Izraeli - Iráni háború feltételezhetően atomháború lesz? Mindkét országnak van bevethető atomfegyvere? Mi tarthatja vissza őket a bevetésétől?
Izraelnek van, de valószínű komolyabb légicsapás SEM várható. Iránnak nincs, de hamarosan lehet. Az eszközei megvannak, dúsítani tudnak, még nem elég magas szintre, de ha van akarat, akkor csak idő kérdése. Hordozó rakétái vannak, hamar megoldják a célba juttatást is. Csak nem lenne elég töltet, de nem is arra a célra csinálnák, hogy kilőjék, hanem a tudat miatt, hogy van.
Szerintem a legvalószínűbb egy kibertámadás. Az olyan, hogy azért csinálnak valamit, de nem lenne olyan látványos, hogy azonnali megtorlása legyen iráni részről. Ez lenne a jelenlegi helyzetben a legbölcsebb, főleg úgy, hogy kb az egész világ azt várja most tőlük, hogy bölcsen csinálják, és gyakorlati nyomást is gyakorolnak (USA+arabok), hogy ne fizikai válasz legyen.
Nem.
Izrael a kiszivárgott infók szerint (hiszen hivatalosan nincs nekik a mai napig tagadják) csak és kizárólag utolsó lehetőségként vetné be, amikor már az ország vezetése és a főváros eleste a tét.
Iránról nem tudni, de valami hasonló lehet. Nem támadó jellegű fegyver, senkinél se.
Eddig csak az USA használta az atomot, igaz, csak a legelején, amikor még maguk sem tudták, hogy mi az. Mostmár mindenki tudja, és senki nem vetette be.
Aki ezzel gyakran fenyegetőzött az csak Irán. De neki még nincs, csak nagyon közel áll hozzá.
Izrael ezért az iráni atomprojektet akarta célba venni. Az USA viszont nem engedi neki, hogy azt megsemmisitse. Őszintén nem értem az USA-t.
"Se mohamedán, se hölgy nem vagyok. "
Lehet. Végüis vannak nagyon hisztériás és nőies fiúkák is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!