Talán térjünk vissza a kérdéshez.
Először magam is azt gondoltam, hogy Izraelnek muszáj megtorolnia azt, ha valamely állam egy csomó ballisztikus rakétát lő ki a területére, ezt egyszerűen nem hagyhatja annyiban, de elgondolkodtató, hogy milyen gyakorlati lehetőségei vannak?
Légicsapásokat nemigen tud Iránra mérni, tudtommal ahhoz túl nagy a távolság és nem sértheti meg a közben lévő országok légterét, egymaga szárazföldi háborút sem indíthat, csak legfeljebb az USA oldalán, amely ország viszont a választási harc finisében kizárt, hogy háborút indítson.
Tegyük fel, hogy Izrael szintén odalő egy csomó ballisztikus rakétát, mert nem lehetetlen, hogy nekik is vannak ilyen távolságibb fegyvereik, ez azonban olyan mértékű beismerése lenne annak, hogy képes és hajlandó népirtást elkövetni, hogy porig rombolná a maradék presztizsét is.
Az a helyzet, hogy Irán sosem tagadta, így róla tudjuk, hogy képes a népirtásra, de Izrael eddig mindig próbálta elkerülni a válogatás nélküli gyilkolás látszatát, ami nagy valószínűséggel csak olaj a tűzre és azzal inkább rontani, mint javítani lehet a helyzeten, mellette semmilyen eredményt nem lehet várni tőle.
Na persze én, vagy mondhatjuk, hogy mi, nem sokat tudunk arról, hogy milyen lehetőségei vannak még Izraelnek, ez a mobilos trükk is megdöbbentően zseniális volt, lehet, hogy más is van a tarsolyukban, hogy célzott csapást mérhessenek ellenségeikre és nem kell neki is vaktában odalőni ilyen komoly szórású fegyverekkel, amelyek bárkit megölhetnek.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz Izrael lépése?
Talán felírják a kéménybe korommal, aztán az amerikai elnökválasztás után visszatérnek rá, úgy, hogy megpróbálják az USA-t belerángatni a konfliktusba egy nyílt szárazföldi háború keretében, addig meg szárazon tartják a puskaport , esetleg kisebb, nagyobb kommandós akciókkal borzolják a kedélyeket ideiglenesen.
Szerintem most Irán kihúzta a gyufát, csak még nem tudjuk, miként csapnak le rá.
(nem mintha bárkinek kívánnám a végét...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!