Az Amerikai Egyesült Államok meddig képes gyakorolni vezető szerepét a világpolitikában?
Már gyakorlatilag 1945 óta ezt csinálja.
Már az '50-es években is gatyáig el volt adósodva az amerikai állam, aztán még mindig megvannak.
Előbb-utóbb bele fognak bukni, az biztos. De a jelenlegi helyzetet elnézve inkább utóbb. Én még egy jó ötven évet adok nekik, ha nem történik semmi előre nem látható, és még az után is egy erős középhatalmi szerepet szerintem meg fog tudni tartani, ha a területi integritása megmarad.
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:25
Nem vagyok fejes de nyilvanvaloan jobban latom mint akik Magyarorszagon elnek.
"Az Amerikai Egyesült Államok meddig képes gyakorolni vezető szerepét a világpolitikában?"
Nem tudjuk, nem lehetséges jósolni. A jelenlegi helyzetben viszont nem látszik semmilyen olyan tényező, amelynek jelenléte arra utalna, hogy a következő 20-30 évben az USA hegemóniája megtörik. Egyébként az USA nincs "vezető szerepben", csak a legnagyobb hatalom. Nagyon sok minden van, amit az USA sem tud befolyásolni, csak éppen az USA erősebb a többi hatalomnál. Az EU egyébként majdnem ugyanolyan erős, és van egy sor nagyobb és közepes hatalom ezeken kívül is.
"Az USA eladósodott (Kínának)"
Óriási félreértés ebből arra következtetni, hogy az USA "elveszti a vezető szerepét" meg ilyesmik.
"Nem fog egy ilyen politikai, gazdasági és katonai nagyhatalom összeomlani"
A nagyhatalmak nem szoktak csak úgy ripsz-ropsz összeomolni. Egy összeomlásnak okai vannak. Konkrét okokról kellene beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!