Ki fog győztesen kijönni a külpolitikai konfliktusból: a keresztény kultúrát és a békepárti politikát támogató Fidesz, vagy az LMBTQ mozgalmat és a háborúpárti politikát képviselő Europai Unio?
Nem tudom, hogy milyen művészekről beszélsz, amikor a legnagyobb európai művészeink szinte mind alkottak keresztény tematikájú alkotásokat. Ki lett közülük elhallgattatva?
Maga a homoszexualitás tabu volt, de a heterók is elégedetlenkedhettek, mert pl. a házasság előtti szexet súlyosabb bűnnek tekinthette a társadalom mint ma. És rosszabb lehetett a prostitúciót, illetve azok szolgáltatásait igénybe vevő vendégek megítélése is.
Csak egy név a sok közül, Galileo Galilei és millió mást tudnék mondani, de keress rá, ha ennyire érdekel
és nem véletlenül hivják a középkort is sötét középkornak, amikor az irás, az valami ördögi, mittomén minek számitott, és mindent is tiltott az egyház.
Ami káros volt az emberiségre nézve, történelmileg igazolva az a vallás társadalomra eröltetése.
Hallottam a Galieli ügyről, de nem ismerem részletesen.
Azt, hogy a középkor sötét volt, a reneszáznsz mondta. Valójában túlzott, mert igaz, hogy voltak benne sötét részek, de voltak világosak is.
Mint említettem, a keresztény kultúrát a franciák is el akarták törölni - a jakobonus diktatúra idején, még a 7 napos heteket is eltörölték, mert az a Bibliából való. Egy adventista előadó mondta, hogy állítólag még az állatok sem bírták a 10 napos munkaheteket.
3,5 évig ment a vallásellenesség, míg végül kifulladt, visszaallítottak mindent.
Úgy tűnik, hogy az EU most valami hasonlót akar csinálni, mint anno a franciák. De miért hiszik, hogy az új (burkolt) vallásellenes törekvés nem fulladna ki?
Sok mindent kell pótolnom, és teszem is. Valójában nem állok egyik oldalon sem, a kérdésem ettől független.
Valóban vonzó lehet kidobni az egész keresztény kultúrát, és idehozni egy másikat. De kérdés, hogy ami azután jönne, az tényleg jó lenne-e.
Mindenesetre a Fidesz és az EU harca egészen rendkívüli. Kíváncsi vagyok, ki fog nyerni.
A homofóbiát, a rasszizmust és az idegengyűlöletet, ideológiailag legalizálni, nem harcot jelent. Ezt már a nácik is próbálták korábban, az sem sikerült.
Ez szimplán emberi gonoszság és tudatlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!