A török férfiak miért viseltek fejkendőt attól, hogy muzulmánok?
Figyelt kérdés
Ennyire fontos a vallásban?
Az arab írást is atvettek.
szept. 5. 21:42
1/25 anonim válasza:
Törökország egy Muszlim ország.
De Erdogán óta nagyon lazítottak a szabályozáson.
Épp ezért igazságtalan, hogy nem veszik fel őket az EU-ba.
Az egyik legjobban fejlődő ország.
2/25 anonim válasza:
Nem az arab írást, hanem az arab-perzsa jellegű írásjeleket vették át, de már vagy 100 éve nem azt használják. Az oszmánok nem engedték elarabosodni a törököket, pont emiatt fordították le a Koránt is török nyelvre, hogy nehogy átvegye az arab nyelv a török helyét.
3/25 Gál Gábor 2024 válasza:
A férfiaknak nem kell eltakarniuk a fejük, ez csak "divat".
4/25 anonim válasza:
A török férfiak hol viselnek kendőt? Mutass már egy ilyet mert én sokszor jártam Törökországban de egyszer sem láttam.
6/25 anonim válasza:
Turbánt kb 200 éve nem viselnek a törökök.
7/25 anonim válasza:
8/25 anonim válasza:
Ennek a turbánnak mi köze a törökökhöz? Belinkeltél egy olyan turbánt aminek a leírásában is szerepel hogy indiai tehát Indiában viselnek ilyet :) És még neki áll feljebb :)))
9/25 Jeffrey Spender válasza:
A törökök a turbánt a 19. században a fez sapkára cserélték le, ez elsődlegesen a tisztviselőkre, és a közhivatalnokokra vonatkozott.
1925-ben Musztafa Kemál Atatürk betiltotta a fez-t is, és európai stílusú öltözködést írt elő. Azonban napjainkban Erdogán a tradicionalista - konzervatív - nacionalista vonalat viszi, ő feléleszti a fez-t.
10/25 anonim válasza:
9-es az igaz hogy a 19. században a fez leváltotta a turbánt de az nem hogy Erdogan feléleszti a fezt. Mutasd már hol viselnek ilyet a törökök? Erdogant láttad már fezben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!