Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Vannak románok, akik Erdély...

Vannak románok, akik Erdély függetlenségét akarják Romániától?

Figyelt kérdés
Mint egy egy külön román nyelvű államként, ahogyan Moldova. Volt, hogy Moldova régió szeparatizmust akart éleszteni a romániai Moldva régióban, hogy létrejöjjön egy független Nyugat-Moldova vagy pedig velük egyesüljön és ne ők Romániával.

okt. 18. 15:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
"Erdély függetlenségét akarják" - a székelyek, illetve szeretnék.
okt. 18. 15:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Az eddig is tudható volt. Mi a helyzet inkább a románokkal?
okt. 18. 15:47
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
Otthon vannak, miért akarnának különválni ?
okt. 18. 15:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Németország némelyik tartományában is ábrándoznak függetlenségről, aztán ők is otthon vannak. Legjobban talán Bajorországban.
okt. 18. 16:02
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
Nincsenek, tolvajnép az oláh!
okt. 18. 17:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyenek is igen, de nem ez a jellemző. Én ismertem is egyet.
okt. 18. 18:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább az Autonómia, vagy a föderatív államforma mellett vannak többen.

Erdély függetlensége sajnos eldőlt a II. Vh után.

Előtte lehetett volna realitás benne, főleg, amikor még jelentős német kisebbsége is volt.

okt. 18. 19:14
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Én is úgy hallottam, hogy vannak.

Remélem a nemzetállam fogalma megszűnik, nem volt jó a kis tözsi népeknek, itt Európában nem volt jó a vigányoknak, zsidóknak, magyaroknak, németeknek. Közé-Európa ősi sokféleségét meg kellett volna őrizni.

Talán az új világban, egy szegénység nélküli, kommunisztikus jövőben lesz egy beás, cigány, magyar, román, szász Erdély még. Édes Erdély, kincses Erdély. Persze akkor más régiók is, a mai Magyaroszág helye is sokféle nyelvek ötvözete lesz majd.

De a kérésre szorosabban felelve, én is hallottam valami helyi román szempontból is meegfogalmazódó függetlenség- vagy autonómiaigényről.

márc. 5. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!