Putyin egyik nap felkelt és csak gondolt egyet, hogy de jó lenne megtámadni Ukrajnát? Vagy mégis hogy jutott erre az elhatározásra ez a gonosz ember?
"Ukrajna NATO-hoz való csatlakozni akarása"
Konkrétan az volt a feltéte Ukrajna meg nem támadásának, hogy mondjanak le a NATO csatlakozási szándékról. Stoltenberg erre azt mondta, hogy ők ezt természetesen nem fogadták el, a többit meg már tudjuk. Mindig jól lepontoznak amikor berakom az ezzel kapcsolatos vicces kis összeállítást. :D
"Komolyan elvárható az egy független országtól, hogy a szomszédja kénye-kedve szerint tegyen politikai döntéseket?"
Persze hogy elvárható. Külpolitkáról sosem hallottál még? :D
Ausztriának is meg van tiltva hogy bármilyen katonai szövetséghez csatlakozzon, aztán azon nem háborog senki.
"Egy másik ország, semmi köze hozzá."
Ilyen alapon a teljes küpolitikát lehúzhatnánk a WC-n... Hiszen végeredményben senkinek semmi köze egyik országhoz sem, mindenki azt csinál amit akar :D
6, dehogynem, ezért nem értem.
Ha az ukránok külpolitikája a NATO csatlakozási igény volt, akkor mi a baj ezzel? Mi miért vagyunk különlegesek hozzájuk képest?
Általános recept: Ha egy autokratának diktátornak gyengül a hatalma az ellenzéke miatt talál egy külső ellenséget aki ellen összefogással hadakozni kell. Így jogosítva fel magát a belső elnyomásra.
Krím megszállása és az ukrajnai inváziója előtt Putyin ellen kezdett összeállni egy ellenzéki szerveződés, amit széjjel kellett rombolni.
"Én ezt értem, de mirefel szab feltéleket, hogy hova léphet be? Egy másik ország, semmi köze hozzá."
Az USA is beleugat mások dolgába, akkor az oroszok is megtehetik, nem? Nem mondom hogy ez így jó, de így működik a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!