USA miért támogatja mániákusan izraelt? Most láttam, hogy Trump kirakta instara, hogy zsidokkal bandazik, a kommentek 90%-a az volt hogy, "lost my vote bro" Ezzel nagyon alá ásta most a népszerűségét.
És nem csak ezzel.
Trump semmi ellen nem harcol, legfeljebb járatja a száját. Négy évig ült a Fehér Házban, nem csinált semmit, csak csökkentette a gazdagok adóit.
Az amerikai konzervatívok mindig nagyon szerették Izraelt. Ők a zsidó-keresztény közös gyökereket tartják fontosnak, legalábbis ez része a marketingjüknek.
"Az amerikai konzervatívok mindig nagyon szerették Izraelt. Ők a zsidó-keresztény közös gyökereket tartják fontosnak"
Ebből itt Kelet-Európában sok a félreértés, mert az itteni széljobberek meg zsidózni szerettek, amott meg imádják a zsidókat. Bár mostanában már az ittenieknek is Izrael vált a kiskedvencévé, és most éppen az arabokat utálják.
Hogy Trump mit csinál a kampánya alatt az pont nem érdekel. Itt a politika témakörében (még a kérdésekben is!) állítom, hogy ugyanúgy a 90% a kormány ellen szól 10-12 éve biztos, mégis 2/3-al győz a Fidesz rendszeresen, szóval nem gondolnám, hogy hozzászólásokból bármit is lekellene szűrni. :)
Nem tartom elfogadhatónak azt, amit Izrael művel, ugyanakkor mi úgy gondolom abszolút megtehetjük, jogunkban áll megtenni azt, hogy véleményt alkotunk, hogy esetlegesen kritizáljuk ebben bármelyik felet is, akár mindkettőt is, de már elnézést, elfogadom, ha valaki ezzel mélységesen nem ért egyet, de szerintem egy amerikainak ebben pont hogy kuss a neve. Tehát egy amerikaitól azt nem tudom elfogadni, hogy Izrael ellen szólal fel. Ha azt nézzük mi volt a következménye 2001-nek és minek a következménye volt 2001, szerintem jogos a kérdés, hogy ugyan már ezek meg milyen jogcímen pofáznak? Az iraki háborúban kb. 200-250 ezer civil vesztette életét (ezt az állapította meg, akinek nem volt érdeke olyan túl nagy számot mondani) és mindössze 30 ezer katona. Az iraki háborút az amerikai lakosság elsöprő többsége támogatta, egyfajta bosszúként 9/11-ért. Holott egyébként már 9/11 is egy bosszú volt. Szóval teljesen mindegy kit veszünk, melyik amerikait, Trumpot, vagy azt a pontagyú marhát, aki odaírja kommentben, hogy emiatt engem elvesztettél, egyiknek sincs joga bárhová is állni az izraeli háborúban. Aki Trumpot gyűlöli ezért, az is jó eséllyel támogatta az iraki háborút, pusztán azért, mert 9/11 az Ő tragédiája volt, azt át tudta érezni. Azért nem támogatja kvázi ugyanebben a szituációban lévő Izraelt, mert az Izrael és az izraeliek, nem az Ő lányát rabolták el és tartják túszul, nem az ő pár hónapos gyermekét mészárolták le stb? Szerintem úgy ahogy van USA és annak lakosai elmehetnek a p....ba!
Egyébként ekkorát fordult a világ 15 év alatt, 15 évvel ezelőtt ez egy baromira antiszemita kérdésnek számított volna, valószínűleg törlésre is került volna. Hozzáteszem szerintem nem az, de attól még annak számított volna.
Azért mert elmebeteg buz*k. Értelmes ember csak Iránt és a közelkeletet támogathatja. Csak keleten van igaz élet még ezen az undorító, rákos földön. Az orosznak és a keleti testvéreinek jár a 100 forintos üzemanyag, de mi dolgozhatunk 7 napban 14 órát, hogy vehessünk 2 szál cigit. Nagyon jó, nyugat, gratulálok.
Az biztos, hogy most Izraelnek vége lesz, épp úgy, mint Ukrajnának. Aki szerette ezt a két sátáni országot, az most búcsuzzon el tőlük. Az a baj, hogy nagyon későre küldte Isten a látmást az Oroszoknak és Iránnak, hogy kezdjék meg a világ felszabadítását. MErt most épp ezt csináljék. De hogy miért csak egy pár ország akarja megmenteni az emberiséget? Orosz, Észak-Korea, Irán, Afganisztán, Kína.
Az övéké idegen kultúra. Nekünk nem kéne, hogy az normális legyen. A nyilvános kivégzések minden apróságért, élve égetések például lopásért, kövezések, akasztások. A nők jogainak semmibe vétele. A diktatúra, az emberi jogok semmibe vétele. Iránba 100 ezer eü személyzet van, az ország borzasztó hanyatlása miatt, a mélyszegénység miatt most vándorolt ki közel 7000 orvos. Mert inkább gyártanak rakétát, mint hogy azt a pénzt elköltsék az éhezőkre. Lehet azóta már elfogadták az új országelhagyási tilalmat bevezető törvényt, mert az értelmiségi menekül. Iránban semmi sem normális. Oroszország sem a demokrácia példaképe, de Iránhoz képest paradicsom.
Ráadásul ezekben a csapásokban kiderült, hogy Irán modern rakétái borzasztó rosszak. Kilőttek a 2 támadás során 900-at összesen, és a legkomolyabb kár a Nevatim bázison egy kisrepülőgép hangár volt, és 1 halott palesztin. A többi kár 95%-ár a lezuhanó törmelék okozta. És ez nem a légvédelemnek köszönhető, hanem a pocsék rakétáknak.
Izrael viszont 2000km távolságból kilőtte a Teheráni drón gyárat, légvédelmeket, rakétahajtóanyag gyárat. A műholdképeken látszanak a nyomok, ahol légvédelmi radar volt, ott most csak egy robbanásnyom van. Centire pontosan lőttek. És még az ezeket a légvédelmeket kezelő emberek is "mártírok" lettek.
Állítólag kilőtték az indítóállomások egy részét is (erről nincs kép), de ez azért lehetne probléma, mert Irán egyszerre nem tudott 60-70nél több rakétát indítani. És a légvédelemnek nem mindegy, hogy egyszerre 60 rakéta jön, vagy csak 40 a hullámokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!