Az osztrákok miért penderítik ki a kormányukat ötödannyi (a valóságban akár tizedannyi) inflációért, mint ami nálunk volt az utóbbi években?
Már régóta biztosra vehető a nagy bukása az osztrák kormánynak, és ennek fő oka a megkérdezettek többsége szerint a "válságosan" magas infláció. Valóban, az eurozónán belül Ausztriában volt a legmagasabb infláció az elmúlt években, de ezt úgy képzeljétek el, hogy növekedtek az árak évek alatt kb. 15-20%-kal... fúú ha. Mi csak mosolygunk ezen, ahol megduplázódtak/megtriplázódtak a bolti árak az elmúlt pár évben. Mégsem buktatjuk meg a kormányt ezért.
Az osztrákokban nincs meg ez a kommunista vér, tehát hogy a személyi kultuszú vezért mellett akkor is kitartunk, ha minden kötél szakad. Az osztrákok egy (a mi szemünkkel nézve) teljesen jelentéktelen kis infláció miatt is kibasszák a kormányt, mint macskát szarni?
Hogy miért volt ekkora az infláció, az összetett dolog, ez egy külön téma lehetne. Nyilván a kormány is oka volt ennek.
Hát, ha már szóba került a történelem, valószínűleg tényleg megvan a magyarok egy részében ez a nevezzük akkor így, ahogyan írtad, hogy "kommunista" gondolkodásmód. Csak akkor én azt kérdezem, hogy vajon ki akarta itt annak idején, hogy kommunizmus legyen? Meg azt, hogy előtte nácizmus? Szerintem a magyarok többsége egyiket sem akarta. Ha maradunk a történelemnél, hát vajon kik uralkodtak rajtunk, nyomtak el minket több mint kétszáz évig? Éppen ők! A többi elnyomóról meg még nem is beszéltem, nyilván mindenki tudja.
Hogyha tehát tényleg leváltják a kormányukat, annak ezek szerint a magas infláció lesz az oka, meg még azt is tegyük hozzá, hogy az osztrák nagyvárosokban lassan már több bevándorló származású gyerek születik, mint eredeti osztrák. Szerintem ezzel is kezdeniük kéne valamit, valószínűleg ez is vastagon benne lesz abban, ha tényleg megbuknak majd.
Ha viszont nálunk valamilyen oknál fogva megbukna a kormány, akkor kérdezem én: ki lenne helyettük alkalmas az ország vezetésére?
10 pontos kérdés:).
Én leragadtam náluk a Sebastian Kurz vs. a mi "Pegazus"-bulink összehasonlításánál: Kurz ment, a Pegazus emberei maradtak...
Nem hiszem, hogy:
1. Ausztriában 1% alatt van az infláció
2. Hogy a kormányt 1%-os infláció miatt penderítették ki.
Jelen adat Magyarországon:
Infláció mértéke 2024 Július: 4.1%
2-es
A hosszú évtizedeken át tartó elnyomás egy X idő után a társadalomban kialakul egy vezérelvű irányító utáni vágyakozás, nem én mondom szociológusok állítják, és én hajlok is erre, hisz ha a történelmet megnézzük, egymás után követték az uralkodók, diktátorok egymás, 1-2 kisebb szünetet eltekintve a magyar generációk vezérelvű politikusok alatt nőttek fel, nem volt idő, hogy kialakuljon a magyar társadalomban egy kritikus váltópolitikán alapuló gondolkodás vagy szemléletmód.
Ausztriában a kormányváltó hangulat nem most, hanem 2022-ben kezdődött meg, részben az infláció miatt valóban, részben meg a bevándorlás miatt.
"ki lenne helyettük alkalmas az ország vezetésére?"
A Tisza párt jelenleg az egyetlen, aki képes a Fideszt leverni.
2-es vagyok. 7-es, lehet, hogy ez igaz, amit írtál a vezérelvű irányítás okairól a szociológusok véleménye alapján. Én arra utaltam, hogy eredetileg mi ezt nem szerettük volna, főleg nem a külső elnyomókat. Sajnos az elnyomás már a török megszálláskor kezdődött, és valóban, kisebb huszadik századi időszakokat kivéve egészen a rendszerváltásnak nevezett ideig tartott. Ez több mint 460 év, azt hiszem ez önmagáért beszél. Ennyi idő elnyomás nyilván átformál egy nemzetet. De önmagában véve csak a kommunizmus, szocializmus is megtette a hatását sajnos.
Hát, ha már szóba került a Tisza párt, a népszerűségi adatok alapján valóban nekik van a legnagyobb esélyük a Fideszt leváltani, de ez még mindig kevés szerintem. Másrészt pedig úgy gondolom, hogy Magyar Péter nem politikus alkat, bármennyire is az szeretne lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!