Elmennél e Észak Koreában kicsit kirándulgatni ide - oda, csak úgy kedvtelésből?
Nem. Az megy oda aki nem tanult a történelemből, nem tudja mi történik ott valójában és vagy katasztrófa turistának menne vagy provokálni a rendszert, vagy épp kiszolgálni, mert tetszik neki a haverkodás egy diktátorral.
Okulni kellene azok esetéből akik félvállról vették az észak-koreai diktatúrát és hamar valamelyik börtönében találták magukat.
Most is vannak ártatlan nyugatiak, akiket Putyin vagy Lukasenka koholt vádakkal letartóztat, hogy aztán cserealapnak használja őket. Észak-Korea is egy olyan ország, ahol történhetnek váratlan dolgok az emberrel...
De akár politikai sakkjátszma nélkül is, ha nem tudom kontrollálni a viselkedésem, és véletlenül elröhögöm magam valamelyik Szent Kim szobra előtt, abból is lehet bajom.
Én sok helyre elmennék, ahova nem lehet, vagy nem merek, mert óvatos vagyok.
Észak-Koreába is, Afganisztánba is, a Kongó-medencébe is, Közép-Amerikába is.
Épp eszű ember nem megy Észak-Koreába, véletlenül vagy csak viccből elkezdet szidni az ottani politikai rendszert, és egyből egy munkatáborban találod magadat, ahonnan élve már nem kerülsz ki.
Aki odamegy turistaként az készüljön fel, hogy minden lépést nyomon fogják követni. Hova megy, kikell lép kapcsolatba, stb.... A turistákat csak bizonyos helyekre engedik, hogy a valódi Észak-Koreát senki ne lássa. Minden turista kap egy kisérőt vagy rendőrt, nem számít ritkaságnak hogy ezek a kisérők egy szobában alszanak veled.
Én elmennék. Kíváncsi vagyok vannak e ott "kurtizánok", meg lehet e vesztegetni a "kísérőt" hogy vigyen valami komcsi parttitkar helyre ahol züllenek a pártvezetők.
Senki ne gondolja már, hogy ott minden élére állítva müködik.
Az, hogy elvisznek malenkij robot ra amit egy hét után nem élsz túl az más kérdés.
De ott is szórakoznak, ott is piálnak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!