Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Erdélyben a román kormány...

Erdélyben a román kormány mikor tudja kezelni az emberek és medvék közötti minden napos konfliktusokat?

Figyelt kérdés

aug. 29. 13:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom mikor fogja tudni jól kezelni, te mit tennél a helyükben?
aug. 29. 13:09
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Amikor az összes medve megdöglött mind egy szálig. Ez lesz a vége.
aug. 29. 13:17
 3/15 A kérdező kommentje:
Bevinnem az állatokat a nemzeti parkba
aug. 29. 13:17
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

Nemzeti parkba? Milyen nemzeti parkba? Ez nem az USA, ahol közel végtelen lakatlan rész áll a rendelkezésre.

És hogy tartanád ott őket? Marosvásárhelyen rendszeresen beszöknek a medvék az ÁLLATKERTBE is. XD

aug. 29. 13:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Villanypasztorral.
aug. 29. 14:18
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha az a románok és a medvék közötti konfliktus, akkor intézkednek. Ha magyarok és medvék közötti konfliktus, akkor nagyon lassan, évek múlva talán.
aug. 29. 19:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Most elfogadtak egy kilövési kvótát, ami átmenetileg fog csak minimális enyhülést hozni.

Ahhoz sokkal átfogóbb program kellene, hogy a helyzet valóban rendeződjön, de pillanatnyilag még a medvék számát sem sikerült felbecsülni, úgy 35 év alatt.

Vannak szakértők, akik szerint valójában nincs is több medve mint 30 évvel ezelőtt, csak MEGVÁLTOZOTT A VISELKEDÉSÜK.

A kilövési kvóta sokak szerint semmit nem old meg, mert a vadászok az erdők belsejében lövik majd ki a medvéket, nem a települések külvárosaiban és a falvak határában fognak lövöldözni.

Sajnos a medvepopuláció jelentős része HOZZÁSZOKOTT az ember szagához, az emberi hulladék ízéhez, a háziállatok jelenlétéhez és elkezdtek nem félni az emberektől.

Emiatt válik sokkal gyakoribbá a medve-ember találkozás, kontaktus, ami mindig magában rejti a támadás kockázatát.

Harminc évvel ezelőtt, sok szakember szerint, nem volt lényegesen kevesebb medve, csak azok VADÁLLATKÉNT viselkedtek és hordozták magukban azt az ösztönös félelmet az ember közelségétől, ami a vadakat megakadályozza a városokba való bemerészkedésben pl.

A medvék szándékos és szándéktalan etetése (az erdőben szemetelő idiótától kezdve a szándékosan kocsiból etető vagy szelfizni akaró idiótáig), a szemét nem megfelelő tárolása, a medvék gyakori és szándékos megközelítése ember által, egyszerűen HOZZÁSZOKTATTA az állatokat az ember szagához, zajaihoz, jelenlétéhez.

Ha a Transzfogarason vagy Székelyföld útjain autózol, azt fogod látni, hogy egy rakat idióta autóból dobál kaját a medvének, a medveanyák pedig már arra NEVELIK a kölykeiket, hogy az út szélén várják az autósokat.

Szerinted az a medve, amelyik emberi kézből, embeszagú kaját eszik kicsi korától, valaha is kerülni fogja az embereket? A fenét! Következő héten besétál a faluba és szétnéz a kukákban is!

Aztán ugyanez az idióta, aki hozzászoktatta a medvét az emberszaghoz, az első lesz, aki meglepődik rajta, hogy a medve egy vadállat és vadállatként viselkedik. Azaz meg fogja támadni, ha túl közel kerül hozzá!

Sajnos itt nem vadászati kvóták kellenének, hanem OKTATÁS az embernek - és sajnos ki kellene lőni, de pont nem az erdei medvepopulációt, hanem azt a "kedves" macit, amelyik besétál a városba és az út mentén koldul, mert az idióta ember kiölte belőle az emberkerülés ösztönét, tudatos, szándékos szelidítéssel vagy felelőtlen magatartással!

Sajnos nem az állat a hibás - de az állat fizet az életével, mert hülye az ember.

Ha minden kilőtt medve mellé kilőnénk egy idióta medveetető turistát is, a probléma hamar megoldódna!

aug. 31. 18:20
 8/15 anonim ***** válasza:
26%

Régen csak elvétve volt egy-egy medve, régen kilőtték a medvét simán a magyar területeken is, illetve a Kárpátok gerincén túl, a román területeken is.

Lehet veszélyes is volt az emberre, de akkor még más volt az élet, farkastörvények uralkodtak, drága volt az élelmiszer, a hús, "nem fért bele", hogy a valamennyi élelmet jelentő vadakat még a medve is vadássza, pláne nem, hogy a saját jószágokból is fogyasszon.

Most már változott a nézőpont, egész európában ilyen sötétzöld kormányok vannak, a román kormány is ilyen, mint az előttem szóló kedves válaszoló, aki a turistát lőné ki szíve szerint.

Dolgozik biztos vmi multinál, megveszi az áruházban a vegán meg rovaralapú húspótlókat, és a fotelből félti a medvét.

Én úgy oldanám meg, hogy bejelenteném, hogy 2025 tavasztól általános kilövési engedély és parancs minden medvére, addig meg létrehozni egy alapot számlaszámmal, akinek olyan fontos hogy ne legyen kilőve a medve, az utalhat oda, hogy fedezze az elszállítási költséget más országok (orosz, USA, Kanada) lakatlan területeire, meg azt a pénzt amiért ezek az országok befogadják őket, ha egyáltalán. Persze ebben a zöldliberális Európában ez nem megoldás.

Nyilván sok mindenben hibás az ember, sok mindent kellett volna és kellene másképp csinálni, de a nap végén mégis csak az emberek biztonságát, élelmét kellene előtérbe helyezni.

Egyébként az élelmiszeriparban, vadászatban sok millió állatot ölnek meg évente, akár Románia szintjén is.

Vagy ott van pl. a kóborkutyák esete, Magyarországon a vadászok komoly pénzeket kapnak a levágott kutyaorrokért, lövik is ki őket számolatlanul. Itt is fel lehetne vetni az ember felelősségét, hogy háziasította a kutyát, felelőtlenül tartotta, nem szabályozta a szaporulatot, utcára tette, de végül mégis ki kell lőni szerencsétleneket, ha egyszer kárt tesznek a vadállományban, termésben.

szept. 1. 08:09
 9/15 anonim ***** válasza:
37%
Másik, meg hogy Romániában a magashegységek a nemzeti parkok, ezek kis területűek, dugig vannak turistákkal, akik a nagyvárosokból jönnek fel túrázni, friss levegőt szívni, stb. (Pl. Csalhó, Fogaras, Bucegi, Rodnei, Retezat, stb), nem jó, ha nagyobb számban medvék élnének ott.
szept. 1. 08:16
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

8-as, szerintem te valami okoskodó foteltápos vagy! 7-es vagyok, és k.vára nem egy multinál dolgozok, h.lyegyerek!

Nekem VAN házam a Székelyföldön (örököltem), nem tudom neked van-e?!

Nekem BESÉTÁLT AZ UDVARRA a medve ezen a nyáron, ami soha, mióta élek nem fordult elő, nem tudom, te láttál-e medvét állatkerten kívül???

Az agyad helye sötétzöld, nem én!

Én ott nőttem fel, EZÉRT SZERETEM AZ ERDŐT, nem azért, mert az EU azt mondja. Tudod, te nagyon okos, az erdő attól olyan, amilyen, mert vadállatok lakják, akik egy ÖKOSZISZTÉMÁT ALKOTNAK!

Az erdőben ott a helye a medvének, a farkasnak, hiúznak, őznek, szarvasnak, vaddisznónak - AZ EMBER A VENDÉG, nem az erdei állat!

Ha téged a vadonban zavar a vadállat, menjél a magyarországi "erdőkbe" túrázni, ahonnan már kinyírtak minden vadat!

Aki idejön Erdélybe, az tanulja meg, hogy az erdőben hogy viselkedjen, mikor túrázni megy! Van medvecsengő, amivel folyamatosan jelzed a jelenlétedet, van medvespray, 200 lejért megveheted akármelyik vadászüzletben - kellemetlenbe forduló találkozás esetén nagyon hatékony, 8 méterig is elvisz!

És amúgy, ha képes lennél egy nem túl bonyolult szöveg értelmezésére, akkor felfogtad volna, te nagyokos, hogy ÉN IS AZT ÍRTAM, HOGY KI KELL LŐNI az emberhez túlzottan hozzászokott medvéket!

Az a baj, észlénykém, hogy ezt a 400-as kilövési kvótát a vadászok PONT NEM A VESZÉLYESEKBŐL FOGJÁK KILŐNI!

A vadászok az erdőben vadásznak, ott azokat a medvéket lövik ki, amelyikek sosem mennek a faluba, városba, nem zavarják az ember életét.

Egy vadász se fog nekiállni a lakónegyedben vadászni meg a falvak határában, ahol ember megsérülhet.

Pedig RENGETEG MEDVE BESZOKOTT a településekre, az olyan "emberek" miatt, mint a 8-as is, akik szerint az embernek nem is kell felelősen viselkedni a medvével szemben, az ember nyugodtan szemetljen csak az erdőben, etesse az állatot - és utána az állatot lőjék ki, de mind egy szálig.

Na az ilyen "emberek" miatt jutott idáig a helyzet!

Tudod, hogy zavartam el a medvét a saját telkemről? Egy nyomorult JBL hangszóróval! Betettem a zenét hangosan, futni kezdett. Utánafújtam egy medve spray-jel, még jobban futott! Azóta se tért vissza!

Kellemetlen élményt kell neki okozni, ne szokjon oda!

Csak az a baj, a szomszédos házakat felvásárolták nyaralónak olyan észlény újgazdagok, mint a 8-as hozzászóló, akik éjjel a szemetüket az utcán hagyják (mert lusták felkelni reggel kitenni!), a hülyébbje meg, ha medvét lát, szándékosan enni vet neki, mert milyen vicces, milyen jó instavideó lesz belőle!

ODASZOKTATTÁK A MEDVÉT az idióták az utcába, ezért kell én vele a saját telkemen találkozzak!

És most is azt mondom: nem az az állat a hibás, amelyikkel szembetalálkoztam! Hanem az az állat, amelyik embernek nevezi magát s odaszoktatta!

szept. 1. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!