Ausztria és Bajorország közt van érdemi különbség?
A jog-, de főleg az adórendszer teljesen más. Az osztrák oldal jól digitalizált államigazgatással rendelkezik, míg a német állam iszonyatosan el van maradva ebben.
A bajorok nem túl vendégszeretőek, míg az osztrákoknál a turizmus és a szolgáltatások az egyik húzóágazat, ők már túlléptek az ipari fókuszú gazdaságfejlesztésen.
Az osztrákoknál kiváló a tömegközlekedés egy kicsit rosszabb autópálya hálózat rovására. A németeknél pont fordítva.
Az osztrákok sokkal konzervatívabbak és inkább integrálni igyekeznek a bevándorlókat.
A németeknél még Bajorország is tele van mecsetekkel meg párhuzamos társadalomban létező bevándorlókkal.
Bajorországban az élet olcsóbb falun, de München és környéke iszonyatosan drága tud lenni.
Ausztriában a főváros egészen megfizethető, de az osztrákok többsége egyáltalán nem vágyik városi életre, tömeges a kiköltözés az agglomerációkba és kistelepülésekre.
1
Ausztriában 36k eurót ajánlottak, Németorszszágban a dupláját programozó munkára.
Németország olcsóbb és jó a tömegközlekedésük. A leggyorsabb vonat amin Ausztiában ültem 200-al kocogott. Németországban 300-al.
A digitalizációjukkal sincs baj.
Bécsben élek, és jártam Münchenben többször is. Ami nekem feltűnt, az az, hogy:
- München lakhatásilag kegyetlen drága, sokaknak szó szerint megfizethetetlen, Bécs egészen megfizethető és jó az ár-érték arány.
- Bécsben annak ellenére, hogy jóval több a bevándorló, sokkal kevésbé tűnnek fel, mint Münchenben. Münchenben nagyon érezni a szegregációt, Bécsben sokkal jobban sikerül az integráció.
- München sok tekintetben kb 10%-kal drágább, mint Bécs.
- A bajorok leginkább ridegek és sokszor bunkók, az osztrákok sokkal vendégszeretőbbek, mert a turizmus fontos húzóágazat.
- Bajorországban a vidék sokkal konzervatívabb mint Ausztriában.
És München nem tűnik tisztábbnak, rendezettebbnek?
"És München nem tűnik tisztábbnak, rendezettebbnek?"
Münchennek is és Bécsnek is vannak tisztább és koszosabb részei. Ez minden nagyvárosban így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!