A hanyatló nyugaton élő magyaroknak nem érné meg sokkal jobban a hazaköltöznének Magyarországra?
"Magyarországon sokkal jobban meglehet élni mint Németországban"
Ezt én is megerősítem.
8 éve költöztünk Németországba. Ma se tenném máshogy.
Valóban lassan romlik itt is a hekyzet, de nem gyorsabban, mint Magyarországon.
Egyszerűen a család és a barátok közelségén kívül nincs más indok Magyarország mellett. Se anyagi, se másmilyen.
11 pont ez az. Sokan ezt nem tudják felfogni. AMikor egy otthon elö volt tanáromnak kommenteltem, hogy azért nem kell minden hergelést elhinni, itt is vannak költségek, meg emelkednek a terhek, az volt a válasza, hogy miért nem megyek haza, ha olyan rossz kint?
Erre mit lehet mondani, ha nem minden fenékig tejfel, akkor már egyböl rossz?
Válaszban megkérdeztem, ö miért nem jön ki, ha olyan rossz otthon? Hisz most nagy a kereslet a többdiplomás tanárra, tanítóra.
Ugye nekem pont ilyen indokaim vannak, ö 60 éve ott él, én 15 éve itt építettem ki a kapcsolatokat, egzisztenciát, azért mindent összacsomagolni, és 15 évet felszámolni ahhoz kell valami eröteljesebb behatás.
"Lehet hogy a nyugaton jobbak a fizetések de minden sokkal de sokkal drágább mint Magyarországon"
Pont ez az, hogy már nem sokkal drágább a lakhatás sem, a bolti árak meg drágábbak ami vicc kategória. Bécsben nettó 3000 euro felett keresek mérnökként, Budapesten még nettó 1000 Euro sem volt meg. Miről beszélünk?
De a lakbér már 500 Euro-tól kezdődne, Bécsben 700 Euro. Ráadásul még lesz nyugdíjam is, és az egészségügyi ellátást össze sem lehet hasonlítani a magyarral.
A fidesz szavazók ennyire fosnak, hogy nem lesz, aki adót fizet, hogy már képzelt valóságban élnek?
Jobb, ha megbarátkoztok a migránsokkal, mert lesz belőlük sok, ugyanis valakinek adót is kell fizetni, nem csak a támogatásokat felszedni!
Novemberben lesz 10 éve, hogy eljöttem otthonról, életem legjobb döntésének tartom. 10 év után azt látom, hogy egy teljesen összedőlt országba kellene hazamennem, mikor itt kint megvagyok.
Frusztrál, ami a hazámmal történik, de nem tudok ellene tenni semmit és azt érzem, hogy az országnak sincs szüksége rám, miért mennék haza?
Szerintem is milyen jó itt.
Pl most vannak a komloi napok, ingyenes koncertek, a nép tapsol a polgármesternek.
Az nem zavarja az idiótákat, hogy a posták bezártak, vasút megszünt és a korház sincs már rendelőintézet szintjén sem, annyi rendelés megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!