Miért van az, hogy pont a a sokkal vallásosabb Olaszországban meg Spanyolorszagban elfogadottak az LMBTQ jogok, mint a nagy keresztény Magyarországon?
"Ahol pedig elfordulnak a kereszténységtől, ott eluralkodik a deviancia."
Ez igaz, de azért helyesbítenék:
Ahol pedig elfordulnak Istentől, ott eluralkodik a deviancia.
"A melegség és transzneműség nem deviancia"
A propaganda szerint. Csak a sántáni propaganda szerint.
Valójában, de, az! Már Bagdy Emőke is megmondta - szerintem nem is véletlenül tették el a fiát láb alól, mert azóta ő sem nyilatkozik erről.
"A mai szóhasználat deviánsnak nevez mindent, ami a társadalomban a szokásostól, az elfogadottól eltér."
A szokásos pedig a ffi és nő és a hetero kapcsolaton alapuló család....
Tetszik, nem tetszik, ez az igazság!
Az olaszoszági állapotokat egyébként jól illusztrálja ez a hír, amibe épp belebotlottam:
(11-es voltam)
Olaszországról nem tudok nyilatkozni, de a spanyolok közel sem olyan vallásosak mint ahogy a sztereotípia mondja. Ennek részben közelmúltbeli történelmi okai vannak.
Ma a katolikus egyházat rengetegen utálják Spanyolországban, a Franco rezsim alatt betöltött szerepük és az általuk ez idő alatt elkövetett bűnök miatt.
A legnagyobb bűn amit elkövettek, hogy 1939-1975 között jó "keresztényi" szeretetből segítettek a Franco rezsimnek elrabolni és a szüleiktől elválasztani közel 300 ezer gyereket, csak azért mert a szülők politikai ellenfelek voltak. Monarchiaellenesek/köztársaságpártiak, katalán és baszk nacionalisták, baloldali aktivisták, meg úgy általában bárkinek a gyerekét elrabolták aki egy kicsit is veszélyt jelentett a rezsimre.
Ez pl mai napig érzékeny témának számít ott, és a spanyol társadalom jelentős része máig nem bocsátotta meg ezt a katolikus egyháznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!