Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A törökök miért szeretik...

A törökök miért szeretik jobban a magyarokat, mint néhány szomszédunk?

Figyelt kérdés

Némelyik románból, szlovákból, ukránbol árad a gyűlölet...

A törökök viszont bírják a magyarokat, és sokan hallottak is az orszagunkrol pedig mi kicsik vagyunk ők kozepesek több ezer kmre

nov. 1. 08:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Valójában te nem ismered a történelmet. Még a hivatalos verzió szerint is találkoztunk türk népekkel a vándorlásaink során. Számos türk eredetű szavunk van, amelyek jóval a török megszállás előtt is léteztek a magyar nyelvben."

Neked a történelmi hiányosságaid mellett az értő olvasásal is problémáid vannak. Nem a türk népekről volt szó, hanem kifejezetten a török népről. Olvasd el a kérdést, én csak a törökökről beszéltem nem a türkökről. A török és türk nem ugyanaz, minden török türk, de nem minden türk török. Értjük?

Nem tagadtam hogy a magyarok találkoztak türkökkel, a kérdés nem erről szólt, hanem a magyarok és törökök, szóval ennek a két etnikumnak a kapcsolatáról. A török egy olyan türk nép ami az ősmagyaroktól is távol élt, dél Türkmentisztánban, ami Iránon keresztül ment nyugatabbra, ezért nem találkoztak soha a magyarokkal. Értjük?

nov. 1. 13:19
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
#11 Amikor mi magyarok (a történelemkönyvek szerint) az Urál mellett éltünk, akkor viszont a török nép nem is létezett. Türk népek léteztek, találkoztunk is velük, de török nép nem.
nov. 1. 13:26
 13/13 anonim ***** válasza:

"A török és türk nem ugyanaz, minden török türk, de nem minden türk török. Értjük?"

A mai Törökországban élő türköket nevezik töröknek. Ők maguk pedig türknek nevezik magukat. Az hogy a vándorló magyarok melyik türk törzzsel találkoztak és éltek együtt nem tudom, de ez mellékes.

nov. 1. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!