Az Alpok térsége mindig gazdagnak számított?
1 vagyok, most jöttem haza a Dolomitokból, és nagyon durva az a turistatömeg ami ott van nyáron. Azt gondolná az ember, hogy a síelés miatt télen megy jól, de a helyiek azt mondják a nyár a főszezon, és míg télen csak a síterepek melletti falvak kaszálnak, addig nyáron az utolsó putris helyen is tömeg van. Én lakókocsival mentem, de a többiek márciusban foglaltak szállást napi 25 ezer/fő, de aki indulás előtt foglalt, annak a legolcsóbb szállás egy félreeső faluban 40 ezer/nap. Vendéglátó helyek folyamatosan tele, pedig egy sör 7 eurótól indul, a kajával együtt 30-40 alatt nem úszod meg, és akkor még a végeláthatatlan lehetősége a fizetéseknek, a felvonótól kezdve, a parkolásig. Kiépítették és tökélyre fejlesztették a téli-nyári turizmust, és ebből iszonyatosan sokat kaszálnak. Mondjuk költenek is rendesen rá, nem mondhatni hogy csak kiveszik a lóvét, karbantartott volt minden turistaút, ferrata, az aszfaltutak parádésak, színvonalas minden szolgáltatás amivel találkoztam.
Gondolj bele:
-Mezőgazdaságra alkalmatlan
-Amíg nem építettek alagutakat, addig egy faluból a másikba alig lehetett átjutni, főleg télen
Ebből nem nagyon lehetett meggazdagodni.
3:
Mi mikor a Dolomitokban másztunk, túráztunk, eleve Kelet-Tirolban foglaltunk szállást, mert harmad annyiba került.
A Dolomitok az Alpok legdrágább része, ami érthető is, mert amúgy csodaszép. Konkrétan Saas-Fee és Zermat sokkal olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!