Ha ennyire fontos a környezetvédelem, akkor a Microsoft-ot miért nem veszik elő, hogy a Win11-re való átkényszerítés miatt millárdszámra kell a számítógépeket kukába dobni?
A Windows 10 támogatása 2025-ben megszűnik, ettől kezdve ezek a gépek nem lesznek biztonságosan használhatóak, holott tök jók, semmi bajuk nincs, a feladatukat tökéletesen ellátják. A Microsoft álláspontja az, hogy dobd ki és vegyél újat, csak mert idióta hardverkövetleményeket támaszt a Win11-gyel kapcsolatban.
Hol vannak ilyenkor a környezetvédők? Miért nem szólal fel egy politikus sem, hogy ez óriási környezetszennyezést jelent, ami teljességgel felesleges és megelőzhető lenne a hardverkövetelmények enyhítésével vagy a Win10 további támogatásával. Ezek tök jó gépek, most mégis elektronikai hulladék lesz belőük, és senki nem mondja, hogy talán ezt nem kéne. Greta Thumberg is kussol, meg a többi környezetvédő is, pedig nem kellene. Hol vannak az igazi könyezetvédők?
Ez a környezetvédősdi, egy ócska duma, már ami a szervezeteket illeti. Nincs valódi környezetvédelem, ha van is kezdeményezés a pénz, a profit úgyis félre állítja.
A másik, hogy nem magunkból kell ki indulni, sajnos nálunk nem divat a tisztaság, nézz szét az utcán.
Tőlünk nyugatra, az "fejlett nyugat" ezerszer tisztább és környezetvédőbb, pedig nem véletlen tettem idézőjelbe, hogy fejlett. Viszont ezen a téren ezerszer normálisabb. Legalábbis az egyes emberek, a vezetőik már kevésbé.
Ezek a gépek jelentős része nem szemétben végzi, hanem eladják a kevésbé fejlett országokba, alapvetően még hozzánk is elég sok ilyen levedlett gép érkezik. A maradék pedig normális megsemmisítőben fejezi be. Egy normális országban, nálunk meg a kukában, meg lomtalanításkor szétverve, szét dobálva. De nem is lehet csodálkozni, amikor egy hulladékudvar lakcím kártyát kér, meg válogat, hogy mit vesz át. Például az én esetemben, mivel vidéken van az állandó lakcímem semmit nem vesz át a helyi hulladék udvar. Pedig itt lakom életvitelszerűen már 15 éve. Szóval erről ennyit.
2# Nem akarlak elrettenteni, de puszta kíváncsiságból fel gyötörtem a 11-et egy 2 magos Athlon II + 4GB ram + HDD kombóra. A művelet kb 3,5-4 óra önkínzás után sikeres volt. A rendszer kb. 10 perc mire normálisan be bootol. Szóval szerinted egy ilyen géppel mit lehet kezdeni? Ok mondjuk dobjunk bele egy SSD-t. Szerintem ezt is ki fogom próbálni. Azt gondolom ha sikerül le felezni a fenti időket az már jó, de normális használatra még mindig kevés lesz.
Veled vagyok, mikor együnk tüntetni?
Undorítónak érzem a Msoft monopolhelyzetét, ilyenkor hol van az USA monopóliumellenes törvénye? Miért Trump-ot akarták lelőni?
A hulladékkezelés, különösen hazánkban nem átgondoltan zajlik, finoman fogalmazva. A környezetvédelem ürügyén hozott több intézkedés hatását nem mérték fel előre teljességében. Pl.: két év alatt elporladó cipőtalpak, fél év alatt elporladó SPAR műanyag zacskók, elöblítés kérése, szelektív válogatás kérése, konzervlapítás kérése INGYEN, ellenszolgáltatás nélkül. Az átkos szocializmusban létezett a MÉH, ahol nekem fizettek a bevit papír, fém hulladékért. Most meg lassan már szín és anyagminőség szerint válogassam szét az előzetesen megtisztított műanyag hulladékot. Milyen alapon nevezik hulladéknak az újrahasznosítható értékes anyagokat???
(Ja, az ukrajnai háború nem környezetszennyező, a nyugat szerint folytatni, támogatni kell! Lassan meghal az összes ukrán férfi, majd odaköltöznek az amerikai földfelvásárlók. Újkori gyarmatosítás.)
Hüjének néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!