Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi folyik Argentínában? Ismét...

Mi folyik Argentínában? Ismét ráfarag ez a jobb sorsra érdemes ország? Ezek szerint Javier Milei egy mandzsúriai jelölt volt?

Figyelt kérdés

Ebbe botlottam, mindig is gyanús volt nekem ez a Milei, mint krematórium büféjében a hamuba sült pogácsa, de ezek szerint bújik az a bizonyos szög a zsákból.

"Argentínában van egy kis probléma. Hatvankét tonna, 4,5 milliárd dollár értékű arany, az ország teljes aranytartaléka eltűnt valahol.

A kormány vonakodva jelentette be, hogy az argentin aranyat a British Airways charterjárataira pakolták és Londonba szállították. Az őrült elnök, Javier Milei a brit HSBC banknál dolgozott, mielőtt a politikába lépett."

júl. 31. 10:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%
Lehet, jobb helyen van a briteknél, ott nem lopják el.
júl. 31. 10:50
 2/18 A kérdező kommentje:
Ja, kecskére a káposzta. Visszakapták már a németek az aranyukat az amcsiktól, britektől, vagy mint annyiszor, most is elhajtották őket a búsba? Szerintem már annyiszor pofára ejtették őket, hogy már kérni se merik. Ha eddig nem lopták el az argentin aranyat, miért tennék éppen most. Argentína jól szervezett, békés ország, nem egy banánköztársaság ahol öt évente puccs van, és kirabolják az állami trezort. Attól hogy rendszeresen gazdasági problémáik adódnak, és beüt náluk a hiperinfláció, teljesen normális, szinte már európai ország.
júl. 31. 10:57
 3/18 A kérdező kommentje:
A másik, hogy lapítva, charterjáratokon szinte kicsempészik, majd amikor ez kiderül jön a kínos magyarázkodás. Mondjuk ez még valahogy magyarázható, hogy ha részletekben hordják el, akkor kisebb az esélye hogy egy katasztrófában eltűnik az összes, meg azért nem verték nagy dobra mert nehogy ráizguljanak a bűnözők. Viszont a jelenlegi helyzetben mindenki gyűjti az aranyat, az árából is látszik, hogy nagyon felértékelődött, az argentinok, miért pont most szabadulnak tőle. Mintha hasonló lenne a történet, amikor nálunk a globalista külföldi bankárügynök Surányi a legkedvezőtlenebb feltételekkel megszabadított bennünket az aranyunktól. Erre azóta sincs normális gazdasági magyarázat, csak ködös ideológiai, hogy már nincs értéke, meg nem játszik szerepet a gazdasági folyamatokban, meg úgy is sokba került az őrzése.
júl. 31. 11:06
 4/18 anonim ***** válasza:
Mi?ez komoly? ennyi arany nem tűnhet el.
júl. 31. 11:10
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem tűnt el, csak gazdát cserélt.
júl. 31. 11:12
 6/18 anonim ***** válasza:
Forrás?
júl. 31. 11:28
 7/18 A kérdező kommentje:
Az El Pais hozta le, ott előbányászható, ahonnan én vetem, nem linkelem.
júl. 31. 11:45
 8/18 anonim ***** válasza:

Nem úgy tűnik, hogy ráfaragni készülnek:

[link]

júl. 31. 12:13
 9/18 A kérdező kommentje:

Ezzel csak az a bibi, hogy utólag, miután kiderült a dolog, magyarázza a bizonyítványt az ottani Surányi. Itt is elhangzik, hogy az arany csak egy mobilizálhatatlan sárga fém gyakorlati haszon nélkül, és nem kár érte, csak azt nem értem, akkor miért vannak oda érte a világ vezető gazdaságai, miért gyűjtik az aranyat mintha attól függne az életük. Egy biztos, most már percek alatt papírra nyomtatott dollárra lehet cserélni, míg ha náluk maradt volna, akkor ez 3 napot is igénybe venne. Nekem azért az a sanda gyanúm, hogy már dollárra is váltották, azt meg betömködték pár költségvetési lyukba. Szerintem rövidesen kiderül mire mennek ezzel a Milei féle hiper-unortodox gazdaságpolitikával.

júl. 31. 12:27
 10/18 anonim ***** válasza:
50%

Amíg az itteni Surányi az arany eladásával stabilizálta a forintot és az államháztartást, addig Matolcsy mit is ért el az aranytartalék növelésével? 430-as erot és 18%-os alapkamatot? Milyen jól jártunk, hogy bár aranyunk volt a devitahiány mégis majdnem a fizetésképtelenség határát súrolta...

Szerintem engedd el az aranytartalékos konteókat...

júl. 31. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!