Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi szól Biden megtartása és...

Mi szól Biden megtartása és leváltása mellett, kit tudnátok elképzelni helyette?

Figyelt kérdés

Szerintem, és ez tényleg csak saját vélemény:

Pozitívum, hogy nem Trump, a gazdaság viszonylag jól teljesít, Biden nem volt egy rossz elnök, nagyon sok új törvényt hoztak, sikerült gyorsan kijutniuk a Covid-válságból.

Negatívum: nem túl sikeres külpolitika, bár kérdés ebben mennyire van nekik közvetlen szerepük. Biden kora és az ezzel járó mentális belassulása.

Véleményem szerint is le kellene váltani Bident. Ugyanakkor 4 hónap alatt nehéz felépíteni valakinek a kampányát, aki csak bizonyos államokban ismert. Bar tény, elég lenne 7 államban felépíteni, a billegőkben. Kamala lenne az egyértelmű jelölt, de szerintem last minute bedobja magát, s Michelle Obama el fog indulni. Tudom, hogy edisg azt mondta nem, de bízom benne.

2024. júl. 5. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
semmi, én egyedül orbánt tartom alkalmasnak az usa élére
2024. júl. 5. 10:37
 2/8 anonim ***** válasza:
41%

Megtartása mellett talán csak az, hogy ő az igazi megtestesülése az USA politikai életének.

Mint hogy az elnök csak egy baba amit madzagon rángatnak.

Ha még sem akkor lásd JFK...

2024. júl. 5. 10:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már azt sem értettem miért kellett őt jelölni 4 évvel ezelőtt, nálam már akkor sem szólt mellette semmi értelmes ok, csakis ellene.

Persze ha nem a szavazók hanem a demokrata pártot pénzelők szemszögéből nézem, akkor Biden ideális jelölt volt. A fejében már egy szál saját gondolat nem maradt a politikai életben és konkrétan azt mondta amit leírtak neki vagy amit a fülébe mondtak, egy könnyen kézivezérelhető, a háttérből irányítható, semmiben sem önálló elnök volt.

Amiben tévedtek, hogy az állapota mennyire gyorsan fog romlani. Eddig csak akkumulátorról üzemelő zombinak nézett ki, de engedelmesen beszélt, elmondta amit kellett aztán ment bóklászni meg kislányokat szagolgatni. Most viszont már nem tud érthetően beszélni sem így hiába maradhatna elnök, akkor sem tudná azt mondani amit a szájába adnak.

Semmi gond, vagy kerítenek egy másik biorobotot vagy nyer Trump és a következő 4 évben a háttérből fogják majd gáncsolni a döntéseit és valósítják meg amit most nyíltan megtehetnek - ez volt az első Trump elnökség alatt is.

2024. júl. 5. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:
27%
Sokadik Obamánés kérdés, nem unod még? Bele vagy zúgva?
 5/8 anonim ***** válasza:
43%

Én még mindig nem értem, hogy magyarként miért kellene ezzel foglalkoznom.

De akkor már: egyértelműen látszik rajta a fáradtság, az elkövetkező 4 évben ennél csak rosszabb lehet. LBJ annak idején belátta, hogy nem bírna már ki még négy évet, itt is ez a helyzet szerintem. Na, nem mintha ne lett volna példa arra, hogy egy mentálisan nem beszámítható ember vezesse az országot hosszabb ideig (ld. Woodrow Wilson 1919 október utáni időszakát).

Ilyen szempontból sok pozitívumot ne tudnék mondani, amire ne lenne más is képes. Vannak szélesebb körben ismert demokrata politikusok, kényelmes megoldás lenne Kamala Harris, és a népszerűtlensége nem olyan, amit ne lehetne feljavítani ennyi idő alatt. A többség úgyis pártszimpátia (vagy -antipátia) alapján szavaz, Harris meg egy nem fehér, relatíve fiatal nő, ami önmagában vonzó sokak számára.

És nem, állj már le ezzel, Michelle Obama NEM fog elindulni.

6/8 A kérdező kommentje:

Majd erre térjünk vissza augusztusban, szerintem 60% az esély arra, hogy indul.

Kamala egyébként 59 éves már, Michelle 60, de jól tartják magukat.

2024. júl. 5. 11:05
 7/8 anonim ***** válasza:

"Majd erre térjünk vissza augusztusban"

. Jaj, mint a rossz apologetikusok: nem tudjuk cáfolni, szóval miért ne higgyünk benne?

Rengetegszer előjött ez a téma, maga Obama mondta, hogy nem kér az egészből.

2024. júl. 5. 11:15
 8/8 anonim ***** válasza:

"Ha még sem akkor lásd JFK..."

. Ezt fejtsd ki.

2024. júl. 5. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!