Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az, hogy lehet, hogy 1 évvel...

Az, hogy lehet, hogy 1 évvel a lengyel kormányváltás után, még mindig nem dölt össze az új koalició, nem csődölt be Lengyelország, nem lépett be a háborúba, nincsenek az összes lengyel fiúk a fronton és még a transzokról sem jönnek az óvodai hirek?

Figyelt kérdés
Viszont a gazdaságuk, az jelentősen javult?!

okt. 11. 06:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%
Semmi köze Orbánnak a kérdésedhez. Ezt úgy mellékesen írtam, hogy Tusk is egy szardarab pont úgy mint Viktor urunk! De nem érted a párhuzamot. Ez meg nem az én bajom. Búcsúzom!
febr. 6. 18:00
 12/27 A kérdező kommentje:
Én nem neveznék igy egy olyan vezetőt, aki, miután átveszi az országát, jelentősen javit az addig sem túl rossz gazdasági adatain.
febr. 6. 20:36
 13/27 anonim ***** válasza:
28%
Orbán is javított 2011-2014 között. Pfff. Közben mi lett belőle? Te mond csak kérdező, miért véded ezt a Tuskot, miközben szünteti meg a fékek és ellensúlyok intézményzeit, ami miatt van is ellene komoly eljárás? Tényleg érdekel mert van 1 lengyel kollégám, aki premier plánba látja, hogy Tusk óta mi zajlik az országban.
febr. 6. 22:08
 14/27 A kérdező kommentje:

Mi köze az álltalad emlitett miniszterelnöknek az én kérdésemhez?

Én Legyenelországgal, a lengyel kormánnyal és a lengyel kormányfővel kapcsolatban tettem fel kérdést és nem érdekel a magyar.

Egyébként, ha tényleg érdekel, hogy mi folyik, akkor annyit segitek, hogy Lengyelországban élve, az emberek boldogabbak, mint 1 évvel ezelőtt, nem látsz tömegtüntetéseket, mint tették azt korábban a PiS idején, viszont ma jóval jobb az ország gazdasági helyzete, mint 1-1,5 éve. Megállt az infláció, jelentősen nőtt a fizetésem.

Engem nem a magyar miniszterelnök érdekel, hanem azok, akik 1 évet sem adtak a jelenlegi lengyel kormánynak, ami még MA is áll.

febr. 7. 05:39
 15/27 anonim ***** válasza:
44%
Ok. Akkor de jó néked
febr. 7. 07:14
 16/27 anonim ***** válasza:
63%

#13 "véded ezt a Tuskot, miközben szünteti meg a fékek és ellensúlyok intézményzeit"

Akkor tisztázzuk. Tusk pontosan helyre akarja állítani a fékek és ellensúlyok rendszerét, mert az előző PIS-es kormány ezeket teljesen átpolitizálta és maga alá gyűrte. Kaczyński-ék ugyanazt a rombolást hajtották végre mint Orbánék, csak Lo-ban nem volt 2/3-uk, ezért rendeletekkel zilálták szét az alkotmányosságot, igazságszolgáltatást stb.

Most Tusk jogállami módszerekkel próbálja visszaállítani a jogállamot, ami nagyon nehéz, mert a PIS rengeteg "aknát" hagyott maga után.

febr. 7. 15:12
 17/27 anonim ***** válasza:
20%

Szép mesét adtál elő. Valaki talán be is veszi. Ezzel szemben nézzük a valóságot.

2023 decemberében bekövetkezett kormányváltás óta „szervezett bűnözői csoportban tevékenykedik Donald bácsi és bűnbandája, aminek a célja Lengyelország alkotmányos rendjének megváltoztatása, az alkotmánybíróság és más alkotmányos szervek, ezen belül az országos igazságügyi tanács (KRS) és a legfelsőbb bíróság működésének megszüntetése.

No ezt nem hagyhatják és jól teszik!

A többi csak mese. Sokkal jobb élet volt itt nekünk Tusk előtt. Most mindenfelé félelem, rettegés, fenyegetések....

febr. 7. 16:57
 18/27 anonim ***** válasza:

#17 Amit itt előadtál az pontosan a PIS és a propaganda csöve (Republika TV) terméke. Be vannak tojva, mert nem számítottak vereségre 2023-ban, nem volt idejük eltüntetni a rengeteg törvénytelenül elkövetett gazság nyomát. Rettegjenek is, mert el lesznek TÖRVÉNYESEN számoltatva.

Hol élsz egyébként? Tudsz lengyelül?

febr. 7. 17:11
 19/27 anonim ***** válasza:
Szerintem fejezzük be. Máshogy látjuk itt a dolgokat. Elengedlek.
febr. 7. 17:24
 20/27 anonim ***** válasza:
16: tipikus buta illető vagy, aki mindent fekete-fehérben lát.
febr. 7. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!