Miért hagyta el 6.5 millió román lakos Romániát? Kivándorlási válság? Azt hittem, hogy ott jó élni.
Sosem jártam még Romániában, ezt a kivándorlási hírt is nemrégiben hallottam és nagyon meglepődtem. Egy ismim van, akinek rokona él kint, kb. ennyi az össz ismeretségem, amúgy semmi. Ez az ismi azt mondta, hogy mese habbal, hogy Romániában annyira jó az életszínvonal. Menjnk ki és győződjünk meg erről mi magunk.
Persze, eszem ágába sincs kimenni.
Én voltam már többször is. Vannak nagyon szép helyek arrafelé is, főleg Székelyföld.
Láthatóan nincs nagy jólét.
"Azt hittem, hogy ott jó élni."
Csak ők ezt nem tudják.
Románia az ilyen varázs állam. 20 millió fő és van bő 6 millió dolgozó. Mi vagyunk 9.6 millióan sem, és nálunk van 5 millió dolgozó. Nem tudni, hogy miből élnek. Nálunk a mediánbér fél millió, ott kb 350 ezer forint. Szóval még az is, aki dolgozik, az is csóró. Az infrastruktúra pedig katasztrófa országosan. A demográfiai adatok hasonlóak az ukránéhoz. Románia költségvetése annyira szutyok, hogy veszik felfelé a nagy hiteleket, hogy a kormány tudjon fizetést adni az embereknek.
Ezzel szemben pedig egy rakás adatban jók, átlagbér és GDP, meg hatékonyságok.... egy főre jutó fogyasztásban nyugati országokkal veszi fel a versenyt. Elég furcsa állam.
Hát persze.
Már teljesen üres az ország.
Tényleg elhisztek ilyen számokat?
Ha ez igaz lenne, akkor már csak 13-14 millónak kellene lennie a lélekszámnak, ezzel szemben a népszámlálási adatok szerint vannak úgy 19 millióan.
A covid elott kellett volna nepszamlalas, akkor 16 milla korul becsultek. Aztan ugye hazakoltozott egy tengernyi vendegmunkas.
Es annakidejen a suliba 24 millat tanitottak. Mar az is eleg szamottevo csokkenes.
A gdp es hasonlo adatok francot sem ernek, ha az orszag fele meg mindig minimalberes.
Az allami alkalmazottak meg hitelbol kapjak a fizetesuk. Mar amit nem loptak itt is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!