Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ausztriában tömegesen mondanak...

Ausztriában tömegesen mondanak fel a tanárok, mert a gyerekek nem beszélnek németül. Hogy lehet így tanítani?

Figyelt kérdés

hír : Az osztrák statisztikai hivatal tanulmánya szerint a bécsi tanköteles gyerekek közel háromnegyede nem beszél németül. Ez komoly feszültségekhez vezet az oktatásban, aminek következtében a tanárok tömegesen mondanak fel.

kérdésem : a német tanár max angolul tud egy kicsit ha fiatal. Nálunk sem tud semmilyen idegen nyelvet egy idősebb tanár. Én is tanár vagyok tudom. Én sem beszélek semmilyen nyelven. Namost ha németül beszél minden pedagógus és a gyerekek 3/4-e nem beszéli a nyelvet, mert most jöttek afrikából akkor hogy lehet tanítani ? Hogyan zajlik egy óra? Hogy tanítanak a kollegák?

Én nem is tudnék így tanítani

* *

➡"A bécsi tanköteles gyerekek mintegy hetven százaléka nem beszél németül a mindennapi életben. "

➡"A bécsi iskolakezdő gyerekek egyharmadának nincs meg a tanórák követéséhez szükséges német nyelvtudása, annak ellenére, hogy a gyermekek kétharmada Ausztriában született. [link]

júl. 21. 12:41
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Angolul sem hiszem, hogy beszélnek az afrikaiak, ázsiaiak. Gyerekek meg főleg nem. Ma annyit tudnák nekik mondani, hogy nyissák ki a könyvet az 51.oldalon. Sokat érnének vele, ha tudnának is angolul, hisz a TK ugye németül van -.-
júl. 21. 13:35
 12/25 anonim ***** válasza:
89%
Nem kattintok az origos linkre, de gondolom nincs semmilyen forrás és gondolom a szerző névtelen... (bár tökmindegy ki a szerző, link biztosan nincs a cikkben a forráshoz)
júl. 21. 13:39
 13/25 A kérdező kommentje:

Szabad kattintani....Én ezeket találtam [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

júl. 21. 13:43
 14/25 anonim ***** válasza:
12%
Nem Afrikából mentek hanem máshonnan,akár európából is.milyen tanár vagy hogy nem beszélsz idegennyelvet?
júl. 21. 13:52
 15/25 anonim ***** válasza:
42%
Gondolom ez sok odakerülő magyar gyerek esetén is gond.
júl. 21. 14:00
 16/25 anonim ***** válasza:
15) meg a jugoszlávok,ők még többen vannak.
júl. 21. 14:05
 17/25 anonim ***** válasza:
62%
A diákok 4%-a magyar Ausztriában. És ezeknek 10%-a nem német nyelven tanul. Tehát ha azt nézzük, hogy 1000-ből 700 fiatal nem beszél németül, akkor ebből a 700-ből 4db a magyar. Tehát a magyar diákok nem igazán járulnak hozzá ehhez a magas értékhez.
júl. 21. 14:13
 18/25 A kérdező kommentje:

14 Én azt olvasom afrikábó, ázsiáéból jönnek. Most lehet az Európai bevándorlók kitesznek ~5%-ot az nem sok. Természettudományi egyetemet végzett fizika tanár vagyok. A legtöbben nem beszélünk nyelveket. Sőt az idősebbek, akik a zöme még szavakat sem beszélnek. Még azt sem tudják elmondani, hogy adj kenyeret, nyisd ki a könyvet

15 A gyerekeink azért tudnak angolul sztem. Németül is akik kimennek. De minket nem telepítenek be tömegesen mint afrikát. 1:800-hoz lehet az arány

16 yogók kiválóan beszélnek angolul, németül

júl. 21. 14:14
 19/25 anonim ***** válasza:
18) az hogy tudnak pár szót vagy mondatot,nagyon kevés ahhoz hogy németül képesek legyenek tanulni,német könyvből tanulva,a tanár mondandóját megértve.gondolom te sem mennél idegennyelven beszélő diákokkal.
júl. 21. 14:52
 20/25 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy bizonyos budapesti kerületekben már 20 - 30 százaléknyi ember nem magyar. Gondolom iskolán kívül azok a gyerekek sem magyarul beszélnek a mindennapi életben. Szóval közeledünk a bécsi arányok felé. Mondjuk nem is értem, miért kéne németül beszélniük maguk között.
júl. 21. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!