Mi folyik Argentínában? Ismét ráfarag ez a jobb sorsra érdemes ország? Ezek szerint Javier Milei egy mandzsúriai jelölt volt?
Ebbe botlottam, mindig is gyanús volt nekem ez a Milei, mint krematórium büféjében a hamuba sült pogácsa, de ezek szerint bújik az a bizonyos szög a zsákból.
"Argentínában van egy kis probléma. Hatvankét tonna, 4,5 milliárd dollár értékű arany, az ország teljes aranytartaléka eltűnt valahol.
A kormány vonakodva jelentette be, hogy az argentin aranyat a British Airways charterjárataira pakolták és Londonba szállították. Az őrült elnök, Javier Milei a brit HSBC banknál dolgozott, mielőtt a politikába lépett."
Ezzel csak az a bibi, hogy utólag, miután kiderült a dolog, magyarázza a bizonyítványt az ottani Surányi. Itt is elhangzik, hogy az arany csak egy mobilizálhatatlan sárga fém gyakorlati haszon nélkül, és nem kár érte, csak azt nem értem, akkor miért vannak oda érte a világ vezető gazdaságai, miért gyűjtik az aranyat mintha attól függne az életük. Egy biztos, most már percek alatt papírra nyomtatott dollárra lehet cserélni, míg ha náluk maradt volna, akkor ez 3 napot is igénybe venne. Nekem azért az a sanda gyanúm, hogy már dollárra is váltották, azt meg betömködték pár költségvetési lyukba. Szerintem rövidesen kiderül mire mennek ezzel a Milei féle hiper-unortodox gazdaságpolitikával.
Amíg az itteni Surányi az arany eladásával stabilizálta a forintot és az államháztartást, addig Matolcsy mit is ért el az aranytartalék növelésével? 430-as erot és 18%-os alapkamatot? Milyen jól jártunk, hogy bár aranyunk volt a devitahiány mégis majdnem a fizetésképtelenség határát súrolta...
Szerintem engedd el az aranytartalékos konteókat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!