A gyalázatos, szánalmas EU-s vezetők helyett nem lenne jobb ha törökök irányítanák az EU-t?
Ursula, Weber, Macron, Scholz, Tusk és néhány Baltikumi, Holland f@sz helyett még Erdogan is jobb lenne!
De nem marad ez így még 5 évig szerintem....
"Az infláció pedig azért magas Törökországban mert ezerrel pörög a gazdaság"
Lol...
Utánanéztem, és egy 2021-es kiugrástól eltekintve pont lejtmenetben van, előtte is főleg csak stagnált.
Meg ugye a gazdaság pörgése több tényezős, és a valóságban pont azt látjuk, hogy nagyon nem pörög az úgy, maximum a felsőbb osztályok gazdagodnak egyre. Az átlagember számára az életszínvonal már jó pár éve egyre zuhan.
Vagy pl az infláció folyamatosan emelkedik évek óta:
Gyakorlatilag amióta Erdogan kikiáltotta magát teljhatalmú diktátorrá, Törökország lejtmenetnek indult.
Talán ha egy olyan vezető kerülne az élre, aki az emberek érdekeit is nézi, akkor el lehetne gondolkodni hogy hasznára lehetne az EU-nak Törökország. De amíg egy ilyen, csak az önös érdekeit néző, az átlagembert simán nyomorba taszító diktátor basáskodik ott, addig épeszű ember nem kér ebből.
Mikor Erdogan átvette az országot, 2000-res évek elején, romokban hevert és még a balkáni országokban is jobb volt a helyzet. Mára pedig ahogy írtam, már Magyarországot és Szlovákiát is lehagyta, mindezt önerőből. És soha nem kikiáltotta ki magát teljhatalmú diktátorrá. Sőt, kijelentette hogy a következő választáson nem fog indulni.
Nem tudom mit nézel, vagy lehet nem vagy képes értelmezni amit látsz. Mindenesetre az alábbi grafikon jól látszik hogy folyamatosan nő az egy főre jutó GDP vásárlóerő paritáson. Csak a covid alatt volt stagnálás.
Mindezt úgy hogy az állam nincs eladósodva. Az állam adósága csak a GDP 30%-a. Magyírország esetében ugyanez 75%.
Ha alapvető gazdasági mutatókkal nem vagy tisztában, nem tudod értelmezni, nem értem miért okoskodsz.
Eleve ha hozzáigazítod a brutális inflációt, máris láthatod mennyire gyalázatosak valójában a gazdasági mutatóid. A GDP hiába nőtt 5%-kal, ha a fizetésed reálértéke közben a felét sem éri el a tavalyinak...
És szépen ignoráltad a tényeket, hogy mennyire meredeken zuhan ott az átlagember helyzete, az életszínvonal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!