Zelenszkij aláírta: Ukrajna felfüggeszti adóssága törlesztését. Az EU ebbe csődbe mehet?
Én nem is értem ezt.
Az EU a saját tagállamainak az államadósságához is úgy áll,hogy "tagállami belügy".Fel sem merül,hogy közös kasszából finanszírozzák.
Ukrajnának meg nyalják a seggét, kvázi mindent szabad nekik.Nevetséges.
#2 Ez a toleráns, haladóprogresszív hozzáállás: nem tetszik a kérdés mert üti a meséimet, ezért jelentsük és töröljék.
Aha.
Félsz a válaszoktól, ugye?
Kicsit félrevezető a cikk, mert úgy fogalmaz, hogy ezt a döntést kizárólag az ukrán kormány hozta meg, azaz egyoldalúan döntöttek úgy, hogy ők nem kívánnak fizetni.
A helyzet az, hogy ez egy megegyezés a hitelezőkkel, tehát a megállapodás kétoldalú. A hitelezők lecserélik a papírjaikat távolabbi lejáratúakra, ezzel egyelőre lemondva a kamatokról, cserébe elkerülve az ukrán államcsődöt, ami a pénzük viszontlátására nézve sokkal nagyobb kockázatot jelentene.
A cikk utolsó mondatára (ti. hogy az ukrán kormány egyoldalúan kijelentette, hogy nem fogja kifizetni, amiben megállapodtak) nem találtam sehol utalást. Esetleg valami forrásmegjelölés nem ártott volna, ha van a cikk mellett, de úgy tűnik, ez túl nagy kérés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!