Brüsszel miért nem látja be hogy a fegyverek küldésével csak elhúzzák a háborút? Miért nem tartanak béke tárgyalásokat?
Meszike91
Ha én lennék az oroszok helyében, én sem 2022. február 24.-én, sem 2024. november 02.-án, sem máskor nem indítottam volna háborút, megelégedtem volna a Krímmel.
"Miért nem tartanak béke tárgyalásokat?"
Mert a ruszkik nem akarnak. Akkor dogoljenek meg.
17:49
Szóval te is egyet értesz velem abban hogy Oroszországnak is rossz ez a háború és abba kéne hagyni? Csak nyilván ez putyin hatalmának a végét jelentené, ezért ő ezt sose fogja megtenni.
Az első héten látszott hogy ez a háború nagyon mellé ment. Ilyen áron putyin se indította volna el. Csak az elcseszett putyini rendszer miatt senki se merte neki elmondani az igazságot Ukrajnáról és a saját hadsereg állapotáról, ezért teljesen fogalmatlanul döntött a háborúról. Innen meg már nem léphet vissza.
Egyesek nem értik a tárgyaláselmélet alapjait sem. Minél inkább rá vagy szorulva a másik által ajánlott kompromisszumra, annál gyengébb a pozíciód. Ha pedig nincs alternatívád, vagy eleve nincs kompromisszum lehetőséged, akkor nincs semmiféle alkupozíciód.
A támogatások beszüntetése Ukrajna felé azt jelentené, hogy gyengül Ukrajna pozíciója és nem béketárgyalásokról beszélnénk, hanem kapitulációról.
Amíg Oroszország deklarált követelése Ukrajna teljes bekebelezése és NATO-ból való kitagadása, addig eleve ne beszéljen senki se még a béketárgyalások elvi lehetőségéről sem.
# Meszike91
Konfliktus az 2014 óta van, de háború az 2022 óta.
Egyértelmű, hogy ez a háború az oroszoknak is veszteséges, bánják is, mint a kutya, amelyik kilencet kölykezett.
Ez a háború kudarc az USA-nak, pont hogy gyengíti az USA hatalmáról szóló képet.
Az, hogy Oroszországnak miért kudarc a háború, az egyértelmű.
Az, hogy az EU-nak is miért kudarc ez, egyértelmű.
És Ukrajnának még végképp.
Ellenben Kína röhög nagyokat a markába.
Abban kivételesen egyetértek, hogy a konfliktusból nem következik feltétlenül a háború, lehetett volna úgy politizálni, hogy elkerüljék az egészet.
Azonban ez a háború nem Putyin háborúja, tőle függetlenül is megcsinálta volna a Politbüró ezt.
Nem putyini rendszer ez, hanem a 90-es években züllött le Oroszország, és viseli a következményeit a jelenben.
Azonban az fix, hogy a Krím, és a 4 megye azok elúsztak. A kérdés, hogy Mi lesz maradék Ukrajnával.
"Ez a háború kudarc az USA-nak, pont hogy gyengíti az USA hatalmáról szóló képet."
Ezt kifejthetnéd, mert szerintem az USA minden értelemben csak nyer ezen a konfliktuson.
# 17
2014 nyomán Ukrajnát úgy kezelték, mintha az EU / NATO / sőt az USA érdekszféra lenne.
Ukrajna az tele van értékes földgáz, és kőolajmezőkkel, ásványkincsekkel, agráriummal, nehéziparral, és társaival, azonban a háborút nem Ukrajna / a mögötte álló Nyugat nyeri, sőt bukják a befektetésüket, mindenestől, akkor nyilván kudarc.
Nem csak az általános politika szintjén megy ez, hanem családi érdekeltségi szinten is: Hunter Biden 2014 és 2019 között az ukrán Buriszma Holding energetikai vállalat igazgatóságának tagja volt. Hunter Biden legalább egy ukrajnai állami, sőt kormányközeli cégben gyakorlatilag vezető volt.
"sőt bukják a befektetésüket, mindenestől, akkor nyilván kudarc."
Én inkább sikernek fogom fel ezt az USA szempontjából, mert minél kevesebb az európai energiahordozó, annál exportképesebb az amerikai LNG.
"hanem családi érdekeltségi szinten is"
Sz*rügy neki, de az USA szemszögéből az ilyen egyéni opportunizmus tök lényegtelen, főleg méretét tekintve.
12 - Leírom neked, hogy te is fel tudd fogni: ha engem egy barom megtámad, akkor én védekezni fogok! (én nem Orbán Balázs vagyok!)
Ha a védekezésem meghaladja az erőmet, mert az a tahó aki nekem jött erősebb, akkor elfogadom a (jó)szomszédok segítségét!
Abban a pillanatban vége a konfliktusnak, ha a támadóm visszalép, vagy felfordul. Én védeni fogom magam a végsőkig...
Ettől mélyebb szinten már nem tudok segíteni neked, hogy megértsd a problémát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!