Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szuverenista, Békepárti...

Szuverenista, Békepárti fordulat van az EU-ban. Ez igaz lehet?

Figyelt kérdés

Macron akkorát bukott, hogy előrehozott választások lesznek. Nem tudom, hogy az EU többi részében hogy áll a hábotús-béke párti szavazatok aránya, mert nem követjető sehol. Nem ír ilyen statot sem az origo sem más oldal.

Valóban előretörés van Brüsszelben a békepártiság mellett? Hol lehet erről meggyőződni?

2024. jún. 9. 22:23
 951/1015 Pombe ***** válasza:
0%

Micsoda alakok vagytok ti! :(

Töröltettétek a #948-at, hogy a hazugságaitokra ne derüljön fény..

#945: "1.Ha Ukrajna, nem gyilkolássza Donbass-ban az orosz kisebbsèget, akkor nem tör ki a hàború."

Sosem történt ilyen! Ez Putyin hazudozása, amit a Fidesz szolgaian átvesz és terjeszt veled együtt. Putyin volt az, aki 2014-ben a Krím lerohanása mellett már betört Kelet-Ukrajnába is ugyanekkor, és ott a kirobbantott háborúja okán meghalt 14000 ember nem orosz civil áldozat volt, hanem ezt a számot Putyin katonái, a felfegyverzett oroszbarát emberei, a velük szemben védekező ukrán katonák, és vegyesen a háború miatt meghalt civilek holttestei adták ki.

Itt van a halálos áldozatokról a táblázat (az ENSZ felmérése ez 2014-től 2022-ig), amit Putyin és a Fidesz sajtó hazug módon hamisan rákent a sosemvolt Ukrán etnikai tisztogatásra.

[link]

Annyi eszed sincs, hogy rájöjj, felültettek a lóra? Nem írt volna 2014-től kezdve a világon minden sajtó (jobboldali, baloldali...stb) a Kelet-Ukrajnában állítólagos több ezer kivégzett orosz lakosról??? Gondolod, hogy 2022-ben Zelenszkíjre szavazott volna csaknem mindenki Ukrajnában, ha bárki is bántotta volna az orosz kisebbséget?

[link]

Meghülyült Ukrajna minden orosz lakosa, hogy az őket szerinted gyilkoló Zelenszkijre nyomta a szavazatát, vagy semlegesen állt a kérdéshez?

Tudod mi dokumentálható jól??? Az Oroszországban dúló idegengyűlölet, és ott tényleg történtek százával gyilkosságok a kisebbség köreiben, de ilyen Ukrajnában nincs! Egyetlen egy orosz civil soviniszta gyilkosságról sincs egy darab dokumentum se (én legalábbis egyet se láttam), hiába hazudod ezt!

Az Internet tele van linkekkel, amik leírják, hogy az orosz alaptalanul vádolja Ukrajnát, és Putyin már 2008-ban is azzal a hazug indokkal bombázta le Grúziát, hogy ott is szerinte népirtás lett volna, ahol pont ugyanúgy nem volt egy deka se, mint ahogy Ukrajnában se!

Akkoriban még normális volt a Fidesz és Orbán is, és elítélte Putyin agresszióját, most viszont benyal nekik tövig.

[link]

"Az orosz katonai agresszió hazai támogatásának ösztönzése érdekében az orosz állami irányítású média fáradhatatlanul igyekezett becsmérelni Ukrajnát, hamisan népirtással vádolva."

[link]

"Putyin tehát a saját háborújának és saját fegyvereseinek, valamint leginkább az orosz aknák 240 áldozatára hivatkozva indította el 2022. február 24-én a második ukrajnai háborúját, ami már eddig többszázezer áldozatot szedett."

[link]

"Ukrajna inváziójának felépítése során Oroszország hamisan megvádolta Ukrajnát az orosz ajkúak elleni népirtással a Donbász térségében."

És így tovább és tovább dögivel...

KÉPTELEN VAGY FELFOGNI, HOGY MOST CÁFOLOM 6-szorra az arcátlan hazugságaidat a Donbászi háborúról??? :(

jan. 15. 17:34
 952/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Én nem töröltettem, nem jelentettem semmilyen hozzászólást.

Én annak örülnék, ha végre eldugulnál.

Ami Magyarországot illeti, te tényleg nem vagy normális, történelmileg a némettel, a mongollal, a tatárral, a törökkel, és az osztrákkal hadakoztunk a legtöbbet.

Az orosszal akkor hadakoztunk, amikor 1941-ben Magyarország üzent hadat.

Magyarország üzent hadat Oroszországnak, és nem fordítva, az oroszok támadtak ránk.

Ostobaságunkban még az USA-nak is hadat üzentünk.

Az akkori magyar politika az ténylegesen retardáltakból állt.

jan. 15. 17:46
 953/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Én fel nem foghatom, hogy Miért utálod te ennyire Janukovicsot.

2014 előtt Miféle orosz erőszak volt ?

Porosenkó Mit csinált jobban ?

" nyugati demokráciát akart építeni "

Kismilliószor kértem, hogy próbáld meg SAJÁT SZAVAKKAL megfogalmazni, hogy Mi a demokrácia, de szemmel láthatóan ez fizikális képtelenség neked.

Az USA-ban lehet választani a Demokraták, és a Republikánusok közül, kétpártrendszer van náluk, meg lobbista, és oligarcha had, ez nem demokrácia.

Angliában lehet választani a Konzervatívok, és a Munkáspárt közül, és vége.

Németországban lehet választani a CDU-CSU, és az SDP közül, és vége.

Ukrajnában meg a Kolomojszkij-féle oligarchák szaporodtak meg, akkor az ukrán pénzügyminiszter amerikai állampolgárságú illető lett, és maga Hunter Biden a haverjaival együtt ukrán kormányzati cégek CEO-ja / elnökségébe került.

Ha neked ez a vágyad ?

jan. 15. 18:45
 954/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

" Soha, orosznyalonc! Nem fogod a mérgeddel büntetlenül mérgezni a magyarságot... Majd ha te eldugulsz, gyilkosimádó! :( "

Amikor bekövetkezik az Ukrán katonai összeomlás, akkor milyen torkaszakadt üvöltözést, és csapkodást fogsz előadni ?

:D

jan. 15. 18:46
 955/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
75%

Ukrajnában a Légierő repülőgép-szerelőit / műszerészeit is besorozzák gyalogbakának.

Ez azt jelenti, hogy az Ukrán Légierő, még az F-16-os Falcon-ok ellenére is nincs tovább, vége, megszűnik.

Szépen lassan a hadseregük többi része is összeomlik.

Vége a műsornak.

jan. 15. 18:54
 956/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
Megint törölték egy hozzászólásodat, pedig eskü, én semmit nem jelentek fel :D
jan. 15. 21:13
 957/1015 anonim ***** válasza:
52%
#955 Szerintem kèpzett pilótàk nem is nagyon kellenek az u(S)kránoknak. Elèg, ha felszáll az F-16, le màr úgyis csak darabokban èrkezik le.
jan. 15. 21:22
 958/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
66%

# 957

Ilyen szintű állapotok, mint ami az Ukrán Légierőnél vannak, azt a Luftwaffénál követték el :D

jan. 15. 21:28
 959/1015 Pombe ***** válasza:
0%

Jeffrey: "Én fel nem foghatom, hogy Miért utálod te ennyire Janukovicsot."

Miért? Nem tudsz olvasni??? Ezerszer és ezerszer leírtam már az alábbiakat. Vagy totál idióta vagy, vagy direkt értetlenkedsz jó moszkovitaként, ezzel leplezve az orosz és a saját bűneidet.

Idézve Janukovicsról: "A széles körben „orosz bábnak” tartott hivatali idejét korrupciós és sikkasztási vádak jellemezték. Irányítása alatt dollármilliárdokat vontak el állami alapokból, a forrásokat offshore számlákra szippantották el, és extravagáns személyes kiadások finanszírozására fordították. Gazdag lakóhelye, Mezhihirya túlzottságának szimbólumává vált, és magán állatkerttel, luxusjárművekkel és aranyozott berendezési tárgyakkal rendelkezik. Miután nyilvánosságra kerültek, ezek a visszaélések a közfelháborodást szították, különösen akkor, amikor Ukrajna gazdasági nehézségekkel küszködött, és a korrupció ellen küzdött." - Orbán hasonló módon királlyá teszi magát a hatvapusztai min. 6 milliárdos uradalmával is, Mészáros oligarchának is már saját állatkertje van zebrákkal... stb.

Lényegtelen, hogy én/te mit hiszünk, de az ukrán nép hazaárulóként elítélte Janukovicsot, és neked van a legkevésbé közöd ahhoz, hogy efelett pálcát törj. Janukovics simán több mint 100 embert lövetett le az Oroszországban kiképzett mesterlövészekkel az Euromajdan során, és kiterjesztette a brutális erőszakot egész Ukrajnában a tüntetőkkel szemben. Ennyi nekem már bőven elég, és hogy neked miért nem, az szorul inkább magyarázatra a saját szavaiddal, ami sosincs.

A saját szavaiddal képtelen vagy indokolni, hogy miért pátyolgatsz egy oroszvezérelt diktátort. Az ukrán nép lelkesen akarta megkötni az EU gazdasági/társulási együttműködést (ezért van az euro szó az Euromajdan elnevezésben), hogy kitörjön a szegénységből, és ami folyamatot Janukovics leállított Putyin utasítására. Most Grúziában is a választási csalással hatalomra jutott orosz bábkormány szintén 2028 végéig el akarja halasztani az EU-hoz való csatlakozási folyamatot, és hatalmas tiltakozások lettek erre, mint Ukrajnában is.

Mi van ezen különös??? Semmi! Világos, hogy az EU-hoz való közeledést Putyin vérkomolyan vette Janukoviccsal együtt, és magukra nézve hatalmas veszélynek tartották. Tudatosan, jó orosznyaloncként bagatellizálsz el mindent, ezzel értéktelenítve el a forradalmakat kiváltó nagyon is súlyos okokat.

Ezerszer ezeket leírtam neked. Számos cikkben mutattam rá, hogy Putyin elkezdte zsarolni egész Ukrajnát a kereskedelmi miegyéb csatornák bezúzásával, majd a lefizetéssel is bepróbálkozott, hogy az általa szállított földgáz árát lecsökkenti, és hogy majd 15 milliárd dolláros ukrán kötvényt vásárol az ország egyre rosszabbodó gazdaságának támogatására. Kijevet az állandóan megújuló orosz kiberhadviselés is szorongatta (pl. nálunk is az orosz hekkerek hatoltak magyar szerverekbe, amiről a magyar kormány tudott és elhallgatott). Ukrajna energiatermelése az orosz földgázon és kőolajon alapszik. A nagy külgazdasági függőség kiszolgáltatottá tette Ukrajnát (mint most minket is az oroszoktól, hála Orbánnak), így a Szovjetunió összeomlását követően a termelési érték óriásit zuhant, majd nőni kezdett, persze továbbra is szinte csak az orosztól függően. Ezt Putyin zsaroláskor rendszeresen kihasználta (persze Janukovics állandó egyetértésével), így újra a zuhanás szinte törvényszerű volt. 2014-ben az ukrán jegybank közel 9 százalékkal leértékelte az ukrán hrivnya árfolyamát az amerikai dollárral szemben, és velünk is kísértetiesen hasonlóak történnek, amióta Orbán egyre mélyebbre dugja a nyelvét az orosz/keleti farpofák közé.

Az Orbán rezsim ezt rendelte el félelmében: "mostantól többek között az alkotmányos rend felforgatására irányuló erőszakmentes tevékenység is, akár ilyen lehet a békés törekvés a demokrácia helyreállítására, szükségállapot bevezetésére ad lehetőséget."

Vagyis Orbán bevetheti a katonaságot a civilekkel szemben már akkor is, ha egy nagyobb fegyvermentes tüntetésről úgy dönt, hogy az veszélyezteti a hatalmát. Ez az eddig nem volt törvény vérlázító! És ha Orbán ugyanúgy belelövet a tömegbe megölve 5-6 magyar civilt, nem több mint 100-at Kijevben, akkor a feldühödött magyar nép fellázadhat fegyveresen is akár.

Én is ilyenkor azonnal mennék harcolni fegyverrel a szabadságunk kivívásért, mert annyira gyűlölöm az Orbán nevű autoriter bűnözőt (de ha be is szarnék, biztosan lennének nálam bátrabbak is), pedig nekem az égvilágon semmiféle családi, munkahelyi, anyagi gondjaim nincsenek, sőt...!

Az ukrán narancsos forradalom előtt Janukovics politika ellenfelét megmérgezték, akinek az arca teljesen eltorzult és narancssárgára vált, innen a forradalom neve, és Janukovics választási győzelmét csak orosz támogatói csalással tudta elérni, ami ellen fellázadt az ukrán nép már akkor is, és a kiírt új tiszta szavazásban már bukott Janukovics, ergo, ezzel teljes bizonyosságot nyert az erőszakos és állandó moszkovita befolyás. Az ukrán nép utálja az orosz nyomást, mint ahogy a magyarok is 1956-ban, és ahogy most is sokunknak elege van az orosz seggnyaló Orbán bábkormányból is, mint anno Janukovicsból az ukránoknak, és én Orbánt ugyanolyan hazaárulónak tartom, és szeretném a börtönben látni őt ugyanúgy, mint az ukránok Janukovicsot, pedig a mi országunkban messze nem annyira rossz a helyzet, mint anno Ukrajnában.

jan. 16. 13:39
 960/1015 Pombe ***** válasza:
0%

Jeffrey: "2014 előtt Miféle orosz erőszak volt ?"

Bárhol mutass rá erre a 100-szor megválaszolt kérdésedre, ahol nem kaptál az előzőhöz hasonlatosan hosszan és alátámasztott választ. HAZUG ALAK!!! :(

Amit az a lány is elmondott, neked nem elég? Ukrajnában kétszer is Európában hosszú évtizedekre visszamenően a legnagyobb tüntetések voltak az orosz típusú elnyomórendszerrel szemben.

Mondd el te a saját szavaiddal egyszer VÉGRE, VÉGRE (ahogy ezt már ezerszer kértem), hogy hogy lehetséges, hogy két esetben is emberek milliói tiltakoztak az orosz-világ ellen, ha szerinted ott olyan jó volt?

Sose tudtál erre semmit se kinyögni, sőt, máshol habzó szájjal szidtad Ukrajnát, nagyon kiemelve, hogy Ukrajnában nagy a bűnözés (Oroszban persze nagyobb, amiről megfeledkeztél), hatalmas a korrupció mértéke (persze az orosz ebben az esetben is nagyobb az oligarcharendszer miatt, ahogy nálunk az Orbán féle is működik orosz mintára), mondtad, hogy Európa egyik legszegényebb országa, azt már nem, hogy az orosz hierarchisztikus rendszer miatt, és erre van pofád megkérdezni, hogy mi a bajuk az Ukránoknak???

Ennél sokkal kisebb bajok miatt is elüldöztek rendszereket egyes országokban!!!

Minden ellenérved kimerült abban az eszeveszettséged szajkózásában, hogy az egyébként jó dolgukban unatkozó ukránokat a CIA felheccelte 8000 km távolságból az oroszok és az oroszbarát ukrán kormány orra előtt arra, hogy lövessék le magukat 100-val Kijevben. Mondtad ezt úgy, hogy szerinted az ukrán titkosszolgálat minden polgár magánéletébe befurakodott.

Folyamatosan gyártod a butábbnál butább ellentmondásokat, a gyűlölködésedből fakadó agyatlanságaidat, mindezt alátámasztva kereken egy nagy nulla mennyiségű bizonyítékkal. Valahogy ha én követelek tőled saját szavakat, akkor ez neked sehogyan se megy, legalább egy közepesen értelmes óvodás szintjén.

Nyilván a grúziai rózsás-, a kirgiz tulipános forradalom is mind a CIA bűne, nem ám az, hogy mindenkinek tele volt és van a töke az orosz elnyomásból, és bombázásból, mint Grúziának is 2008-ban, akinek szintén csak annyi volt a bűne, hogy elkezdett a nyugat felé kacsingatni.

Zelenszkij népszerűsége pont azért zuhant a megválasztása után, mert nem tudott mit kezdeni az ukrán nép által gyűlölt orosz típusú-, az oroszhoz ezer szállal kötődő oligarcharendszerrel, ami folyamatosan rabolta le a gazdaságot, pont ugyanúgy, ahogy sokan ezt látjuk mi itt Magyarországon is, ahol az Orbán orosz típusú oligarcharendszere is gátlástalanul gazdagszik meg a magyar nép kárán. 2018-ra Ukrajna lecsúszott Európa legszegényebb államává. Neked ez a folyamat nem elég??? Mi is folyamatosan csúszunk le, és egyre nagyobb az elégedetlenség.

Sokkal kevesebbért is látok itt nálunk akár egy fegyveres forradalom kitörését, ha Orbán oda jutna, hogy a katonasággal belelövetne a tüntetőkbe, mint ahogy azt meg is tette Janukovics.

Jeffrey: "Kismilliószor kértem, hogy próbáld meg SAJÁT SZAVAKKAL megfogalmazni, hogy Mi a demokrácia, de szemmel láthatóan ez fizikális képtelenség neked."

Nem kis-, hanem nagymilliószor ezeket le is írtam. Van pofád-, van bőr a képeden ezt a hazugságot újra és újra leírni. Soha, sehol egy példát se fogsz tudni mutatni arra, ahol ne írtam volna le minden kérdésedre kimerítő és tényekkel alátámasztott választ, amiből tanulhattál volna, amiből szélesedhetett volna a totálisan beszűkült, képzetlen látóköröd.

jan. 16. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!