Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az Alpok térsége mindig...

Az Alpok térsége mindig gazdagnak számított?

Figyelt kérdés
Legalábbis ma, ha nézzük Európa leggazdagabb részei vannak ott, Svájc, Ausztria, Bajorország, Észak-Olaszország, stb. A turizmus biztos sokat hozzáad a gazdasághoz, de maguk az ott élő parasztok is gazdagok, menő autóik vannak és a falvak is nagyon ki vannak pattintva. Nekem amúgy nagyon tetszik ott, olyan idilli környezet, üde zöld a fű, tiszta a levegő, gyönyörűek a hegyek, tavak, szerintem a legszebb része a kontinensnek.

aug. 25. 14:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Régen elég nagy csóróság volt arra fele, pl a Dolomitokban az I.vh előtt még utak se voltak, csak ösvények, az utakat a katonák könnyebb mozgása miatt építették ki. Amikor az Alpokban síelek télen, vagy nyáron hegyet mászok, túrázok,, Olaszoknál, Franciáknál, vagy Svájcban, mindig bejárom az eldugott falvakat is, és ott még nagyon sok régi emlék megmaradt. Ezekből látszik, hogy nagyon szegényesen éltek, gyakorlatilag csak a pásztorkodás volt az egyetlen megélhetési forrás. Lóvét meg csak úgy tudtak szerezni, hogy sajtot gyártottak, mert egyedül ez nem romlott meg mire a több napos öszvérhát túrán levitték a városba.
aug. 25. 14:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mint Erdély manapság, olyan putris lehetett 100 éve. Én sem értem miből élnek ott ilyen jól.
aug. 25. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1 vagyok, most jöttem haza a Dolomitokból, és nagyon durva az a turistatömeg ami ott van nyáron. Azt gondolná az ember, hogy a síelés miatt télen megy jól, de a helyiek azt mondják a nyár a főszezon, és míg télen csak a síterepek melletti falvak kaszálnak, addig nyáron az utolsó putris helyen is tömeg van. Én lakókocsival mentem, de a többiek márciusban foglaltak szállást napi 25 ezer/fő, de aki indulás előtt foglalt, annak a legolcsóbb szállás egy félreeső faluban 40 ezer/nap. Vendéglátó helyek folyamatosan tele, pedig egy sör 7 eurótól indul, a kajával együtt 30-40 alatt nem úszod meg, és akkor még a végeláthatatlan lehetősége a fizetéseknek, a felvonótól kezdve, a parkolásig. Kiépítették és tökélyre fejlesztették a téli-nyári turizmust, és ebből iszonyatosan sokat kaszálnak. Mondjuk költenek is rendesen rá, nem mondhatni hogy csak kiveszik a lóvét, karbantartott volt minden turistaút, ferrata, az aszfaltutak parádésak, színvonalas minden szolgáltatás amivel találkoztam.

aug. 25. 14:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyik dédszülőm onnan származik, hatalmas szegénység volt még akkor, a pitypang és csalánlevest ettek, fenyőkéregből és makkból sütöttek kenyeret. A tehetősebbek kecske és tehén sajtot ehettek. Vadászni sem volt könnyű azon a terepen és a vadállomány is nagyon szegény volt.
aug. 25. 15:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele:

-Mezőgazdaságra alkalmatlan

-Amíg nem építettek alagutakat, addig egy faluból a másikba alig lehetett átjutni, főleg télen

Ebből nem nagyon lehetett meggazdagodni.

aug. 28. 15:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

3:

Mi mikor a Dolomitokban másztunk, túráztunk, eleve Kelet-Tirolban foglaltunk szállást, mert harmad annyiba került.

A Dolomitok az Alpok legdrágább része, ami érthető is, mert amúgy csodaszép. Konkrétan Saas-Fee és Zermat sokkal olcsóbb.

aug. 29. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!