Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha a 9/11 soha nem történik...

Ha a 9/11 soha nem történik meg, szerintetek jobb világban élnénk?

Figyelt kérdés
Évről évre mindig előveszem a témát, átolvasom, mi is történt aznap. Sok helyen azt írták, hogy tulajdonképpen napra pontosan 23 éve kezdett elcsesződni szépen lassan minden, holott azelőtt még egy nagyon boldog világban éltünk, akkor ért véget igazából a 20. század, satöbbi. Én már utána 3,5 évvel születtem, szóval nem tudom, milyen volt előtte az élet. De azt látom, hogy sajnos egyre csak romlik most, és hogy ezt sokan ennek a számlájára írják. Vannak, akik szerint ennek hosszú távú folyamodványa az oroszukrán és az izrael-hamász háború is, a 9/11 nélkül pedig ezek sem történtek volna meg és sokkal jobb élet lenne még ma is. Érdekelne, hogy ti szerintetek is igaz-e ez, mi a véleményetek ezekről az állításokról.

szept. 11. 22:16
A kérdező szavazást indított:
Valószínűleg igen
Nem, ugyanilyen lenne minden
22 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem függ össze az amerikai történet azzal, hogy innentől kezdve csesződott el minden, ráadásul mindenhol?
szept. 11. 22:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

9/11 következménye volt annak ami addig történt a világban. Ha nem ott és az, akkor máskor és más, de megtörtént volna.

Korábban is voltak nagy terrortámadások, de nem volt ekkora visszhangjuk. Ez addig ment volna amíg valakik nem csinálnak egy hasonló nagy terrortámadást.

Ez akkor is igaz ha a hivatalos verzió az igaz a terroristákról, meg akkor is ha a konteók az igazak, hogy hagyta az illetékes hogy megtörténjen - vagy hogy eleve besegített a hatalom a megtörténésébe. Az okai ugyanúgy fennálltak volna és akkor más történik meg.

szept. 11. 22:22
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Attól függ mi a jó és mi a rossz...

Ha az ukrán háborúra gondolsz, az nem 911 miatt következett be. Hanem mert az orosz gazdaság megerősödött, elégséges pénzügyi bázist nyújtva a hadseregük fejlesztéséhez és ahhoz hogy ismét hatalmi álmokat tudjanak dédelgetni.

Ha a Tajvani feszültségre gondolsz, szintén nincs túl sok köze 911-hez. Mert annak az oka meg hogy Kína erősödött meg gazdaságilag -> fejleszt belőle hadsereget -> gondolja magát elég erősnek ahhoz hogy hatalmi vágyai legyenek.

911-et leginkább a Közel-Kelet szívta meg, de nagyon. Ha nincs 911 akkor az USA nem megy sem Afganisztánba, sem Irakba másodjára.

szept. 11. 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sosem felejtem, elsős voltam, jöttünk haza, és mindenki a CNN-re kapcsolt otthon. Nem igazán értettem, mi is történik, csak néztük az égő majd leboruló felhőkarcolókat
szept. 11. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Durva volt, sztem az egész világ nézte és erről beszélt. Valszeg más lenne a világ egy kicsivel ha az nem történik meg.
szept. 11. 22:54
 6/8 anonim ***** válasza:
18%
Azért az kemény hogy 2024 ben vannak még akik azt hiszik hogy 9/11 miatt mentek afganisztanba... Meg hogy az oroszok is csak úgy minden ok nélkül tamadtak az ukranokra. Hogy lölő azért lett olyan gazdag mert olyan ügyes üzletember és okosabb mint cukkerberg....
szept. 12. 00:15
 7/8 A kérdező kommentje:

#3: A kérdésben leírt szöveg nem az én véleményem ezekről. Csupán azt olvastam sok helyen, hogy a 9/11 ha nem is közvetlenül, de hosszú távon hozzájárult a világ romlásához, úgymond ennek utóhatása, hogy ma már több háború is van, mert előtte jó darabig nem voltak egyáltalán háborúk. De mégegyszer, ezt nem én állítottam, mert nem tapasztalhattam meg, hogy régen mennyivel volt jobb vagy rosszabb, a kérdésem is csak arra vonatkozott, hogy ti ezekről az állításokról mit gondoltok. (A Tajvani feszültséget amúgy nem is említettem)

#4: Igen, nagyon sok ilyet olvasok most is! Átérezni nem tudom, mivel akkor még nem éltem, de el tudom képzelni, milyen szörnyű lehetett ezt élőben látni, pláne gyerekként. 🙁 Az én szüleim első gondolata anno az volt, hogy ebből bizony világháború lesz, de ez szerencsére (még, lekopogom) nem történt meg legalább.

#5: Lehet igen, igazad van!

#6: Ez nem is kapcsolódik igazán a kérdéshez.

szept. 12. 22:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
#7 911 előtt is voltak háborúk, sőt népirtások is. Most azért tűnik többnek, mert a közelünkben is van egy nagyobb méretű.
szept. 12. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!