeszto
Az USA-ban arányaiban pont annyi birka van, mint nálunk...és pont úgy is működnek.
A nagyvárosok zömét a demokraták nyerték még azokban az államokban is, ahol egyébként vesztettek.
Pl. Texas. Dallas 60:38, Houston 52:46, El Paso 56:41 Austin 68:29 Harris javára. Csak a trumpista cowboyok meg olajbányászok a pusztán többen voltak.
De meg lehet nézni a többi államot is.
Most kellene a demokratáknak azt csinálniuk amit a kanadaiak megléptek korábban Kim Campbell esetében.
Ha Biden lemond akkor az alkotmányok szerint Harris örökli alelnökként az elnöki széket aztán sivalkodhatnak akiknek nem tetszenek a női vezetők.
Igaz hogy csak januárig lenne elnök, de jó poén lenne.
"Az USA-ban arányaiban pont annyi birka van, mint nálunk..."
Szerinted akkor mi lenne jobb a demokráciánál? Egy hollywoodi celebek és liberális szociológus professzorok által vezérelt diktatúra, amibe a sok hülye vidéki birka nem szól bele? :D
"Ha Biden lemond akkor az alkotmányok szerint Harris örökli alelnökként az elnöki széket aztán sivalkodhatnak akiknek nem tetszenek a női vezetők."
Ki sivalkodik nők ellen? Ti sivalkodtok, hogy azért nem választották meg, mert nő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!